Hoe iMessage op Mac uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe iMessage op Mac uit te schakelen
Hoe iMessage op Mac uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Berichten openen > klik op Berichten > Voorkeuren > iMessage > Afmelden > Afmelden.
  • Meldingen uitschakelen: Apple menu > Systeemvoorkeuren > Meldingen > Berichten > toggle Sta meldingen van berichten toe naar uit/wit.
  • Meldingen tijdelijk blokkeren: Notification Center > Notifications > verplaats de Niet storen schuifregelaar naar aan/blauw.

Dit artikel legt drie manieren uit om iMessage op een Mac te beheren of uit te schakelen.

Dit artikel is geschreven met macOS 10.15 (Catalina). De basisconcepten zijn van toepassing op eerdere en latere versies van macOS, maar de exacte stappen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van uw versie van het besturingssysteem.

Hoe schakel ik iMessage uit op mijn Mac?

Zoals eerder vermeld, heb je twee opties als het gaat om het uitschakelen van iMessage op een Mac: het programma volledig uitschakelen of alleen meldingen verbergen.

Hoe iMessage volledig uit te schakelen op een Mac

Als je nooit sms-berichten via iMessage op je Mac wilt ontvangen, schakel je het programma uit door deze stappen te volgen

  1. Open de Berichten-app.
  2. Klik op Berichten.

    Image
    Image
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de iMessage tab.

    Image
    Image
  5. Klik op Afmelden.
  6. Klik in de bevestigingspop-up opnieuw op Afmelden. Als dit klaar is, is iMessage uitgeschakeld en ontvang je geen berichten meer op je Mac totdat je je opnieuw aanmeldt bij je account.

    Image
    Image

Hoe iMessage-meldingen op een Mac te verbergen

Als je nog steeds sms'jes op je Mac wilt ontvangen en verzenden, maar geen last wilt hebben van iMessage-meldingen, schakel die meldingen dan uit door deze stappen te volgen:

  1. Klik op het Apple menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Meldingen.

    Image
    Image
  4. Klik op Berichten.

    Image
    Image
  5. Verplaats de Meldingen toestaan van Berichten schuifregelaar naar uit/wit. Als je dit hebt gedaan, kun je aangemeld blijven bij Berichten en nog steeds sms'jes ontvangen en verzenden, maar je krijgt geen meldingen die je afleiden.

Wilt u tijdelijk meldingen van iMessage blokkeren of de tijden plannen waarop u berichten blokkeert en de tijden waarop u ze toestaat? U hebt Do Not Disturb nodig, een functie die is ingebouwd in macOS. Leer alles over het gebruik van Niet storen op een Mac.

Hoe voorkom ik dat mijn iPhone berichten naar mijn Mac synchroniseert?

Misschien wil je iMessage op je Mac gebruiken, maar de berichten die op je Mac worden verzonden en ontvangen, gescheiden houden van die op je iPhone. Dat is lastig, maar het kan.

Apple's uitgangspunt bij het ontwerpen van de Berichten-app is dat je toegang wilt tot je berichten op alle apparaten waarop je bent ingelogd: Mac, iPhone, iPad. Er is dus geen enkele instelling om te voorkomen dat je iPhone berichten synchroniseert met je Mac. Dat gezegd hebbende, als je deze stappen volgt, kan het werken.

Dit kan een verwarrende ervaring voor je opleveren en kan leiden tot gefragmenteerde gesprekken tussen de twee apparaten. Als je dat goed vindt, ga dan verder.

  1. Ga om te beginnen op de Mac naar de Messages app > Preferences > iMessage.

    Image
    Image
  2. Schakel op dat scherm je telefoonnummer uit. Dit voorkomt dat sms'jes die naar je telefoon worden verzonden, op je Mac verschijnen.

    Image
    Image
  3. Zorg er vervolgens voor dat u alleen een e-mailadres controleert. Op die manier worden alle berichten die op je Mac worden verzonden en ontvangen, alleen aan het e-mailadres gekoppeld.
  4. Ga nu op je iPhone naar Instellingen > Berichten > Verzenden en ontvangen.
  5. Deselecteer alle e-mailadressen die hier worden weergegeven en zorg ervoor dat alleen uw telefoonnummer is aangevinkt. Op die manier komen berichten niet naar je e-mailadressen, omdat je die alleen op de Mac wilt gebruiken.

    Image
    Image
  6. In de Start nieuwe gesprekken vanaf sectie, zorg ervoor dat alleen je telefoonnummer is aangevinkt. Nogmaals, hierdoor blijven alle berichten op je iPhone alleen gekoppeld aan je telefoonnummer en worden ze niet meer gesynchroniseerd met je Mac.

FAQ

    Hoe zet ik autocorrectie uit op iMessage voor Mac?

    Open de Berichten-app > selecteer Bewerken > Spelling en grammatica > en deselecteer vervolgens Spelling automatisch corrigeren Om autocorrectie op een Mac in alle apps uit te schakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Text > en deselecteer Spelling automatisch corrigeren

    Hoe zet ik het iMessage-geluid op een Mac uit?

    Als u het iMessage-meldingsgeluid wilt uitschakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Notifications of Notifications & FocusSelecteer op het tabblad Notifications de app Messages uit de lijst met apps en vink de optie aan naast Allow NotificationsHaal het vinkje weg naast Speel geluid af voor meldingen

    Hoe zet ik iMessage-voorbeeld op Mac uit?

    Zoals het uitschakelen van berichtvoorbeeld op iPhones, kunt u de berichtinhoud op uw Mac verbergen. Open Systeemvoorkeuren en selecteer Notifications of Notifications & Focus > Notifications> Berichten Zoek het Voorbeelden weergeven vervolgkeuzemenu en selecteer Nooit

Aanbevolen: