Amazon Fire Stick: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Amazon Fire Stick: wat u moet weten
Amazon Fire Stick: wat u moet weten
Anonim

Amazon's Fire TV, ook bekend als Fire Stick, is een reeks apparaten van Amazon die fysiek verbinding maken met uw televisie en uw thuisnetwerk gebruiken om digitale audio en video van mediaproviders, zoals HBO en Netflix, rechtstreeks naar u te streamen.

Fire TV-apparaten instellen en gebruiken

Amazon verkoopt verschillende apparaten onder de naam Fire TV: Fire Stick, Fire TV en Fire TV Cube. De Fire Stick is een klein apparaat dat op je tv wordt aangesloten en uit de HDMI-poort van je tv steekt. De Fire TV en Fire TV Cube zijn kleine doosjes die je op een HDMI-poort van je tv kunt aansluiten; het heeft ook de neiging om aan de achterkant van uw tv te hangen.

Zodra de apparaten op je tv zijn aangesloten, navigeer je met de Amazon Fire-gebruikersinterface naar de show of film die je wilt bekijken. Eenmaal geselecteerd, krijgt het apparaat toegang tot de door u gekozen inhoud via internet en speelt het deze af op uw tv.

Sommige Amazon Fire-inhoud is gratis beschikbaar. Met apps heb je toegang tot premium content op YouTube Red; abonnement kabelkanalen zoals Showtime, Starz en HBO; en kabel alternatieven zoals Hulu, Sling TV, Netflix en Vudu op Amazon Fire TV, onder andere.

Voor de meeste premium content-kanalen zoals HBO, Showtime en Netflix moet je een abonnement op die service hebben; in veel gevallen kunnen deze abonnementen echter ter plaatse worden opgezet via het Amazon-apparaat. Uw abonnementskosten voor elk worden gefactureerd via uw Amazon-account.

Image
Image

Je kunt vuurapparaten ook gebruiken om games te spelen, je foto's te bekijken en toegang te krijgen tot andere media die op je lokale netwerkapparaten zijn opgeslagen. Je kunt zelfs op Facebook browsen. Amazon Prime-inhoud die beschikbaar is voor abonnees is ook toegankelijk via Amazon Fire TV; als je een abonnee bent van Amazon Prime, tenminste. In sommige modellen kun je de Fire TV-afstandsbediening gebruiken om inhoud te lokaliseren met behulp van spraakopdrachten met Alexa of een Echo-apparaat.

De Fire TV Stick ondersteunt ook spiegelen of casten vanaf mobiele apparaten of computers.

Mensen noemen Amazon's Fire TV-apparaten en Fire Sticks firesticks vaak. Je kunt ze ook zien als, onder andere termen, de Amazon Prime-stick, Amazon TV-box en de streaming-mediastick.

Amazon Fire TV met 4K Ultra HD

Het Fire TV-model dat in oktober 2017 is uitgebracht, bevat de volgende belangrijke wijzigingen en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies:

  • Verbeterde 4K Ultra High Definition (UHD)-ondersteuning
  • HDR (high dynamic range) beeldondersteuning (voor duidelijkere foto's)
  • Extra tv-zenders en apps
  • Meer films, games en andere inhoud
  • Kleinere vormfactor
  • Verbeterde Bluetooth-functionaliteit en Wi-Fi-ondersteuning
  • Verbeterde ondersteuning voor Alexa- en Echo-apparaten om inhoud met je stem te vinden, te starten en te bedienen

De nieuwste Fire TV biedt ook dezelfde functies van eerdere generaties apparaten, waaronder schermspiegeling en het delen van inhoud, en ondersteuning voor fysieke HD-antennes, onder andere die oude gebruikers al kennen.

Fire TV Stick

De Fire TV Stick is er in verschillende versies. Eerdere versies bieden een basisafstandsbediening; latere versies bieden afstandsbedieningen met volume-, mute- en aan / uit-knoppen. Ze zien er allemaal uit als een USB-stick of flashstation en worden aangesloten op de HDMI-poort van je tv. De Fire TV Stick biedt deze functies, die in nieuwere generaties zijn verbeterd:

  • Tot 1080p HD-resolutie bij 60 fps
  • Spraakgestuurde afstandsbediening en Alexa- en Echo-apparaatondersteuning
  • Scherm spiegelen
  • Content delen
  • Toegang tot duizenden apps, mediaproviders, games, enz.

Zorg ervoor dat je Fire Stick up-to-date blijft met de nieuwste software.

Vorige versies van Fire TV

De oudere generatie Fire TV is fysiek groter dan nieuwere modellen. Het heet nu officieel Fire TV (vorige versie) maar wordt ook wel Fire TV Box of Fire TV Player genoemd omdat het apparaat meer op een kabelbox lijkt dan op een USB-stick. Fire TV (vorige versie) is niet meer verkrijgbaar bij Amazon, maar misschien heb je er een thuis of kun je er een vinden bij een externe verkoper.

Vóór Fire TV (vorige versie) was er een Fire TV-apparaat dat ook een doosvormig apparaat was. Het bood functies die vergelijkbaar zijn met de functies die hier worden vermeld.

FAQ

    Hoe stel je een Fire TV Stick in?

    Sluit je Fire Stick aan op je tv via een open HDMI-poort. Stem vervolgens uw tv af op die ingang en volg de instructies op het scherm. Lees onze Fire TV Stick-installatiegids als je meer info wilt!

    Wat is de nieuwste generatie Fire Stick?

    Gelanceerd in april 2021, is de derde generatie Amazon Fire Stick momenteel het nieuwste model van de Fire Stick. De derde generatie Fire Stick ondersteunt 1080p-video, Alexa en Dolby Atmos-audio.

    Welke generatie Fire Stick is de beste?

    De nieuwste. Elke nieuwe generatie van de Fire Stick wordt geleverd met krachtigere interne onderdelen en ondersteunt meer functies. Welk model momenteel de nieuwste versie is, zal de beste zijn. Momenteel is de Fire Stick van de derde generatie de beste Fire Stick.

Aanbevolen: