Een website downloaden voor offline lezen

Inhoudsopgave:

Een website downloaden voor offline lezen
Een website downloaden voor offline lezen
Anonim

Je hoeft niet online te zijn om toegang te krijgen tot inhoud van internet. Als je weet dat je geen internetverbinding hebt, maar wel een website wilt lezen, kun je de inhoud ervan downloaden. Er zijn verschillende manieren om websites offline te bekijken, waaronder sites downloaden met een offline browser of FTP, of webpagina's opslaan met een webbrowser of Linux-opdracht.

Download een hele website met een offline browser

Als je een offline kopie van een hele website wilt, kun je een programma voor het kopiëren van websites gebruiken. Deze apps downloaden alle websitebestanden naar een computer en rangschikken de bestanden volgens de sitestructuur. De kopie van deze bestanden is een spiegelkopie van de website, die u offline in een webbrowser kunt bekijken.

Een gratis app voor het kopiëren van websites is HTTrack Website Copier. Naast het downloaden van een website, werkt HTTrack uw gedownloade exemplaar van een website automatisch bij en hervat onderbroken downloads wanneer u een internetverbinding heeft. HTTrack is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS (of OS X) en Android.

HTTrack gebruiken om een website te downloaden en te bekijken:

  1. Open HTTrack Website Copier terwijl u verbonden bent met internet.
  2. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  3. Voer in het tekstvak Nieuwe projectnaam een beschrijvende naam in voor de offline website.

    Image
    Image
  4. Voer in het Base path tekstvak het pad in naar de map op uw computer waar de website zal worden opgeslagen.
  5. Selecteer Volgende.
  6. Selecteer de Action vervolgkeuzepijl en kies vervolgens Web site(s) downloaden.
  7. Voer in het tekstvak Webadressen de URL in van de website die u wilt downloaden.

    Image
    Image

    Ga naar de website in een webbrowser en kopieer het URL-adres in de adresbalk. Plak dit adres in HTTtrack.

  8. Selecteer Volgende.
  9. Selecteer het Verbinding verbreken als u klaar bent aankruisvak.
  10. Selecteer Voltooien.

    Image
    Image
  11. Wacht terwijl de websitebestanden worden gedownload.
  12. Zodra de download is voltooid, hebt u vanaf uw apparaat toegang tot de gedownloade site. Kies in het Folder paneel de projectnaam en selecteer Browse Mirrored Website.

    Image
    Image
  13. Selecteer een webbrowser.

    Image
    Image
  14. Selecteer OK.

Als een website niet naar een offline browser downloadt, kan de website offline downloaders blokkeren zodat hun inhoud niet wordt gedupliceerd. Om geblokkeerde webpagina's offline te bekijken, slaat u afzonderlijke pagina's op als HTML- of PDF-bestanden.

Op Windows- en Linux-computers is een andere manier om een hele website te downloaden het gebruik van de Linux wget-opdracht.

Bottom Line

Als u de eigenaar bent van de website die u wilt opslaan voor offline weergave, gebruik dan een FTP-client om de websitebestanden te downloaden. Om uw website via FTP te kopiëren, heeft u een FTP-programma of FTP-toegang via uw webhostingservice nodig. Zorg er ook voor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord gebruikt om u aan te melden bij de hostingservice.

Gehele websitepagina's opslaan met een webbrowser

De meeste webbrowsers kunnen webpagina's opslaan, maar niet hele websites. Om een website op te slaan, slaat u elke webpagina op die u offline wilt bekijken.

Webbrowsers bieden een verscheidenheid aan bestandsindelingen om webpagina's op te slaan, en verschillende browsers bieden verschillende keuzes. Kies het formaat dat het beste bij u past:

Webarchief: Wordt gebruikt om webpagina's op te slaan in Internet Explorer, dit verpakt tekst, afbeeldingen, mediabestanden en andere webpagina-inhoud in een enkel bestand.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

  • Webpagina alleen HTML: Slaat de tekstversie van de pagina op.
  • Webpagina voltooid: Slaat alles op de pagina op in mappen.
  • Tekstbestand: slaat alleen de tekst op de webpagina op.

Hier leest u hoe u Mozilla Firefox gebruikt om een webpagina op te slaan:

De stappen om webpagina's browsers op te slaan in Google Chrome en de Opera desktop browser zijn vergelijkbaar met de stappen om een webpagina op te slaan in Firefox.

  1. Maak verbinding met internet en open vervolgens Firefox.
  2. Ga naar de webpagina die u op uw computer of cloudaccount wilt opslaan.

    Hoewel u uw gedownloade webpagina's kunt opslaan in een cloudaccount, moet u er rekening mee houden dat u zonder internet- of mobiele data-account geen toegang hebt tot die schijf in de cloud. Sommige clouddrives synchroniseren met lokale mappen. Als de jouwe dat doet, zorg er dan voor dat die optie is ingeschakeld als je offline toegang tot die bestanden nodig hebt.

  3. Ga naar het Menu en selecteer Pagina opslaan als.

    Image
    Image
  4. Kies in het Opslaan als dialoogvenster de locatie waar u de webpagina wilt opslaan. Voer vervolgens een naam in voor de pagina.
  5. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies een indeling: de volledige webpagina, alleen de webpagina HTML, als tekstbestanden of alle bestanden.

    Image
    Image
  6. Selecteer Opslaan.

Een webpagina opslaan als PDF-bestand

Als je een offline kopie van een webpagina wilt die op elk apparaat kan worden bekeken en op elk opslagmedium kan worden opgeslagen, sla de webpagina dan op in PDF-indeling.

Zo zet u een webpagina om in een PDF-bestand in Google Chrome:

  1. Ga naar de webpagina.

    Zoek naar een printervriendelijke link op een webpagina. Printervriendelijke pagina's hebben geen advertenties en maken een kleinere bestandsgrootte. Op sommige webpagina's kan dit een knop Afdrukken zijn.

  2. Ga naar More en selecteer Print.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Print venster de Destination vervolgkeuzepijl en kies Save as PDF.

    Image
    Image
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Ga in het dialoogvenster Opslaan als naar de map waar u het bestand wilt opslaan, wijzig desgewenst de bestandsnaam en selecteer vervolgens Opslaan.

Aanbevolen: