Hoe een EPA-brandstofverbruiksticker voor een EV te lezen

Inhoudsopgave:

Hoe een EPA-brandstofverbruiksticker voor een EV te lezen
Hoe een EPA-brandstofverbruiksticker voor een EV te lezen
Anonim

Veel autokopers maken zich bij het kopen van een auto zorgen over kilometerstand en bedrijfskosten. Kopers van elektrische voertuigen willen ook weten wat de actieradius is van het batterijpakket en wat de kosten zijn om te gaan waar ze willen. Om potentiële EV-bezitters te helpen, wordt elk nieuw voertuig geleverd met EPA-informatie over brandstofverbruik die de kilometerstand, het brandstofverbruik en de vervuilingswaarden weergeeft.

Wat is een EPA EV-sticker/label voor brandstofverbruik en hoe ziet het eruit?

De EPA Fuel Economy-informatie wordt weergegeven op wat officieel bekend staat als de Monroney-sticker, beter bekend als de 'raamsticker'. De sticker, met informatie over prijzen en uitrusting, moet worden weergegeven op alle nieuwe auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht.

Een deel van die sticker bevat het EPA-gedeelte over brandstofverbruik en milieu waarmee kopers nieuwe voertuigtechnologie kunnen vergelijken met conventionele voertuigkosten en energieverbruik. Dat gedeelte kan overal op de grotere Monroney-sticker worden geplaatst.

Image
Image

Window Sticker Basics

Er zijn een paar dingen die je moet weten over de sticker voordat je er een probeert te ontcijferen. Bijvoorbeeld:

  • The Environmental Protection Agency (EPA) noemt kilometers "brandstofbesparing".
  • De EPA heeft afzonderlijke labels gemaakt voor gasvoertuigen, elektrische voertuigen en plug-in hybride elektrische voertuigen.
  • Het eerste blok van het label identificeert het type voertuig.
  • Het label is ongeveer zo groot als een kleine zijruit in een auto met afbeeldingen van EPA en autofabrikant.
  • Het EPA Fuel Economy-label wordt op de meeste voertuigen weergegeven als onderdeel van de Monroney-sticker/-label die moet worden weergegeven op de zijruit van nieuwe voertuigen die te koop staan.
  • De adviesprijs of stickerprijs staat op het volledige etiket (buiten het etiket Brandstofverbruik en Milieu).

Het label voor brandstofverbruik en milieu moet minimaal 4,5 inch hoog en 7 inch breed zijn. Als het niet echt op het Monroney-label staat, moet het dicht bij het Monroney-label op een zijvenster worden weergegeven.

Het Monroney-label is vernoemd naar de Amerikaanse senator Almer Stillwell "Mike" Monroney uit Oklahoma, die de Automobile Information Disclosure Act van 1958 sponsorde. Die wet vereist de openbaarmaking van apparatuur en prijsinformatie over alle nieuwe auto's.

De labels zijn belangrijk om te controleren, omdat autofabrikanten soms kunnen overschatten hoe ver een voertuig gaat opladen of de efficiëntie van het voertuig. De EPA test de voertuigen in het National Vehicle and Fuel Emissions Laboratory (NVFEL) in Ann Arbor, Michigan en beoordeelt ze. Die beoordeling is altijd te vinden op het etiket op kavels van dealers in de Verenigde Staten; het wordt soms vergezeld door anderen van Europese organisaties.

Wat zijn de belangrijkste punten om op te letten op de EV-sticker/het label?

Na de titelbalk kan het EPA Fuel Economy-label in drie blokken worden verdeeld.

  1. Brandstofverbruik
  2. Jaarlijkse kosten / eindpijpbeoordelingen
  3. Kleine lettertjes / QR-code

De secties zijn in volgorde van belangrijkheid, waarbij de grootste lettertypenummers de belangrijkste informatie onthullen.

De titelbalk

Is het voertuig puur elektrisch? De titelbalk zal het je vertellen. Zoek naar het blauwe gedeelte en zorg ervoor dat het is gelabeld met Electric Vehicle met een stekkerpictogram ervoor.

Image
Image

Sommige autofabrikanten maken hetzelfde model in hybride, plug-in hybride en elektrisch, die er op het perceel hetzelfde uit kunnen zien; hier kunt u het type elektrisch voertuig dat u bekijkt bevestigen.

Het brandstofbesparingsblok: mijl per gallon-equivalent, rijbereik, oplaadtijd en besparing op brandstofkosten

Het Brandstofverbruikblok toont de belangrijkste punten waar EV-kopers op moeten letten: MPGe en geschatte brandstofkostenbesparingen.

MPGe en kilowattuur: hoe verhoudt de EV zich tot auto's op gas?

Het eerste getal en het grootste getal is het MPGe mijl-per-gallon equivalent. Het is een manier om het brandstofverbruik te vergelijken met een gemiddeld voertuig op gas. Een dealer zei het zo: "Het is hetzelfde als MPG, maar dan voor EV's." Het getal is echter gebaseerd op de equivalente elektriciteit die dezelfde energie heeft als een liter benzine.

Een kilowattuur (kW-Hr) is 1.000 watt gebruikt voor één uur en dit is hoe elektriciteitsbedrijven de consument factureren.

Hoe hoger dat eerste getal, hoe efficiënter het voertuig is. De eerste MPGe (het grootste aantal) is een algemeen gemiddelde van 55% rijden in de stad en 45% op de snelweg; afzonderlijke MPGe-classificaties worden hierna weergegeven voor City en Highway rijden.

Image
Image

Het label laat ook zien hoeveel kilowattuur (kW-Hr) er nodig is om 100 mijl te rijden. In een benzineauto kan het 3,8 gallons zijn om 100 mijl te rijden; in de afbeelding hier, duurt het 34 kW-uur om 100 mijl te rijden.

Rijbereik: hoe ver kan deze elektrische auto gaan?

De Driving Range laat ongeveer zien hoe ver de EV kan rijden op een volle lading. Hoe groter de actieradius, hoe verder een bestuurder kan rijden zonder te stoppen voor een oplaadbeurt.

Image
Image

Oplaadtijd: hoe lang duurt het om de EV op te laden?

De Tijd om op te laden laat ongeveer zien hoe lang het duurt om de accu's volledig op te laden met laadniveau twee bij 240V. (Dat is hetzelfde voltage dat je wasdroger gebruikt.)

Image
Image

Brandstofkostenbesparing voor vijf jaar

Het grote getal in Amerikaanse dollars direct na You Save toont uw potentiële besparingen over vijf jaar in vergelijking met een vergelijkbaar, gemiddeld voertuig op benzine. De besparingen worden berekend door rekening te houden met de voertuigen die 15.000 mijl per jaar rijden met 27 MPG in plaats van 13 cent per kW-uur te betalen.

Image
Image

Onthoud dat de hoeveelheid besparingen alleen wordt geschat op basis van gemiddelde rijomstandigheden en snelheden. Prijzen kunnen ook variëren met elektriciteitsbedrijven tijdens verschillende elektriciteitstarieven tijdens piekperiodes van de dag. De prijs van benzine kan op elk moment ook hoger of lager zijn.

Het brandstofkostenbesparingsblok: jaarlijkse kosten, brandstofverbruik, broeikasgassen en smogclassificaties

Jaarlijkse brandstofkosten: hoeveel kost het om de EV een jaar lang op te laden?

Het Jaarlijkse brandstofkosten getal toont de bedrijfskosten voor een voertuig dat 15.000 mijl per jaar rijdt met een verwacht elektriciteitstarief van 13 cent per kW-uur.

Image
Image

Smogclassificatie: is de EV een 10?

Elektrische voertuigen hebben geen uitlaatpijpen of uitlaatsystemen, dus het lijkt misschien vreemd om smog- en uitlaatwaarden op de sticker te zien. Sommige typen hybride elektrische voertuigen (bijvoorbeeld PHEV en FCEV's) produceren echter enige uitstoot, dus deze sectie is bedoeld om u te helpen deze te vergelijken met auto's op benzine.

Image
Image

In een puur elektrisch voertuig moeten de Fuel Economy & Greenhouse Rating en Smog Rating beide de beste 10 krijgen. Het blok zal lagere cijfers tonen voor plug-in hybride en gasvoertuigen.

De kleine lettertjes

Het derde blok is de kleine lettertjes met details over elektrische tarieven, gemiddelde MPG voor gasauto's en gereden kilometers per jaar. Dit is bedoeld om u te helpen begrijpen waar sommige nummers op de sticker vandaan komen.

Image
Image

Er is ook een QR-code die u linkt naar de FuelEconomy.gov-webpagina voor het voertuig voor meer informatie.

Vergelijken en onthouden van details

Als je op zoek bent naar een elektrische auto, kan het moeilijk zijn om de informatie van het ene merk en model boven het andere te onthouden. Deze tips helpen:

  1. Maak een foto van het label van de gewenste EV met je smartphone. Dat zal u helpen om de exacte specificaties bij te houden. Het zal ook gemakkelijker zijn om later naar de brandstofzuinige website te gaan om voertuigen te vergelijken. U kunt de dealer ook om een kopie van het label vragen.
  2. Gebruik de QR-code. Naast het maken van een foto van het label, helpt het om een scanner-app op je smartphone te gebruiken om de QR-code te scannen. Deze codes leiden naar een link die u kunt sms'en of e-mailen naar anderen (of uzelf) om later de details te bekijken.
  3. Bekijk Fueleconomy.gov. Het is de officiële bron van de Amerikaanse overheid voor informatie over het brandstofverbruik, dus u kunt het brandstofverbruik niet alleen controleren voor de nieuwe auto('s) waar u naar keek, maar ook voor gebruikte gas-, plug-in hybride en elektrische voertuigen.

Momenteel zijn de EPA-cijfers gebaseerd op een gemiddelde gasprijs voor de hele VS. Er zijn online tools om de prijs van gas te personaliseren en de besparingen met hogere brandstofprijzen te berekenen. De EPA-website biedt meer tools voor vergelijking met andere voertuigen. Het toont ook de emissies voor het opwekken van elektriciteit in verschillende postcodes.

Zal iedereen die in dezelfde EV rijdt dezelfde nummers hebben?

Nee. Snel rijden, koud weer, zware lading, bagagerekken die bovenop zijn gemonteerd, slepen, elektrische accessoires en airconditioning in de hoogte laten draaien, bergop rijden, rijden op onverharde wegen en het gebruik van vierwielaandrijving kunnen de energie-efficiëntie verminderen. Ook goede rijgewoonten kunnen de cijfers op de sticker verbeteren. Zoals het oude gezegde luidt: 'uw kilometerstand kan variëren', maar de sticker geeft je in ieder geval een goed begin om te begrijpen wat die kilometerstand zou kunnen zijn.

Aanbevolen: