Waarom krijgt Apple Watch Series 6 zo snel korting?

Inhoudsopgave:

Waarom krijgt Apple Watch Series 6 zo snel korting?
Waarom krijgt Apple Watch Series 6 zo snel korting?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Winkel rond - veel verkooppunten bieden geld van de nieuwste Apple Watch.
  • Als je een Series 5-horloge hebt, heeft de 6 nauwelijks nieuwe functies.
  • De Apple Watch Series 6 is waarschijnlijk de beste smartwatch die er is.
Image
Image

Amper twee maanden na de lancering wordt de Apple Watch Series 6 al afgeprijsd. Is dit een teken dat niemand het nieuwe model wil? Of is het zo populair dat retailers het gebruiken als verliesleider om kopers aan te trekken?

De Apple Watch Series 6 is waarschijnlijk de beste smartwatch die je kunt kopen. Het probleem is dat de Series 5 van vorig jaar bijna net zo goed is. Er zijn bijna geen nieuwe functies waar een normaal persoon om geeft, en de grootste verbeteringen zijn te vinden in de nieuwste watchOS-software-update, die ook beschikbaar is voor de oudere Series 5.

"Het is een beetje beter, maar niet veel verschil", vertelde Apple Watch- en iOS-app-ontwikkelaar Graham Bower via instant message aan Lifewire. "Dat is een beetje de manier waarop Apple dit soort dingen doet."

De beste Apple Watch

Laten we eens kijken naar die kortingen. Hier is een screenshot van advertenties van een paar dagen geleden. Je ziet kortingen van de 9to5Mac-winkel, van een verzekeringsmaatschappij en gekoppeld aan Black Friday-deals.

Image
Image

Voor mij lijkt het daardoor op een klassieke verliesleider. Je geeft korting op de meest populaire items om kopers binnen te krijgen en verkoopt ze vervolgens je spullen met een hogere marge. Supermarkten geven bijvoorbeeld korting op brood en melk, maar ze zullen niet de moeite nemen om iets esoterisch, zoals polenta misschien, met verlies aan te bieden. Wie kan het iets schelen?

Dus misschien krijgt de Series 6 korting omdat hij populair is, en niet omdat hij slecht verkoopt.

Het is een beetje beter, maar niet veel verschil. Dat is een beetje de manier waarop Apple dit soort dingen doet.

De Series 6 is de Apple Watch

Apple houdt vaak oudere modellen in de uitverkoop en verlaagt de prijs om een goedkopere optie aan te bieden. De Apple Watch is geen uitzondering, maar het huidige kortingsmodel is niet de Series 5 van vorig jaar; het is Series 3 van 2017. De huidige line-up ziet er als volgt uit:

  • Serie 6 vanaf $399
  • SE vanaf $279
  • Serie 3 vanaf $199

De SE is een soort tussenmodel. Het maakt gebruik van het grotere behuizingsontwerp en display van het vlaggenschip S6, maar laat het altijd-aan-display weg. En dat display is de belangrijkste reden om de 6. te kopen

Wie moet de Apple Watch Series 6 kopen?

Tot de Series 5 bleef het scherm van de Apple Watch leeg. Om het display te activeren, moest je je pols optillen of op het scherm tikken. Dit maakte het een verschrikkelijk horloge, want je kon er niet naar kijken om de tijd te zien, of je complicaties te lezen. De Series 5 heeft hier verandering in gebracht door een always-on-scherm toe te voegen dat dimt wanneer het inactief is, maar de wijzerplaat blijft tonen.

Dus, als je altijd een display wilt, moet je de Series 6 kopen. Koop anders de SE. De Series 3 is een oudere technologie en zal zeker eerder stoppen met het ontvangen van watchOS-updates dan de S6 en SE. Het belangrijkste doel van de Series 3 is om een cadeaubon met kerst teleur te stellen.

De incrementele updates kloppen allemaal. Dus als je elke drie of vier jaar een upgrade uitvoert, dan is dat een grote sprong.

Als je al een Series 5 hebt, is de S6 echt moeilijk te verkopen. Het heeft een paar verschillende opties voor de afwerking van de behuizing, het voegt een bloedzuurstofsensor en app toe en heeft een iets helderder scherm, maar dat is alles. De bloedzuurstofsensor is niet eens goedgekeurd voor medisch gebruik. Volgens Apple zijn "metingen die met de Blood Oxygen-app zijn gedaan niet bedoeld voor medisch gebruik en alleen bedoeld voor algemene fitness- en welzijnsdoeleinden."

Dit wetende, lijkt Apple COO Jeff Williams in een persverklaring te zeggen dat "Apple Watch Series 6 volledig herdefinieert wat een horloge kan doen" een beetje overenthousiast lijkt.

Hoe zit het met die kortingen?

Concluderend, het lijkt erop dat die kortingen niets meer zijn dan publiciteitswinnaars voor de verschillende leveranciers. De Apple Watch is de populairste smartwatch en het draagbare fitnessapparaat, en de S6 is de nieuwste en beste. Giveaways en kortingen zijn altijd gericht geweest op de meest gewenste producten, en dit is geen uitzondering.

Dat gezegd hebbende, misschien is er dit jaar een vertraging. Misschien hebben alle mensen die wachtten op een altijd-aan-scherm vorig jaar de S5 gekocht en zijn ze nu blij om een tijdje te wachten.

"Ik vind het een beetje gek om [uw horloge] één keer per jaar te upgraden. Zeker voor die prijs", zegt Bower. Aan de andere kant zegt hij: "De incrementele updates tellen allemaal op. Dus als je elke drie of vier jaar een upgrade uitvoert, is het een grote sprong."

Aanbevolen: