Hoe te weten of een toetsenbord mechanisch is

Inhoudsopgave:

Hoe te weten of een toetsenbord mechanisch is
Hoe te weten of een toetsenbord mechanisch is
Anonim

Wat te weten

  • Een mechanisch toetsenbord gebruikt schakelaars in plaats van een membraan om toetsaanslagen te registreren.
  • Zoek naar een luider en meer 'klikkend' toetsenbordgeluid om te bepalen of het een mechanisch toetsenbord is.
  • Til een toetsdop van het toetsenbord om te zien of er een schakelaar onder zit.

Dit artikel leert je onderscheid te maken tussen een normaal en mechanisch toetsenbord.

Hoe weet je of een toetsenbord mechanisch of membraan is?

Er zijn een paar verschillende manieren om te zien of een toetsenbord mechanisch of membraan is. Sommige zijn eenvoudiger dan andere. Hier is een overzicht van de beste methode om te controleren of een toetsenbord membraan- of mechanisch is.

  1. Tik op je toetsenbord op de toets en kijk hoe hard deze klinkt. Als het behoorlijk luid en klikkend is, is het vrijwel zeker een mechanisch toetsenbord.
  2. U kunt ook voorzichtig een van de toetsen van het toetsenbord optillen en controleren of er een schakelaar onder de toets zit. Als dat zo is, is het een mechanisch toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Als je het toetsenbord onlangs hebt gekocht, controleer dan de verpakking en kijk of er iets staat dat het een mechanisch toetsenbord is. Als dat niet het geval is, is het een 'normaal' membraangebaseerd toetsenbord.

Hoe voelen mechanische toetsenborden aan?

Een mechanisch toetsenbord voelt over het algemeen heel anders aan dan een op een membraan gebaseerd toetsenbord. Hier leest u wat u kunt verwachten van het gevoel van een mechanisch toetsenbord.

  • Mechanische toetsenborden zijn meer voelbaar. Dankzij hoe mechanische toetsenbordschakelaars aanvoelen, voelen ze elke keer dat u op een toets tikt responsiever en tastbaarder.
  • Mechanische toetsenborden zijn luider. Een mechanisch toetsenbord heeft de neiging om veel meer geluid te maken dan een gewoon toetsenbord vanwege de betrokken schakelaars.
  • Je maakt (potentieel) minder fouten. Door hoe een mechanisch toetsenbord aanvoelt, krijg je betere typefeedback, wat betekent dat je nauwkeuriger en minder vatbaar voor fouten bent.
  • Duurzamer. Een mechanisch toetsenbord voelt zwaarder aan dan een gewoon toetsenbord, wat betekent dat het duurzamer is en tegen een stootje kan.

Wat is het verschil tussen een normaal en mechanisch toetsenbord?

Een gewoon toetsenbord en een mechanisch toetsenbord hebben verschillende verschillen. Het is handig om te weten hoe ze verschillen voordat u een aankoop doet. Dit is wat je kunt verwachten.

  • Ze klinken anders. Een gewoon toetsenbord is veel stiller dan een mechanisch toetsenbord en geschikt voor een open kantoor of een rustige werkomgeving.
  • Ze zijn anders geprijsd. Membraan of gewone toetsenborden zijn over het algemeen veel goedkoper dan mechanische, hoewel ze niet zo lang meegaan.
  • Mechanische toetsenborden zijn steviger. Mechanische toetsenborden zijn over het algemeen steviger en duurzamer, waardoor gebruikers langer meegaan.
  • Mechanische toetsenborden hebben verwijderbare onderdelen. Het is mogelijk om de keycaps van een mechanisch toetsenbord te verwijderen en aan te passen. Een op een membraan gebaseerd exemplaar biedt deze optie niet.

Wat wordt beschouwd als mechanisch toetsenbord?

Een mechanisch toetsenbord is elk toetsenbord dat schakelaars gebruikt in plaats van een membraan om toetsaanslagen uit te voeren.

Een mechanisch toetsenbord is duurzamer dan een gewoon toetsenbord, dus het voelt meteen anders aan. Het is over het algemeen zwaarder en voelt steviger aan. Deze toetsenborden zijn ook duurder dan gewone toetsenborden, waardoor ze gemakkelijker te herkennen zijn voordat ze worden gekocht.

FAQ

    Hoe maak ik een mechanisch toetsenbord schoon?

    Ontkoppel je toetsenbord, draai het ondersteboven en schud voorzichtig los vuil om een mechanisch toetsenbord schoon te maken. Gebruik perslucht en een kleine handstofzuiger om vuil onder de toetsen te verwijderen. Gebruik een keycap-trekker om de keycaps te verwijderen en gebruik vervolgens de perslucht in het schakelgebied. Gebruik een doek met een zachte reinigingsoplossing om de binnenkant van de schakelaar voorzichtig schoon te vegen.

    Hoe bouw ik een mechanisch toetsenbord?

    Om een op maat gemaakt mechanisch toetsenbord te bouwen, kiest u de gewenste toetsenbordgrootte en kiest u de gewenste functies, waaronder RGB-verlichting, QMK-firmware en USB-poort. Ga naar een online winkel om de gewenste onderdelen te selecteren en te kopen (toetsenbordbehuizing, plaat, printplaat, stabilisator, schakelaars en keycaps). Je hebt ook gereedschap nodig zoals een soldeerbout, een soldeerzuiger, soldeerdraad en een keycap-trekker. Ga voor meer informatie naar een doe-het-zelfwebsite.

    Hoe repareer ik plakkerige toetsen op een mechanisch toetsenbord?

    Als u plakkerige toetsen op uw mechanische toetsenbord heeft vanwege stof en vuil, schudt u het toetsenbord er voorzichtig uit. Verwijder de aangetaste toetsen en gebruik perslucht om het schakelgebied uit te blazen of maak het gebied schoon met een nylon borstel. Als al het andere fa alt, vervangt u de schakelaar om het probleem op te lossen.

Aanbevolen: