Hoe Shy Pahlevani Food-Tech-mogelijkheden naar een hoger niveau tilt

Inhoudsopgave:

Hoe Shy Pahlevani Food-Tech-mogelijkheden naar een hoger niveau tilt
Hoe Shy Pahlevani Food-Tech-mogelijkheden naar een hoger niveau tilt
Anonim

Er zijn talloze voedselbezorgdiensten beschikbaar, maar niet veel waarmee je ma altijden kunt kiezen bij onafhankelijke lokale chef-koks. Shy Pahlevani en zijn broer besloten een online marktplaats te creëren die beter aansluit bij ieders voedselwens.

Pahlevani is de mede-oprichter en president van HUNGRY, een food-tech platform dat onafhankelijke lokale chef-koks verbindt met evenementen en kantoren die unieke cateringopties nodig hebben.

Image
Image
Verlegen Pahlevani.

HUNGRY

“HUNGRY helpt bedrijven de toekomst van werk te omarmen met ons culinaire aanbod”, vertelde Pahlevani aan Lifewire in een video-interview. "Ons technisch ondersteunde platform heeft kantoren geholpen om hun werknemers virtueel betrokken te houden met creatieve en flexibele menu's."

Pahlevani lanceerde HUNGRY in 2017 samen met zijn broer, Eman Pahlavani. Het bedrijf begon met het bedienen van de regio Washington, DC en is sindsdien uitgebreid naar veel belangrijke markten, waaronder Philadelphia, Atlanta, Boston, Austin en New York City.

HUNGRY brengt niet alleen onafhankelijke chef-koks in contact met kantoor- en evenementencatering, maar het bedrijf biedt ook ma altijdbezorgdiensten op contractbasis, pop-ups die op de chef zijn gericht, virtuele chef-ervaringen en thuisbezorging van ma altijden. Met investeringen van grote namen als Usher, Jay-Z en W alter Robb heeft HUNGRY tot nu toe 32 miljoen dollar aan durfkapitaalfinanciering opgehaald.

Snelle feiten

  • Name: Shy Pahlevani
  • Leeftijd: 36
  • Van: Reston, Virginia
  • Random genot: Hij speelt veel tennis.
  • Belangrijkste quote of motto: "Val elke dag aan met een gevoel van urgentie en vastberadenheid. Je fa alt pas als je stopt."

Innovatie en snelle groei

Pahlevani zei dat zijn Iraanse ouders erg ondernemend waren toen hij opgroeide. Als gevolg daarvan nam hij advies en informatie in zich op tijdens gesprekken rond de lunch- en dinertafel met hen.

"Toen ik naar de universiteit ging, begon het allemaal te spelen", zei Pahlevani. "Ik begon kleine bedrijven toen ik op school zat, wat echt heeft bijgedragen aan het opbouwen van mijn zelfvertrouwen en ervaring."

Tijdens de universiteit ontmoette Pahlevani Jeff Grass, die kwam praten met zijn business class. Pahlevani zei dat Grass hem inspireerde en sindsdien werken ze samen aan technische startups. Grass zou in feite de voorzitter en CEO van HUNGRY worden, waardoor Pahlevani, de president, zich zou kunnen blijven concentreren op de technologie.

De broers hebben, samen met Grass, het team van HUNGRY uitgebreid tot ongeveer 200 verspreide werknemers, exclusief de gecontracteerde bezorgers van het bedrijf of onafhankelijke chef-koks die het platform gebruiken.

Pahlevani zei dat HUNGRY groeide van een omzet van $ 1 miljoen in het eerste jaar naar $ 20 miljoen in twee jaar. Het bedrijf heeft nu een omzet van $ 35 miljoen en Pahlevani is ervan overtuigd dat dit traject zal blijven groeien.

"We bedienen duizenden klanten in elk van onze steden," zei Pahlevani.

Image
Image
Eman Pahlavani, Shy Pahlavani en Jeff Grass.

HUNGRY

Pahlevani zei dat het bedrijf in de loop der jaren negen verschillende applicaties heeft gebouwd om zijn eersteklas platform samen te voegen. Er zijn toepassingen die specifiek zijn voor chef-koks, bezorgers, leden van het verkoopteam, de online marktplaats, logistiek en meer.

"Als oprichter is het innoveren van nieuwe functies en technologieën een van mijn favoriete dingen om te doen," zei Pahlevani. "HUNGRY heeft een zeer uitgebreid en complex technologieplatform; het is gebouwd om alles te ondersteunen wat we doen."

Uitbreiding op alle fronten

Traditioneel hebben oprichters van minderheden moeite om durfkapitaal aan te trekken, dus Pahlevani zei dat HUNGRY geluk heeft met Grass, die ervaring heeft met het ophalen van meer dan $ 100 miljoen tijdens zijn ondernemersreis. De mogelijkheid om contact te leggen en samen te werken met een leidinggevende die in het verleden geld heeft opgehaald, hielp bij het overwinnen van de uitdagingen op het gebied van fondsenwerving, zei Pahlevani.

"Een oprichter van een minderheid zijn, heeft misschien geholpen om enkele van die beroemde investeerders te krijgen die we hebben", zei Pahlevani. "Daar ben ik erg dankbaar voor. Dat heeft ons een geweldige naamsbekendheid en geloofwaardigheid gegeven om ons bedrijf te helpen groeien."

Als oprichter is het innoveren van nieuwe functies en technologieën een van mijn favoriete dingen om te doen.

Er zijn veel andere voordelen aan het zijn van een minderheidsoprichter, vooral als het gaat om personeel, zei Pahlevani. Met een divers leiderschapsteam heeft HUNGRY teamleden van alle rassen en achtergronden aangetrokken. Pahlevani zei dat het ook een lonende ervaring was om honderden topkoks aan boord te hebben en hen een extra of primaire bron van inkomsten te bieden.

Het komende jaar richt Pahlevani zich op uitbreiding op alle fronten. Hij wil HUNGRY uitbreiden naar meer steden, vooral die met NFL- en NBA-teams. Of de toekomst van werk zal betekenen dat HUNGRY zijn samengestelde virtuele kooklessen voortzet of terugkeert naar meer persoonlijke cateringoptredens op kantoor, het bedrijf wil op beide voorbereid blijven.

“Ons grootste doel is om bedrijven te helpen deze toekomst van werk te omarmen en wat het betekent,” zei Pahlevani.

Aanbevolen: