Hoe de Tilt-Shift-functie op de OnePlus 9-camera te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Tilt-Shift-functie op de OnePlus 9-camera te gebruiken
Hoe de Tilt-Shift-functie op de OnePlus 9-camera te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Tilt-Shift cameramodus, tik om het scherpstelgebied aan te passen, en knijp en draai om de hoeveelheid en de hoek van de vervaging te wijzigen.
  • Scroll horizontaal door de cameramodi of veeg omhoog naast de ontspanknop om naar deze modus te gaan.
  • Selecteer het intensiteitspictogram en schakel naar links of rechts om het percentage van de vervaging aan te passen.

Dit artikel legt uit hoe je de OnePlus 9 tilt-shift camerafunctie kunt gebruiken om een miniaturiserend effect op je onderwerpen te creëren. Deze modus zet foto's om in miniaturen door de voor- en achtergrond te vervagen en het diepteperspectief te wijzigen.

Leer hoe u het kunt openen en activeren.

De Tilt-Shift-modus inschakelen

Je hebt twee opties om de tilt-shift cameramodus te activeren. Blader door het horizontale menu van de fotomodus of open de snelkoppeling door omhoog te vegen.

  1. Selecteer in het startscherm het camerapictogram in de rechterbenedenhoek.
  2. Veeg door de cameramodusopties en selecteer Tilt-Shift.
  3. U kunt ook omhoog vegen in het zwarte gebied naast de ontspanknop om de snelkoppelingen voor de cameramodus weer te geven. Selecteer Tilt-Shift in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image

Foto's maken in de modus Tilt-Shift

Zodra je je onderwerp hebt gekozen en tilt-shift hebt ingeschakeld, pas je het bereik en de intensiteit van het wazige gebied aan.

  1. Tik op het scherm om het brandpunt en het omringende wazige gebied in te stellen en te verplaatsen, dat wordt weergegeven als witte balken.

    Verplaats de balken en het focuspunt met tikken in plaats van een slepende beweging. Raak eerst het gebied aan waarop u scherp wilt houden. U zult een kleine vertraging opmerken nadat u uw keuze heeft gemaakt.

  2. Gebruik knijpen en links en rechts draaiende bewegingen om onscherpte te vergroten of te verkleinen en te kantelen.
  3. Selecteer het intensiteitspictogram (een ring van stippen) en gebruik het scrollwiel om het onscherptepercentage te intensiveren of te verminderen.
  4. Tik op de ontspanknop om de foto te maken.

    Image
    Image

Tips voor het vastleggen van het miniatuureffect Tilt-Shift

De tilt-shift-modus op de OnePlus 9 bootst tilt-shift-cameralenzen na, die bekend staan om het creëren van een miniaturiserend effect. Deze lenzen kantelen en verschuiven om het focusgebied te veranderen en een ondiep diepteperspectief te creëren.

Dezelfde tools zijn ingebouwd in de OnePlus 9-camera. Hoewel het enige oefening kan vergen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden om dit effect te bereiken met de OnePlus 9.

Kies het juiste onderwerp

De tilt-shift-functie is populair om te gebruiken voor het vastleggen van landschappen en stadsgezichten met een behoorlijke hoeveelheid detail. Misschien vind je het nog steeds effectief bij kleinere onderwerpen.

Image
Image

Minder prominente onderwerpen registreren het mini-effect mogelijk niet zo sterk. Spelen met de hoek en de intensiteit van de onscherpte kan helpen. Overweeg deze voor- en na-opnamen van al kleine items.

Image
Image

Fotograferen vanuit een hoge hoek

Hoe hoger de hoek, hoe beter. Zorg voor een afstand van minimaal 3 meter van het onderwerp om het juiste perspectief te creëren bij opnamen van landschappen, gebouwen en mensen.

Hoewel de 1x-instelling standaard is, gebruikt u de uitzoomfunctie, weergegeven door een pictogram van drie bomen, om diepte en afstand toe te voegen.

Image
Image

Speel met verlichting

Gebruik de belichtingsfunctie op het scherm om delen van uw foto helderder of donkerder te maken om specifieke details te behouden. Open deze tool door het zonpictogram naast het brandpunt te selecteren.

FAQ

    Hoe kantel je-shift in GIMP?

    Je kunt een afbeelding kantelen en verschuiven in Gimp door kleuren, vervaging, helderheid, contrast en meer aan te passen. Volg onze stapsgewijze instructies om meer te weten te komen over de details van dit proces.

    Waarom zien tilt-shift foto's eruit als speelgoed?

    Traditioneel veranderen tilt-shift-beelden de positie van de lens van een camera ten opzichte van de beeldsensor van de camera. De lens is gekanteld zodat deze niet parallel loopt aan de sensor. Als gevolg hiervan hebben tilt-shift foto's een 'miniaturen-effect' waardoor het beeld eruitziet alsof het een speelgoed is, zelfs als de foto van een bruisende echte stad is.

Aanbevolen: