Wat is Twitter & Hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Twitter & Hoe werkt het?
Wat is Twitter & Hoe werkt het?
Anonim

Twitter is een online nieuws- en sociale netwerksite waar mensen communiceren in korte berichten die tweets worden genoemd. Tweeten is het plaatsen van korte berichten voor iedereen die u volgt op Twitter, in de hoop dat uw woorden nuttig en interessant zijn voor iemand in uw publiek. Een andere beschrijving van Twitter en tweeten zou microblogging kunnen zijn.

Sommige mensen gebruiken Twitter om online interessante mensen en bedrijven te ontdekken en kiezen ervoor om hun tweets te volgen.

Waarom Twitter zo populair is

Twitter's grote aantrekkingskracht is hoe scanvriendelijk het is. Je kunt honderden boeiende Twitter-gebruikers volgen en hun inhoud in één oogopslag lezen, wat ideaal is voor onze moderne aandachtstekortwereld.

Image
Image

Twitter maakt gebruik van een doelgerichte beperking van de berichtgrootte om de zaken scanvriendelijk te houden: elke tweet in een microblog is beperkt tot 280 tekens of minder. Deze maatdop bevordert het gerichte en slimme gebruik van taal, waardoor tweets gemakkelijk te scannen en uitdagend zijn om te schrijven. Deze beperking van de grootte maakte van Twitter een populaire sociale tool.

Hoe Twitter werkt

Twitter is gemakkelijk te gebruiken als zender of ontvanger. Je doet mee met een gratis account en Twitter-naam. Vervolgens verstuur je uitzendingen (tweets) dagelijks, elk uur of zo vaak als je wilt. Ga naar het vak Wat gebeurt er naast je profielafbeelding, typ 280 of minder tekens en klik op Tweet Mensen die jou volgen, en mogelijk anderen die niet doen, zal je tweet zien.

Image
Image

Moedig mensen die je kent aan om je te volgen en je tweets in hun Twitter-feeds te ontvangen. Laat je vrienden weten dat je op Twitter zit om langzaam een aanhang op te bouwen. Wanneer mensen je volgen, vraagt de Twitter-etiquette je om ze terug te volgen.

Als je Twitter-feeds wilt ontvangen, zoek je iemand die interessant is (inclusief beroemdheden) en druk je op Volg om je op hun tweets te abonneren. Als hun tweets niet zo interessant zijn als je had gehoopt, kun je ze altijd ontvolgen.

Ga dag en nacht naar je account op Twitter.com om je Twitter-feed te lezen, die voortdurend verandert als mensen berichten plaatsen. Bekijk Trending topics om te zien wat er in de wereld gebeurt.

Twitter is zo simpel.

Waarom mensen tweeten

Mensen sturen tweets om allerlei redenen naast het delen van hun gedachten: ijdelheid, aandacht, schaamteloze zelfpromotie van hun webpagina's of pure verveling. De overgrote meerderheid van de tweeters microblogt recreatief. Het is een kans om naar de wereld te schreeuwen en te genieten van hoeveel mensen hun tweets lezen.

Een groeiend aantal Twitter-gebruikers verstuurt echter nuttige inhoud, en dat is de echte waarde van Twitter. Het biedt een stroom van snelle updates van vrienden, familie, wetenschappers, nieuwsjournalisten en experts. Het stelt mensen in staat om amateurjournalisten van het leven te worden, door iets te beschrijven en te delen dat ze interessant vonden aan hun dag.

Twitter heeft veel gezeur, maar tegelijkertijd is er een basis van nuttig nieuws en goed geïnformeerde inhoud. Je moet zelf beslissen welke inhoud de moeite waard is om daar te volgen.

Twitter als een vorm van verslaggeving over amateurnieuws

Twitter is onder andere een manier om de wereld te leren kennen door de ogen van een ander.

Tweets kunnen afkomstig zijn van mensen in Thailand als hun steden onder water komen te staan. Uw neef soldaat in Afghanistan zou zijn oorlogservaringen kunnen beschrijven; je reizende zus in Europa deelt haar dagelijkse ontdekkingen, of een rugbyvriend kan tweeten van de Rugby World Cup. Deze microbloggers zijn allemaal op hun eigen manier minijournalisten en Twitter geeft hen een platform om een constante stroom updates rechtstreeks vanaf hun laptops en smartphones te verzenden.

Twitter als marketingtool

Duizenden mensen adverteren via Twitter voor hun wervingsdiensten, adviesbureaus en winkels, en het werkt.

De moderne internetgebruiker is de televisiereclame beu. Mensen geven de voorkeur aan reclame die snel en minder opdringerig is en naar believen kan worden in- of uitgeschakeld. Twitter is precies dat; als je leert hoe de nuances van tweeten werken, kun je goede advertentieresultaten behalen door Twitter te gebruiken.

Twitter als tool voor sociale berichten

Ja, Twitter is sociale media, maar het is meer dan instant messaging. Twitter gaat over het ontdekken van interessante mensen over de hele wereld. Het kan ook gaan over het opbouwen van een aanhang van mensen die geïnteresseerd zijn in jou en je werk of hobby's en die volgers vervolgens elke dag van wat kenniswaarde te voorzien.

Twitter werkt goed met andere sociale tools, waaronder Instagram, Snapchat en Messenger. Als je bijvoorbeeld een tweet leuk vindt en deze wilt delen op je Instagram-verhaal, tik je op de tweet, tik je vervolgens op het Share-pictogram en kies je Instagram Stories De tweet verschijnt als onderdeel van je Instagram-verhaal. (Deze functie wordt momenteel alleen ondersteund op iOS).

Waarom beroemdheden Twitter leuk vinden

Twitter is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms geworden omdat het zowel persoonlijk als snel is. Beroemdheden gebruiken Twitter om een persoonlijke band met hun fans op te bouwen.

Katy Perry, Ellen DeGeneres en Dionne Warwick zijn enkele van de beroemde Twitter-gebruikers. Hun dagelijkse updates bevorderen een gevoel van verbondenheid met hun volgers, wat krachtig is voor reclamedoeleinden en ook boeiend en motiverend voor de mensen die de celebs volgen.

Twitter is veel verschillende dingen

Twitter is een mix van instant messaging, bloggen en sms'en, maar met beknopte inhoud en een breed publiek. Als je jezelf een beetje een schrijver vindt die iets te zeggen heeft, dan is Twitter een kanaal dat het ontdekken waard is. Als je niet van schrijven houdt, maar wel nieuwsgierig bent naar een beroemdheid, een bepaald hobbyonderwerp of zelfs een lang verloren gewaande neef, dan is Twitter een manier om in contact te komen met die persoon of dat onderwerp.

FAQ

    Hoe stel ik een Twitter-account in?

    Om een Twitter-account aan te maken, gaat u naar de Twitter-website of downloadt u de Twitter-app en selecteert u vervolgens Aanmelden of Account aanmaken. Voer de gevraagde informatie in en verifieer vervolgens uw account via sms of e-mail. Twitter helpt je bij het instellen van je profiel.

    Hoe verwijder ik mijn Twitter-account?

    Als u een Twitter-profiel wilt deactiveren, gaat u naar More > Instellingen en privacy > Uw account> Deactiveer uw account. Je kunt Twitter binnen 30 dagen opnieuw activeren. Na 30 dagen wordt uw account verwijderd.

    Hoe maak ik mijn Twitter privé?

    Als u uw tweets voor het grote publiek wilt verbergen, gaat u naar More > Instellingen en privacy > Uw account > Accountinformatie > Protected Tweets > Protect My TweetsOm te voorkomen dat een specifieke persoon uw tweets bekijkt, kunt u gebruikers op Twitter blokkeren.

    Kan ik mijn Twitter-handvat wijzigen?

    Ja. Als u uw gebruikersnaam op Twitter in een browser wilt wijzigen, selecteert u More > Instellingen en privacy > Uw account > Accountinformatie. Voer uw wachtwoord in en selecteer vervolgens Username > Change Username.

    Hoe download ik Twitter-video's?

    Kopieer in een webbrowser de URL van de video en ga naar DownloadTwitterVideo.com. Gebruik een app van derden zoals MyMedia (iOS) of +Download (Android) om Twitter-video's op iOS of Android te downloaden.

    Wie is de eigenaar van Twitter?

    Twitter is een beursgenoteerd bedrijf dat wordt gerund door een raad van aandeelhouders. De CEO en meerderheidsaandeelhouder is Jack Dorsey, die Twitter in 2006 oprichtte.

Aanbevolen: