Een vergrendelde map maken in Google Foto's

Inhoudsopgave:

Een vergrendelde map maken in Google Foto's
Een vergrendelde map maken in Google Foto's
Anonim

Wat te weten

  • Locked Folder is de enige ingebouwde wachtwoordbeveiligingsoptie.
  • Gebruik de Google Foto's-app: Bibliotheek > Hulpprogramma's > Vergrendelde map.
  • Vergrendel en ontgrendel met uw vingerafdruk of apparaatpincode.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Foto's-video's en -afbeeldingen met een wachtwoord kunt beveiligen via de mobiele app-functie Vergrendelde map. Het is beschikbaar voor Pixel 3-apparaten en hoger.

Kunt u een Google Foto's-album met een wachtwoord beveiligen?

Nee, Google Foto's biedt geen manier om fotoalbums achter een wachtwoord te vergrendelen. Alle foto's die aan uw account zijn toegevoegd, al dan niet in een album, zijn bereikbaar via een zoekopdracht, worden weergegeven wanneer u een afbeelding uit een andere app kiest en zijn verder vrij beschikbaar wanneer u door uw Google Foto's-account bladert.

De enige uitzondering is als u de functie Vergrendelde map gebruikt. Het is een enkele map die op uw apparaat is opgeslagen en waarin alle video's of afbeeldingen die u erin plaatst, worden verborgen. Het is alleen beschikbaar in de mobiele app omdat het een lokale functie is - niets wat je erin stopt, wordt online geback-upt of ergens anders opgeslagen.

Het importeren van albums is niet toegestaan, maar je kunt zoveel foto's en video's als je wilt naar deze met een wachtwoord beveiligde map verplaatsen, ervan uitgaande dat je de lokale opslag hebt om ze te bevatten.

Een vergrendelde map maken in Google Foto's

Google Foto's heeft technisch gezien geen afsluitbare mappen om je bestanden te verbergen. In plaats daarvan is er een speciale functie met de toepasselijke naam Vergrendelde map, beschikbaar in het gedeelte Hulpprogramma's van de Google Foto's Android-app die een vergelijkbare functie heeft als een fotokluis-app.

Zo werkt het:

  1. Tik op het tabblad Bibliotheek onder aan de Google Foto's-app en kies vervolgens Hulpprogramma's bovenaan het volgende scherm.
  2. Selecteer Vergrendelde map. Als u dat niet ziet, kiest u in plaats daarvan Aan de slag en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image
  3. Geef je vingerafdruk of pincode om het te openen. Als je je vingerafdruk of pincode nog nooit hebt gebruikt om je apparaat te beveiligen, moet je deze opties mogelijk instellen voordat je ze kunt gebruiken.

    U kunt geen apart wachtwoord instellen voor de vergrendelde map en uw apparaat als geheel. De pincode of vingerafdruk die u nu gebruikt om de map te openen, zult u in de toekomst ook gebruiken om toegang te krijgen tot de met een wachtwoord beveiligde bestanden. Wijzig uw wachtwoord voor schermvergrendeling als u een andere pincode voor vergrendelde map wilt gebruiken.

  4. Selecteer Verplaats items en tik vervolgens op de foto's en/of video's die u naar de vergrendelde map wilt verplaatsen.

    De zoekfunctie op deze pagina werkt op dezelfde manier als elders in de app. Je kunt op persoon bladeren, alleen je selfies of screenshots vinden, enz.

  5. Druk op Move wanneer u klaar bent om de geselecteerde items te verplaatsen en bevestig de prompt door nogmaals Move te selecteren.

Je kunt de app sluiten of de vergrendelde map weer verlaten om de items die je daar hebt opgeslagen te beveiligen. Herhaal de eerste drie stappen hierboven om in de toekomst toegang te krijgen tot de vergrendelde fotomap.

Om de foto's en video's terug naar uw gewone Google Foto's-account te verplaatsen, opent u de vergrendelde map, selecteert u de items en kiest u Verplaatsen De Deleteoptie die u op hetzelfde scherm ziet, verwijdert de selectie permanent van uw telefoon. Als u de foto's uit de vergrendelde map verplaatst, kunt u ze delen en zelfs een back-up maken van uw Google Foto's.

Items die je aan de vergrendelde map toevoegt, worden niet weergegeven op Chromecast of slimme schermen zoals de Nest Hub, maar het kan een uur duren voordat ze uit die bronnen zijn verdwenen nadat ze met een wachtwoord zijn beveiligd.

Direct opslaan in vergrendelde map

Het verplaatsen van privé-items naar een vergrendelde map is niet uw enige optie. Als u niet het risico wilt lopen dat de foto of video wordt geback-upt naar Google Foto's voordat u deze handmatig verplaatst, kunt u deze direct in deze map opslaan wanneer u de foto/video maakt.

Het is eenvoudig: voordat je vastlegt wat je wilt opbergen, tik je op het mappictogram in de rechterbovenhoek van de camera-app en selecteer je Vergrendelde map. Zodra je het hebt vastgelegd, gaat het automatisch naar dit met een wachtwoord beveiligde gebied.

Image
Image

Vergrendelde mapbeperkingen

Deze functie heeft verschillende beperkingen om ervoor te zorgen dat je foto's en video's privé blijven. De volgende functies zijn uitgeschakeld voor inhoud in een vergrendelde map:

  • Foto's toevoegen aan een album of fotoboek
  • Maak online een back-up van de foto's/video's
  • Bewerk items of zet wijzigingen terug die zijn aangebracht voordat een item naar de vergrendelde map werd verplaatst
  • Deel binnen Google Foto's of met andere apps
  • Verplaats items naar de prullenbak (de enige optie is permanent verwijderen)
  • Bekijk foto's of video's die uw apparaat niet kan weergeven in de originele indeling of resolutie

Houd er rekening mee dat, aangezien Locked Folder-inhoud niet wordt geback-upt naar uw Google-account, ze niet toegankelijk zijn vanaf andere telefoons en computers, en ze zullen worden verwijderd als u de fabrieksinstellingen terugzet uw Pixel of wis de gegevens van de Google Foto's-app.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van Google Foto's?

    Om een back-up van uw foto's te maken met Google Foto's met behulp van de Google Foto's iOS- of Android-app, start u de app, tikt u op Menu (drie regels) > Instellingen > Back-up en synchronisatie, en schakel vervolgens de back-upfunctie in. In sommige versies van Android kunt u op uw profielfoto tikken > Photos > Settings > Backup &Sync> en schakel vervolgens de back-upfunctie in On

    Hoe download ik foto's van Google Foto's?

    Om een foto te downloaden, opent u de foto, selecteert u More (drie stippen) en selecteert u Download Om een batch foto's te downloaden, kies degene die u wilt downloaden > More > Download Om een heel album te downloaden, opent u het album en kiest u More > Download

    Hoe upload ik foto's naar Google Foto's?

    Als je Google Foto's in een webbrowser gebruikt, kun je afbeeldingen naar Google Foto's slepen en neerzetten. U kunt ook Google Foto's starten en Upload selecteren Navigeer naar de foto en selecteer Open Uw foto's worden automatisch geüpload naar een mobiel Android-apparaat als u dit heeft ingeschakeld Back-up en synchronisatie. Om deze functie in te schakelen, tik je op je profile foto, selecteer je Photo Settings en schakel je Back-up & Sync in.

Aanbevolen: