Netflix probeert TikTok opnieuw te kanaliseren met nieuwe 'Kids Clips'-functie

Netflix probeert TikTok opnieuw te kanaliseren met nieuwe 'Kids Clips'-functie
Netflix probeert TikTok opnieuw te kanaliseren met nieuwe 'Kids Clips'-functie
Anonim

Netflix test nog een andere TikTok-achtige functie, deze keer ontworpen om het jongere publiek van de dienst te targeten.

De functie, genaamd Kids Clips, wordt volgens Bloomberg vanaf deze week uitgerold voor sommige gebruikers van Netflix. Kids Clips wordt momenteel getest op de Netflix iOS-app en bevat korte clips uit de bibliotheek met kinderprogramma's en films van de streaminggigant. Het is bedoeld om op dezelfde manier te werken als de Fast Laughs-functie van het bedrijf, die korte inhoudsfragmenten afspeelt om kijkers naar binnen te trekken.

Image
Image

Het meest opvallende verschil tussen Kids Clips en Fast Laughs is dat de eerste inhoud afspeelt in een liggende (horizontale) weergave, meer vergelijkbaar met het kijken naar een tv-programma op je telefoon. Netflix beperkt ook het aantal clips dat tegelijkertijd verschijnt tot 10-20. Het bedrijf is van plan om elke dag nieuwe clips toe te voegen, en ze zullen allemaal worden gehaald uit shows en films die beschikbaar zijn op het streamingplatform, evenals toekomstige shows.

Kids Clips is slechts de nieuwste functie die Netflix heeft gelanceerd om de beslissingen die gebruikers moeten nemen te verminderen. Het lanceerde eerder ook Play Something, een optie die willekeurige inhoud kiest om naar je tv te streamen. Je kunt dan 'van kanaal veranderen' door naar de volgende optie te gaan of de show of film te laten afspelen.

Netflix heeft geen officiële lanceringsdetails voor Kids Clips gedeeld en de functie wordt nog steeds getest op basis van het rapport van Bloomberg. Het wordt momenteel uitgerold naar bepaalde regio's, waaronder Canada, de VS, Ierland en Latijns-Amerika.

Aanbevolen: