Ik ben blij dat de KOTOR-remake niet eerder is gebeurd

Inhoudsopgave:

Ik ben blij dat de KOTOR-remake niet eerder is gebeurd
Ik ben blij dat de KOTOR-remake niet eerder is gebeurd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Star Wars: Knights of the Old Republic, oorspronkelijk uitgebracht in 2003, heeft veel liefde gekregen van zowel fans van Star Wars als van rollenspellen.
  • Ondanks het succes en de geliefde status zijn er bijna 20 jaar verstreken zonder een remake of remaster.
  • Hoewel de ontwikkelaars een grafische remaster hadden kunnen doen, zal het wachten op een volledige remake hen uiteindelijk meer ruimte geven om de nieuwe release te verbeteren.

Image
Image

Het is bijna 20 jaar geleden sinds de release van de originele Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) role-playing game. Hoewel de titel buitengewoon succesvol was en geliefd bij de Star Wars-gemeenschap, ben ik blij dat ze zo lang hebben gewacht om een goede remake te maken.

Ik kan me nog de eerste keer herinneren dat ik KOTOR opstartte en in het verhaal dook dat BioWare creëerde. Het was een fantastische tijd, en een die me nog dichter bij een wereld bracht die ik was gaan aanbidden dankzij films en andere videogames van die tijd. Maar het was ook de eerste keer dat zo'n diepe blik op dat universum werd geworpen. De eerste keer dat ik echt het gevoel had dat ik iets kon doen om die wereld te beïnvloeden. Ik verwacht dat vele anderen zich in deze situatie ook zo voelden, en dat KOTOR in de loop der jaren veel heeft betekend voor velen die RPG's naar huis noemen.

Ondanks alle liefde die ik heb voor de game - en alle keren dat ik heb gedroomd van een remake - ben ik blij dat het zo lang heeft geduurd. Natuurlijk is het niet de beste om een onhandige en verouderde versie te spelen, maar het feit dat het origineel niet goed is verouderd, betekent ook dat we minder snel een luie remake zullen ontvangen die zowel oude als nieuwe fans laat wensen. was niet gebeurd.

Juiste plaats, juiste tijd

Met nu bijna 20 jaar achter de rug, is KOTOR misschien wel een van de meest geliefde RPG's die er zijn. In de huidige staat speelt de game echter erg onhandig in vergelijking met modernere RPG's. De graphics houden het ook gewoon niet goed, en de algemene gameplay ook niet. Dit maakt het extreem moeilijk om het opnieuw te spelen of aan te bevelen aan RPG-liefhebbers die het verhaal misschien willen ervaren.

Image
Image

Nu Star Wars erin is geslaagd om weer voet aan de grond te krijgen in gamen - dankzij games als Star Wars: Jedi Fallen Order - en met de nieuwste Star Wars-films en televisieprogramma's die het vuur helpen aanwakkeren, is dit nu de perfecte tijd voor mensen om de klassieke Star Wars RPG in een nieuw licht te ervaren. Als ze eerder hadden geprobeerd KOTOR opnieuw te maken, toen de greep van Star Wars op de gamewereld alleen verband hield met het minuscule succes van de Battlefront-reboots van Electronic Arts, was het misschien niet zo goed gegaan.

Er is ook het succes van BioWare's enorme multiplayer-RPG (MMORPG), Star Wars: The Old Republic om rekening mee te houden. Het verhaal van KOTOR heeft altijd een grote rol gespeeld in sommige van de campagnes die in dat spel te vinden zijn, en er zijn waarschijnlijk veel spelers die dat verhaal nog niet zelf hebben meegemaakt.

Remake of Remaster

Remakes zijn de afgelopen jaren steeds gebruikelijker geworden, vooral omdat ontwikkelaars werken om klassieke games naar nieuwere generaties te brengen. We hebben remakes gezien van geliefde klassiekers zoals Grim Fandango en Resident Evil 2, evenals remakes van minder geliefde games. Remakes hebben echter vaak de neiging om in een van de weinige richtingen te sturen.

Fans eindigen ofwel met een solide remake die veranderingen in zowel gameplay als graphics combineert, of ze eindigen met een remake die alleen enkele grafische veranderingen biedt, zoals HD-texturen. Meestal worden deze secundaire soorten remakes door de meeste mensen als remasters aangeduid, maar dat is niet altijd het geval, en soms beschouwen ontwikkelaars ze als remakes vanwege andere kleine veranderingen die alledaagse spelers misschien niet oppikken.

Hoewel remasters zeker een plaats hebben in de gamewereld, zijn remakes een van de beste manieren om een klassieke titel naar een nieuwe generatie te brengen. Door zo lang te wachten met het maken van een remake van KOTOR, hebben de ontwikkelaars niet veel keus. De gevechten en gameplay zijn gewoon te onhandig om nog een laag verf op te gooien en de deur uit te sturen. Deze klassieker moet van de grond af opnieuw worden bewerkt.

Natuurlijk, het heeft langer geduurd dan velen van ons waarschijnlijk wilden, maar er is nooit een beter moment geweest voor iemand om Star Wars: Knights of the Old Republic opnieuw te maken dan nu.

Aanbevolen: