Een PS4 repareren die geen schijf kan nemen, lezen of uitwerpen

Inhoudsopgave:

Een PS4 repareren die geen schijf kan nemen, lezen of uitwerpen
Een PS4 repareren die geen schijf kan nemen, lezen of uitwerpen
Anonim

Hoewel je met PlayStation 4 games digitaal kunt downloaden en spelen, is de kans groot dat een aanzienlijk deel van je game- en filmbibliotheken nog steeds op schijven staan. Als het PS4-schijfstation op enigerlei wijze niet goed werkt, kan het zijn dat het geen nieuwe schijven accepteert, geen schijven leest of weigert uw schijven uit te werpen. Hier leest u hoe u uw schijf weer aan het werk kunt krijgen.

Image
Image

Deze instructies hebben betrekking op alle versies van de PS4-hardware, inclusief de originele PlayStation 4, de PS4 Slim en de PS4 Pro.

Wat veroorzaakt fouten bij het verwerken van PS4-schijven?

Als een PlayStation 4 problemen heeft met het verwerken van schijven, komt dat door fysieke hardware, de consolefirmware die alles bestuurt of beschadigde schijven. Het schijfaandrijfmechanisme zelf kan defect zijn, de schijfsensor of uitwerpknop kan kapot zijn, of er kan een bug of corruptie in de firmware zijn waardoor het systeem geen schijven kan accepteren, lezen of uitwerpen, of een combinatie van deze problemen.

Om erachter te komen waarom je PS4 problemen heeft met het verwerken van schijven, moet je eerst het specifieke probleem beperken.

PS4 accepteert geen schijven

Dit probleem doet zich voor als er al een schijf in het systeem zit, als de schijf die je probeert te plaatsen vuil of beschadigd is, of als het systeem niet herkent dat je een schijf probeert te plaatsen.

PS4 kan geen schijven lezen

Leesproblemen zijn meestal omdat de schijf vuil of beschadigd is. Het schijfstation zelf kan ook beschadigd zijn of een firmwareprobleem hebben.

PS4 werpt geen schijven uit

Dit probleem kan worden veroorzaakt door vuile of vervuilde interne componenten, een beschadigd uitwerpmechanisme en een handvol andere problemen. U kunt de schijf altijd uitwerpen met de handmatige uitwerpschroef, maar het probleem oplossen kan moeilijker zijn.

Hoe het te repareren wanneer een PS4 een schijf niet kan nemen, lezen of uitwerpen

Als je problemen hebt met het afhandelen van schijven met je PS4 en een game- of filmschijf niet kan worden opgenomen, gelezen of uitgeworpen, gebruik dan deze stappen voor probleemoplossing om hem weer werkend te krijgen.

Sommige van deze stappen hebben specifiek betrekking op één probleem, zoals een schijf die niet wordt uitgeworpen. Als een stap niet relevant is voor het probleem dat u ondervindt, kunt u deze overslaan.

  1. Zorg dat er geen schijf in je PS4 zit. Als u geen schijf in uw systeem kunt plaatsen, drukt u op de uitwerpknop aan de voorkant van de console. Je bent misschien vergeten dat je een game of film hebt ingevoerd, of iemand heeft er misschien een geplaatst zonder je medeweten. Als een game wordt uitgeworpen, zou je de game moeten kunnen invoegen die je wilde spelen.
  2. Start je PS4 opnieuw op. Er is een kans dat je te maken hebt met een kleine tijdelijke bug. In dat geval kan het probleem worden opgelost door je PS4 af te sluiten en opnieuw op te starten. Als je console begint met het accepteren, lezen en uitwerpen van schijven na een herstart, kun je het gebruiken zoals je normaal zou doen en alleen terugkeren naar deze lijst als het weer begint te werken.
  3. Probeer de handmatige uitwerpschroef te gebruiken. Als je een schijf uit je PS4 probeert te verwijderen en er gebeurt niets, of als je niet zeker weet of er een schijf in het systeem zit, kun je de handmatige uitwerpschroef gebruiken om alles wat zich momenteel in de schijf bevindt te verwijderen en opnieuw te beginnen.

    Een handmatige uitwerpschroef voor de PS4 gebruiken:

    1. Schakel de PS4 uit en koppel alle kabels los.
    2. Verwijder indien nodig het HDD-deksel of het bovenpaneel.
    3. Zoek de handmatige uitwerpschroef.
    4. Draai de schroef vast om de schijf uit te werpen.

    Als je de PS4 voorzichtig vasthoudt, zodat de schijfsleuf naar beneden wijst, kan de schijf loskomen.

  4. Reinig de schijf of dvd van je videogame. Als u zeker weet dat er momenteel geen schijf in het systeem zit, is de schijf die u probeert te plaatsen mogelijk vuil of beschadigd. Onderzoek de schijf fysiek op stof, vuil en andere verontreinigingen zoals voedsel. Reinig de schijf indien nodig met een microvezeldoek en plaats deze opnieuw.

    Veeg uw schijf in rechte lijnen van het midden naar de buitenrand en gebruik alleen een droge microvezeldoek.

  5. Probeer een andere game of film. Als je nog steeds geen schijf kunt plaatsen, of als de PS4 je schijf niet kan lezen, leg dan de schijf opzij waarmee je werkte en probeer een andere. Probeer verschillende PS4-gameschijven en dvd- of Blu-Ray-schijven als je ze hebt om te zien of het systeem ze accepteert en leest. Als dit het geval is, is de kans groot dat je een of meer beschadigde schijven hebt.

  6. Bouw je PS4-database opnieuw op vanuit de veilige modus. Er is mogelijk een probleem met de firmware waarop je PS4 draait als deze nog steeds geen schijven kan accepteren of lezen. Probeer uw console opnieuw op te starten in de veilige modus en selecteer de Rebuild Database optie. Als dat niet werkt, probeer dan de Systeemsoftware opnieuw installeren optie die beschikbaar is in de veilige modus.
  7. Reinig de binnenkant van je PS4-schijfstation. Gebruik ingeblikte lucht of een blazer om het stof van je PS4-drive te verwijderen. Mogelijk moet u de bovenklep verwijderen om al het stof te verwijderen. Als er te veel stof in de drive is opgehoopt, of als de rollen vuil zijn, kan de drive weigeren nieuwe schijven in te nemen of een schijf in het systeem te lezen.
  8. Inspecteer je PS4-schijf op schade. Verwijder de bovenklep van je PS4 en inspecteer het schijfstation fysiek. Als er vreemde voorwerpen in de schijfsleuf zijn terechtgekomen, is het mogelijk dat deze vast komen te zitten in het schijfstation. Stickers, tape en andere dingen die op game- of filmschijven zijn geplakt, kunnen ook vast komen te zitten in de drive en ervoor zorgen dat deze niet correct werkt.

    Als u vreemde voorwerpen in het schijfstation aantreft, verwijder deze dan voorzichtig. Wees voorzichtig en raak geen onderdelen aan die u kunt vermijden. Gebruik indien mogelijk een pincet of een ander soortgelijk hulpmiddel om vreemde voorwerpen te verwijderen zonder de delicate delen van de schijf te verstoren.

Wat als je PS4 nog steeds geen schijven kan opnemen, lezen of uitwerpen?

Als je console nog steeds problemen heeft met het verwerken van schijven nadat je alle stappen voor probleemoplossing hebt doorlopen, heb je waarschijnlijk een hardwarefout die je het beste aan professionals kunt overlaten.

Uw schijfstation moet waarschijnlijk worden gerepareerd of vervangen, en als u dit zelf probeert te doen, kan dit een dure aangelegenheid worden als u de verkeerde onderdelen repareert of vervangt. Neem voor aanvullende hulp en assistentie contact op met de klantenservice van Sony.

FAQ

    Hoe reset ik mijn PS4-schijfstation?

    Om je PS4-schijf opnieuw in te stellen, ga je naar Instellingen > selecteer PlayStation Network/Account Management > selecteer Activeren as Your Primary PS4 > Deactivate Start vervolgens de console opnieuw en meld u opnieuw aan. Eenmaal aangemeld, ga naar Instellingen > kies Initialization > Initialize PS4 > Full > selecteer Initialiseer en Yes om de reset te bevestigen.

    Hoe vervang je een PS4-harde schijf?

    Als je een PS4-harde schijf wilt vervangen, ga je eerst naar de PlayStation-website en download je de nieuwste PS4-update naar een USB-stick. Maak vervolgens op uw compatibele nieuwe harde schijf een PS4-map aan en maak vervolgens een UPDATE-map in de nieuwe PS4-map. Sleep het PS4UPDATE. PUP bestand naar de UPDATE map. Schuif ten slotte het achterpaneel op de PS4 om de oude schijf te verwijderen en plaats de nieuwe schijf met de metalen pinnen naar binnen gericht.

    Hoe formatteer ik mijn externe harde schijf voor een PS4?

    De PS4 formatteert de schijf voor je als je een paar stappen volgt. Sluit eerst je harde schijf aan op de PS4-console en ga vervolgens naar Settings > Devices > USB Storage Devices> select Formatteer de schijf als uitgebreide opslag.

Aanbevolen: