Sweet Home 3D Review: leuk en gemakkelijk, met enkele beperkingen

Inhoudsopgave:

Sweet Home 3D Review: leuk en gemakkelijk, met enkele beperkingen
Sweet Home 3D Review: leuk en gemakkelijk, met enkele beperkingen
Anonim

Bottom Line

Sweet Home 3D is een fatsoenlijk programma om je reis naar huisontwerp te beginnen. Het is eenvoudig en goedkoop, dus er is niet veel risico om het uit te proberen, maar je zult niets te ingewikkeld kunnen maken.

Sweet Home 3D

Image
Image

We hebben de Sweet Home 3D gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sweet Home 3D is een geweldig instapprogramma voor mensen die hun eigen huis willen ontwerpen. Het is een eenvoudige applicatie met één venster waarmee iedereen, ongeacht de ontwerpervaring, in slechts een paar minuten een huisplan kan maken. Dit programma biedt echter niet het gewicht en de diepte die nodig zijn om een echt, bouwbaar plan voor uw huis te maken. Sweet Home 3D is waar je je huisontwerpreis begint, maar tenzij je het gewoon als een leuk spel wilt zien, zou het niet moeten zijn waar je blijft.

Image
Image

Design: je hele huis in één raam

De Sweet Home 3D-interface is één venster dat is verdeeld in vier panelen: de meubelcatalogus en het huisplan staan bovenaan, terwijl de meubellijst en de 3D-weergave onderaan staan. De eenvoud van deze lay-out is handig omdat het u onmiddellijk toegang geeft tot alle tools van het programma. Het kan echter frustrerend zijn, want hoewel u afzonderlijke vensters kunt verkleinen en samenvouwen, kunt u ze niet opnieuw rangschikken of eruit laten springen. Dit resulteert vaak in een wankele workflow.

Het deelvenster Home Plan is vastgezet in het kwadrant linksboven in de interface. Hier ga je het meeste van je werk doen. Het gereedschapslint bovenaan het venster bevat alle basisontwerptools die u nodig hebt. En wanneer u erop klikt, verschijnt er een tipvenster waarin precies wordt uitgelegd hoe u ze moet gebruiken. Dus voordat je zelfs maar je eerste muur neerzet of een kamer vormt, weet je dat je het goed doet.

Sweet Home 3D is waar je je huisontwerpreis begint, maar tenzij je het gewoon als een leuk spel wilt behandelen, zou het niet moeten zijn waar je blijft.

Rechts onder Home Plan is de Home 3D-weergave. Dit laat je zien hoe je ontwerp eruit zal zien als het min of meer gebouwd is. Deze software is rudimentair in wat het modelleert, met een niveau van grafisch ontwerp dat je 20 jaar geleden misschien heeft verrast. Maar vandaag zou je zelfs van een videogame veel meer verwachten. Desalniettemin is het nuttig bij het visualiseren van uw plannen terwijl u ze maakt.

Gepind in de rechterbovenhoek is de meubelcatalogus. Hier vind je meer dan 1.500 objecten om je ontwerp mee aan te kleden. In de catalogus krijgt u een selectie van de basisbenodigdheden zoals bedden, bureaus, dressoirs, banken, wastafels en douches. Er zijn ook armaturen zoals toonbanken, kasten, kasten, fornuizen, krukken en stoelen, en elektronica zoals televisies, videogamesystemen en projectoren. Ten slotte zijn er accenten die u kunt toevoegen, zoals bierflesjes, kommen, asbakken, nietmachines en nog veel meer.

Deze zijn allemaal erg mooi en geven je ontwerp een meer realistische uitstraling. Maar het is extreem beperkt in vergelijking met wat je kunt krijgen in andere huisontwerpprogramma's. Producten zoals Home Designer, Virtual Home Architect en TurboFloor Plan hebben allemaal objectbibliotheken met duizenden meer objecten dan die van Sweet Home 3D.

Het is leuk en functioneel, dus het vermindert de frustraties die vaak gepaard gaan met het leren van een nieuwe vaardigheid, zoals interieurontwerp.

Onder de meubelcatalogus bevindt zich de meubellijst die alle items in uw ontwerp catalogiseert. Dit is handig voor als het tijd is om te gaan winkelen. In tegenstelling tot andere programma's voor het ontwerpen van woningen, bevat Sweet Home 3D geen kostencalculator om u te helpen uw project budgetvriendelijk te houden.

Configuratieproces: klik, klik, klaar

Sweet Home 3D op je computer krijgen is heel eenvoudig, ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt. Als je een Mac gebruikt, is het waarschijnlijk het beste om via de Mac App Store te gaan (hoewel je hem elders kunt kopen), simpelweg omdat je updates in re altime krijgt en deze op meerdere machines kunt installeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verkrijgen van meer licenties.

Windows-gebruikers kunnen het rechtstreeks kopen van de Sweet Home-website of van sites zoals Amazon - het is het standaardinstallatieproces dat je al honderden keren eerder hebt gedaan. Sweet Home 3D heeft geen speciale hardwarevereisten. Elke computer die in de afgelopen 10 jaar is gebouwd, zal geen problemen hebben met het uitvoeren van dit huisontwerpprogramma.

Image
Image

Interieurontwerptools: eenvoudig en nuttig

Er zijn twee manieren om een nieuw ontwerp te starten met Sweet Home 3D: je kunt een onbeschreven blad maken en helemaal opnieuw ontwerpen of je kunt een van hun demo-ontwerpen importeren. Er zijn negen demo-ontwerpen gebouwd in het programma, variërend van plannen voor een eenvoudig studio-appartement tot een gezinswoning met vier slaapkamers.

Er is ook een galerij met 16 gratis demo's online die je kunt openen via de interface - en nog veel meer in hun gebruikersforums. Dit zijn volledig gerealiseerde ontwerpen die u kunt gebruiken als startpunt of inspiratie voor uw eigen ontwerpen. En je kunt zelfs je eigen ontwerpen van de forums delen.

Een van de handigere functies van Sweet Home 3D is de mogelijkheid om gescande blauwdrukken in het programma te importeren. Dit is een functie van onschatbare waarde als u uw bestaande huis in het programma opnieuw wilt creëren. Dit bespaart enorm veel tijd door de blauwdrukken handmatig opnieuw te maken of zelfs uw huis op te meten om de juiste gegevens te krijgen. Hoewel u waarschijnlijk uw metingen nogmaals moet controleren voordat u te ver in uw herontwerpplannen komt.

Deze software is rudimentair in wat het modelleert, met een niveau van grafisch ontwerp waar je 20 jaar geleden misschien al versteld van stond. Maar vandaag zou je zelfs van een videogame veel meer verwachten.

Elk element in uw plan heeft zijn eigen specifieke paneel dat de exacte locatie, oriëntatie en grootte toont, terwijl u de eigenschappen ervan kunt verfijnen. Als je bijvoorbeeld een bank met een afwijkend formaat wilt maken, plaats je gewoon een bank uit de objectenbibliotheek in de plattegrond en dubbelklik je erop. Wanneer het venster wordt geopend, kunt u de breedte, diepte en hoogte aanpassen tot op 1/8 inch. Je kunt het item dan hernoemen van "Sofa" naar zoiets als "Sofa Ultra", en het zal als zodanig in de meubellijst verschijnen. Je hebt ook de mogelijkheid om de kleur en textuur te veranderen, zodat je het kunt onderscheiden van andere banken in je ontwerp.

Sweet Home 3D biedt twee extra manieren om je ontwerp te visualiseren. U kunt een virtuele foto maken of een virtuele video-walkthrough van uw ontwerp vastleggen. Ze zijn eenvoudig genoeg om te maken: voor foto's hoef je alleen maar de plaats en hoek te selecteren waar je "fotograaf" zou staan, en je krijgt een mooi, gedetailleerd beeld van hoe je ontwerp er vanuit die hoek uit zal zien. Het wordt geëxporteerd als een op zichzelf staand afbeeldingsbestand dat je met andere programma's kunt gebruiken of naar iemand kunt sturen die geen Sweet Home 3D heeft.

Je kunt ook een doorloopvideo van je ontwerp maken. U stelt eenvoudig het pad in dat u door uw toekomstige huis wilt "lopen" en het programma genereert hoe het zou zijn om dat pad te nemen. Maar het is een beetje moeilijk om een pad te kiezen waarbij je niet door muren loopt. En hoewel het interessant is om naar te kijken, voel je je meestal een geest in plaats van een persoon in huis.

Image
Image

Exterieur Design Tools: Bijna onbestaande

Een ding om op te merken over Sweet Home 3D is dat het bijna uitsluitend een hulpmiddel voor interieurontwerp is. Buiten de vier muren van je huis is er weinig tot geen functionaliteit. Er zijn hulpmiddelen voor het plaatsen van zwembaden, bubbelbaden en terrasmeubilair, maar als het gaat om zaken als het beheren van de topografie en landschapsarchitectuur van de tuin of het ontwerpen van een ingewikkelde tuin, heb je pech.

Een ding om op te merken over Sweet Home 3D is dat het bijna uitsluitend een hulpmiddel voor interieurontwerp is. Buiten de vier muren van je huis is er weinig tot geen functionaliteit.

Bottom Line

Sweet Home 3D is een vrij eenvoudig programma dat weinig invloed heeft op de bronnen van uw computer. Je zou het gemakkelijk moeten kunnen uitvoeren, zelfs als je een verouderde computer hebt.

Prijs: spotprijs voor een basisprogramma

Je kunt Sweet Home 3D kopen voor ongeveer $ 15, wat ongeveer de juiste prijs lijkt voor deze app. Iets meer zou voelen als een oplichterij gezien wat je krijgt. Vergelijk Sweet Home 3D met het ultieme doe-het-zelfprogramma voor thuisontwerp - Home Designer Pro - en er zijn behoorlijk grote verschillen in functies. De laatste biedt veel meer complexiteit, maar het kost je meer dan $ 500, dus als je jeukt om een huis te ontwerpen, kun je het beste beginnen met het $ 15-programma om te zien of je er honderden voor wilt betalen.

Sweet Home 3D vs. Total 3D Home, Landscape en Deck Suite 12

Hoewel $ 15 voor een huisontwerpprogramma geweldig is, kun je de budgetvriendelijke Total 3D Home, Landscape en Deck Suite 12 krijgen als je besluit slechts een paar extra dollars uit te geven. Het heeft duizenden meer objecten om je huis mee in te richten, meer diepgaande tools en een hele reeks landschapstools om je te helpen je huisontwerp te voltooien. De catalogusprijs is slechts $ 30, maar je krijgt er veel waarde uit. Het is misschien zelfs een betere plek om te beginnen als je serieus bouwbare huisontwerpen wilt maken.

Betaalbare software voor thuisontwerp met een gemakkelijke leercurve, maar beperkte functies

Als je nonchalant naar huis- of interieurontwerp waadt en nog niet veel geld, tijd en moeite wilt besteden, is Sweet Home 3D misschien wat je nieuwsgierigheid bevredigt. Het is compact, intuïtief en verzandt niet in enorme objectbibliotheken. Het is ook leuk en functioneel, dus het vermindert de frustraties die vaak gepaard gaan met het leren van een nieuwe vaardigheid, zoals interieurontwerp. Dat gezegd hebbende, als het tijd is om daadwerkelijk iets te bouwen, wil je een stevigere applicatie.

Aanbevolen: