Windows 10 Batterijrapport: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows 10 Batterijrapport: wat het is en hoe het te gebruiken
Windows 10 Batterijrapport: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om een rapport te genereren, drukt u op Win+ K en selecteert u Windows PowerShell (Admin) > Ja.
  • Enter powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html" in PowerShell en druk op Enter.
  • Let op het pad naar het gegenereerde batterijrapport. Open het rapport in een webbrowser.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een batterijrapport voor Windows 10 kunt genereren. Het rapport bevat informatie over de algemene gezondheid van de batterij, recent gebruik, gebruiksgeschiedenis en andere statistieken.

Een batterijrapport genereren in Windows 10

De batterij van uw Windows 10-laptop of -tablet is een van de meest kritieke onderdelen van de hardware. Na verloop van tijd wordt de levensduur van een batterij korter en neemt het vermogen om een lading vast te houden af. Als je vermoedt dat de prestaties van je batterij te snel afnemen, gebruik dan een ingebouwde functie om een batterijrapport te maken. Het rapport wordt opgeslagen als een HTML-bestand dat u in een webbrowser bekijkt en bevat gegevens over uw systeem, alle geïnstalleerde batterijen, gebruik, capaciteitsgeschiedenis en geschatte levensduur van de batterij.

  1. Druk op Win+ X, selecteer vervolgens Windows PowerShell (Admin) en selecteerJa wanneer het vak Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

    Image
    Image
  2. Voer powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html" in PowerShell in en druk vervolgens op Enter.

  3. Nadat u de opdracht batterijrapport hebt uitgevoerd, ziet u een bericht in PowerShell met de locatie waarop het is opgeslagen.

    Image
    Image
  4. Open het rapport in een webbrowser. Gebruik Windows Verkenner om toegang te krijgen tot de locatie van het rapport.

Controleer de batterijstatus in Windows 10

Nu uw batterijrapport is gegenereerd en geopend, is het tijd om elke sectie door te nemen om een duidelijker beeld te krijgen van de prestaties van uw batterij en de geschatte levensduur.

De eerste sectie, direct onder Battery Report, bevat enkele primaire systeeminformatie, zoals de naam van uw computer, BIOS-versie, OS-build en de datum waarop het rapport is gemaakt.

Het tweede gedeelte, onder Geïnstalleerde batterijen, bevat belangrijke informatie over de batterijen van uw laptop of tablet, zoals naam, fabrikant, serienummer, chemie en ontwerpcapaciteit.

Image
Image

Recent gebruik

Dit gedeelte geeft je een gedetailleerd overzicht van wanneer je apparaat op batterij werkte of was aangesloten op netstroom. Recent gebruik heeft betrekking op de energiestatus van uw apparaat gedurende drie dagen en omvat starttijd, status (actief/uitgeschakeld), bron (batterij/wisselstroom) en resterende capaciteit.

Image
Image

Batterijgebruik

Dit gebied geeft een overzicht van het leeglopen van de batterij in de afgelopen drie dagen voordat het rapport werd gegenereerd. Als uw systeem voor langere tijd alleen op de batterij werkte, zou dit gedeelte het opsplitsen op starttijd of duur, evenals op verbruikte energie.

Image
Image

Gebruiksgeschiedenis

Onder deze sectie ziet u een volledige geschiedenis (inclusief duur) van elke keer dat uw apparaat op batterij of netstroom werkte. Het bekijken van uw gebruiksgeschiedenis is een geweldige manier om te zien hoe vaak en hoe lang u uw apparaat op batterijstroom gebruikt.

Image
Image

Geschiedenis batterijcapaciteit

In dit gedeelte van het rapport ziet u de volledige oplaadcapaciteit vergeleken met de ontwerpcapaciteit van uw batterij voor elke periode. Het bekijken van uw volledige oplaadcapaciteit is een andere handige manier om de algehele gezondheid en prestaties van uw batterij in de loop van de tijd te controleren.

Image
Image

Geschatte batterijduur

Het laatste deel van het rapport toont de geschatte levensduur van de batterij bij volledige lading, vergeleken met de ontworpen capaciteit. Dit gebied geeft u een duidelijk beeld van hoe goed de levensduur van uw batterij in de loop van de tijd standhoudt. Helemaal onderaan het rapport staat een geschatte levensduur van de batterij, gebaseerd op waargenomen afvoer sinds de laatste installatie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: