Waarom ik blij ben dat de nieuwe Apple Watch nauwelijks is veranderd

Inhoudsopgave:

Waarom ik blij ben dat de nieuwe Apple Watch nauwelijks is veranderd
Waarom ik blij ben dat de nieuwe Apple Watch nauwelijks is veranderd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Apple Watch Series 7 is meer van hetzelfde.
  • Dat platte Apple Watch-gerucht? Helemaal verkeerd.
  • 'Je gadgets elk jaar upgraden' is een slecht idee.

Image
Image

Ondanks de beweringen van Apple dat de Apple Watch een gloednieuw ontwerp heeft, is er bijna niets veranderd. En dat is gewoon geweldig.

Kijk snel en de Apple Watch Series 7 ziet er net zo uit als alle andere Apple Watches tot nu toe. De familiegelijkenis is sterk: het is nog steeds een ronde klodder die uit je pols borrelt en meer op dorkwear lijkt dan op een elegant uurwerk. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik daarmee ben. Ik bezit een standaard Apple Watch Series 5 en ik vind de bolvormige, uitstekende vorm echt niet leuk.

Als de Series 7 de geruchten had gevolgd over een slank, nieuw, plat ontwerp, zou ik er meteen op zijn gesprongen. Maar met deze voetgangersrenovatie kan ik mezelf honderden dollars besparen en niets missen.

Rijptijd

In de beginjaren heeft een nieuwe productcategorie de neiging om te veranderen en te veranderen, voordat de ideale uiteindelijke vorm is bereikt. De eerste paar iPhone-modellen speelden met materialen en vorm, voordat ze langzaam overgingen op variaties op glas met aluminium of staal. Ook Mac-laptops waren in het begin wild, maar zijn in meer dan tien jaar nauwelijks veranderd.

Met deze voetgangersrenovatie kan ik mezelf honderden dollars besparen en niets missen.

De Apple Watch lijkt deze volwassenheid te hebben bereikt zonder noemenswaardig van vorm te veranderen. Het ging van een nauwelijks levensvatbaar apparaat naar een redelijk capabel app-platform, en dat alles met behoud van de bubbelvorm die we kennen en tolereren. Deze nieuwste versie is een kleine evolutie, met een groter scherm en kleinere schermranden, maar de verbeteringen zijn stapsgewijs. En dat is prima.

Goed genoeg

Sommige apparaten zijn waardevol, zelfs als ze gewoon 'goed genoeg' zijn. De Apple Watch is er daar één van. We gebruiken het voor meldingen, om naar het weer te kijken of onze dagelijkse stappentelling, en we vertrouwen op de verschillende sensoren voor het volgen van fitness en gezondheid. Voor sommigen van ons is het een essentieel hulpmiddel en we voelen ons raar als we de dag beginnen zonder het te dragen.

Maar het is al goed genoeg. In tegenstelling tot de iPhone, waar een nieuwe camera echt een verschil kan maken, en meer kracht het hele gevoel ervan kan veranderen, kan de Watch het prima vinden zoals het is. Dat wil niet zeggen dat het geen enkele verbeteringen kan gebruiken. Alleen zouden het behoorlijk grote verbeteringen moeten zijn om de upgrade te rechtvaardigen.

Image
Image

Dat is misschien wat de geruchten over een platte Apple Watch zo overtuigend maakte. De huidige Apple Watch kan niet worden verward met een gewoon horloge. Het is gewoon te dik en omvangrijk. Probeer er een getailleerde manchet van een overhemd overheen te doen en je weet meteen dat het een kleine computer is en geen functioneel sieraad.

Maar een nieuwe, slankere vorm zou een echte stap voorwaarts zijn in termen van esthetiek. En esthetiek is misschien wel belangrijker op het horloge dan op enig ander apparaat, omdat het het enige is dat je draagt. Het is ook de enige die praktisch niet kan worden aangepast met een hoesje of stickers, zoals je kunt doen met een telefoon, een laptop of een iPad.

Normalisering

Als techjournalist ben ik gewend om te "upgraden" naar nieuwere versies van nog bruikbare gadgets. Vroeger schreef ik how-to's voor Apple-apparatuur, en daarvoor moest ik de nieuwste modellen gebruiken.

De meeste mensen doen dit niet. De meeste mensen houden hun oude telefoon totdat het scherm te gebarsten is om te gebruiken, of hun favoriete apps stoppen met het ondersteunen van hun oudere hardware. Waarom? Omdat dit spul duur is en jarenlang werkt.

Image
Image

Van al mijn Apple-apparaten is het horloge degene die ik niet zal upgraden totdat het kapot of dood is, want waarom zou ik? Hij doet nog steeds alles perfect. De batterij gaat de hele dag mee en doet nog steeds alles waarvoor ik hem gekocht heb.

Misschien is dit een les. Het is gemakkelijk om onszelf ervan te overtuigen dat we de nieuwste hardware nodig hebben, en we hebben zelfs een speciaal vocabulaire om dit te rechtvaardigen. We zeggen bijvoorbeeld 'upgrade' in plaats van 'weggooien en een nieuwe kopen'. Misschien is het goed om het even wat rustiger aan te doen en gewoon te genieten van de geweldige technologie die we hebben.

En er is nog een andere bonus om niet elk jaar een nieuw gadget te kopen, afgezien van de milieu- en financiële voordelen. Als je het een paar jaar uitstelt, dan is het verschil tussen je oude apparaat en het nieuwe enorm, in plaats van slechts een kleine specificatie en verkeersdrempel. Het is overal een win-win, behalve voor de bedrijven die ze verkopen.

Aanbevolen: