BullGuard Antivirus Review

Inhoudsopgave:

BullGuard Antivirus Review
BullGuard Antivirus Review
Anonim

Bottom Line

BullGuard Antivirus is een effectieve anti-malware-oplossing met een aantal handige extra's voor een betaalbare prijs. En hoewel de interface onbruikbare tools en functies heeft, zijn er tal van ondersteuningsopties, voert hij snelle scans uit en deed hij het goed in onze virusaanv altests.

BullGuard Antivirus

Image
Image

BullGuard Antivirus is een instapproduct met een robuuste set functies en een betaalbaar prijskaartje. Hoewel je het alleen op Windows-machines kunt installeren (de andere producten van BullGuard zijn meer platformonafhankelijk) en alleen op een enkel apparaat met de basislicentie, als dat alles is wat je nodig hebt, zou het een goede keuze moeten zijn. Laten we eens kijken hoe het presteert onder onze microscoop.

Type bescherming: breed en diep

BullGuard Antivirus is misschien het instapniveau in de line-up van BullGuard, maar het neemt zijn anti-malwarebescherming serieus. Het omvat traditionele en veel recentere bedreigingen, waaronder webgebaseerde man-in-the-middle-aanvallen, virale bijlagen per e-mail en snode links.

U kunt ook uitgebreide aanpassingsopties gebruiken in de scaninstellingen, zodat u kunt aanpassen waarnaar wordt gezocht, waar en hoe wordt gereageerd als en wanneer er iets wordt gevonden.

Scanlocaties: waar u maar wilt

Behalve dat ze kunnen aanpassen waar BullGuard Antivirus naar op zoek is, hebben gebruikers ook de mogelijkheid om aan hun persoonlijke smaak aan te passen en te beslissen waar het zijn aandacht op moet richten. Standaard kijkt het naar je hele opstartschijf, maar je kunt het ook laten richten op andere schijven, specifieke sectoren van die schijven, en of ook meer vluchtige delen van je systeem het doelwit zijn.

Met de instellingsopties kunt u BullGuard Antivirus de geheugenopstartsector en het register laten onderzoeken, rootkits zoeken en uw cookies doorzoeken. U kunt ook aanpassen of het uitsluitend naar bestanden en mappen kijkt op basis van de database met handtekeningen, of ook factoren in andere aspecten zoals het monitoren van gebruikers- en toepassingsgedrag, webverkeer en e-mail.

Bottom Line

BullGuard Antivirus biedt bescherming tegen allerlei soorten bedreigingen, waaronder virussen, wormen, spyware, adware, exploitkits en ransomware. De webbescherming zou je ook moeten helpen cryptojackers te vermijden, hoewel die eerder onder de radar zullen glippen, omdat sommige websites dergelijke tools kunnen gebruiken als legitieme alternatieven voor advertenties.

Gebruiksgemak: twee klikken en je bent weg

Image
Image

De scanfunctie van BullGuard Antivirus kan met slechts een paar klikken worden gestart, afhankelijk van hoeveel controle je wilt over waar en naar waar het zoekt. Scans kunnen zo geautomatiseerd of zo ingewikkeld en persoonlijk zijn als u wilt, dankzij het intuïtieve en diepgaande menu met opties en instellingen dat ook binnen handbereik is.

Andere tools zijn ook direct beschikbaar en hebben hun eigen opties en instellingen die toegankelijk zijn via een eenvoudig vervolgkeuzemenu.

Ontwerp: schoon maar rommelig

De BullGuard-gebruikersinterface is overzichtelijk en intuïtief met duidelijke knoppen voor elk van de respectievelijke secties, gemakkelijke toegang tot de verschillende instellingen- en optiemenu's en handige uitleg over wat alles doet. We zouden alleen willen dat er een beetje meer mogelijkheid was om het menuvenster aan te passen, of het in ieder geval exclusief af te stemmen op het product dat we hebben gekocht.

Het hoofdvenster past alles in een enkele pijn, met allerlei extra beschermende hulpmiddelen, maar je moet door het menu scrollen om ze allemaal te zien. We hadden graag de grootte van het venster vergroot om alles in één keer te zien, maar die optie is er niet.

Hoezeer we ook begrijpen dat BullGuard u alle geweldige services en tools wil laten zien die u mist door voor dit pakket te kiezen in plaats van zijn uitgebreidere beschermende oplossingen, is het verergerend om te zien dat het menu wordt ingenomen door zes knoppen die niet kunnen worden gebruikt en zeg er gewoon Upgrade Now op. Dat zijn 200 procent meer inactieve knoppen dan actieve en het lijkt verkwistend en een beetje opdringerig.

Het is goed dat er geen optie is om updates uit te schakelen, waardoor onoplettende mensen kwetsbaar kunnen worden voor aanvallen.

Bottom Line

Het standaard updateschema voor BullGuard Antivirus is elke twee uur, afhankelijk van de internetverbinding. Maar dat kun je ook aanpassen. Opties variëren van elk uur tot elke 24 uur. We hadden graag een optie gezien voor elke 15 minuten voor de meest beveiligingsbewuste mensen, maar het is goed dat er geen optie is om updates uit te schakelen, wat de onoplettende kwetsbaarheid voor aanvallen zou kunnen maken.

Prestaties: snel en effectief

Scans in BullGuard Antivirus zijn snel en capabel. Onze scantests hebben de virussen opgepikt waarmee we ons systeem hadden geladen - waaronder een die we waren vergeten in een verborgen appdata-map - en blokkeerden het downloaden van schadelijke bijlagen. De webbeveiliging verhinderde ons om onbetrouwbare websites te bezoeken en wanneer we handmatige scans uitvoerden, presteerden ze relatief snel, zelfs wanneer ze op een oudere harde schijf draaiden.

BullGuard zou voor iedereen een snel en handig hulpmiddel moeten zijn, ongeacht welke schijven je gebruikt of hoe oud je systeem is. Scans zullen sneller zijn op nieuwere, op SSD gebaseerde systemen, maar er is geen reden om bang te zijn om BullGuard Antivirus te installeren als u een oudere laptop of iets dergelijks gebruikt.

BullGuard Antivirus kan worden ingesteld als een volledig geautomatiseerd hulpmiddel dat uit het zicht raakt met geplande scans en updates, of u kunt het handmatig gebruiken en aanpassen elke keer dat het wordt uitgevoerd. Het is helemaal aan jou.

BullGuard zou voor iedereen een snel en handig hulpmiddel moeten zijn, ongeacht welke schijven je gebruikt of hoe oud je systeem is.

Extra hulpmiddelen: een paar handige extra's

BullGuard Antivirus heeft niet de volledige reeks tools die de duurdere BullGuard-producten hebben, maar het heeft nog steeds een aantal handige extra's.

De Vulnerability Checker kijkt of wifi veilig is, of je autorun-programma's hebt ingeschakeld en of Windows en stuurprogramma's up-to-date zijn. Het geeft je een snelle gezondheidscontrole wanneer het wordt uitgevoerd, wat je kan aanmoedigen om bepaalde aspecten van je systeem nader te bekijken.

Game-booster laat systeembronnen vallen wanneer apps op volledig scherm worden gestart en probeert meer van uw systeemkracht te gebruiken om games beter uit te voeren. Maar het kan niet werken op systemen met minder dan 4 CPU-kernen.

Hoewel we gewoonlijk sceptisch staan tegenover dergelijke optimalisatiesoftware, heeft de Britse systeembouwer, Chillblast, enkele tests uitgevoerd van de effecten van antivirussoftware op de prestaties in games en ontdekte dat BullGuard's Game Booster een positief effect heeft.

Veilig surfen op het web is een andere handige functie van BullGuard Antivirus. Het zorgt ervoor dat alleen malwarevrije zoekresultaten worden weergegeven op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo, evenals op Facebook.

BullGuard Antivirus heeft niet de volledige reeks tools die de duurdere BullGuard-producten hebben, maar het heeft nog steeds een aantal handige extra's.

Bottom Line

Behalve dat je met een echte persoon aan de telefoon spreekt, biedt BullGuard zowat elke ondersteuningsservice die je maar kunt wensen. Dat omvat een actief forum, een e-mailondersteuningsteam en live-chatservice die 24 uur per dag, zeven dagen per week reageren, en er zijn gedetailleerde handleidingen en wizards voor het oplossen van problemen die u stap voor stap door uw probleem leiden.

Prijs: betaalbaar, maar slechts voor één

De standaardprijs van BullGuard Antivirus is $30 voor een enkele Windows-pc. Dat is geen slechte prijs, maar als je meerdere systemen wilt beschermen, is het niet de goedkoopste van de opties die er zijn. Er zijn geen opties voor extra apparaten op hetzelfde product, dus je zou een volledige, $ 30 extra, op een geheel ander account moeten kopen.

Er zijn opties om je abonnement met één, twee en drie jaar te verlengen, waarbij elk volgend jaar 50 procent minder kost dan het vorige, waardoor het driejarige abonnement het meest betaalbaar is, maar nogmaals, er zijn andere, meer uitgebreide oplossingen die net zo veel, zo niet minder kosten en betere deals bieden voor meerdere apparaten.

Concurrentie: BullGuard vs. Malwarebytes

BullGuard is relatief vergelijkbaar met Malwarebytes als het gaat om detectie en scannen. Waar het echter niet meetelt, is in zijn waarde en ontwerp. Malwarebytes biedt een schonere interface zonder verspilde elementen, een vergelijkbare selectie van extra beveiligingen en goedkopere upgrades voor meerdere apparaten.

Goed, maar niet geweldig

BullGuard is een effectieve antivirusoplossing en we vonden het erg leuk hoe handig de Game Boost-functie kon zijn, maar het probeert je zoveel extra's te verkopen in zijn rommelige interface, dat je het gevoel krijgt dat je iets mist, zelfs als geen van die extra's te maken heeft met beveiliging. Als u slechts één Windows-pc wilt beschermen, is dit een goede optie, maar als u meer dan één of verschillende besturingssystemen wilt beschermen, zijn de andere producten van BullGuard beter.

Specs

  • Productnaam BullGuard Antivirus
  • Prijs $30.00
  • Softwarenaam BullGuard Antivirus
  • Platform(en) Windows
  • Type licentie BullGuard Antivirus
  • Aantal apparaten beveiligd 1 met basispakket
  • Systeemvereisten Windows Vista of hoger. 1GB RAM, 850MB opslagruimte.
  • Configuratiescherm / Beheer Ja

Aanbevolen: