Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone, iPad, Apple Watch

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone, iPad, Apple Watch
Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone, iPad, Apple Watch
Anonim

Als je Apple Pay gebruikt, zijn aankopen volledig draadloos, snel en veiliger dan wanneer je een fysieke creditcard of betaalpas gebruikt. Nog beter: je hebt alleen je iPhone nodig; laat je portemonnee in je zak of tas zitten.

Dit artikel bevat alles wat u moet weten over het gebruik van Apple Pay, inclusief hoe u het moet instellen, gebruiken, waar u het kunt gebruiken en nog veel meer.

Apple Pay-vereisten

Om Apple Pay te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

    • Een compatibel apparaat (iPhone 6 of nieuwer)
    • iPad Pro-, iPad Air-, iPad- en iPad mini-modellen met Touch ID of Face ID
    • Apple Watch
    • Macs met ingebouwde Touch ID.
  • Aanmelden bij iCloud op uw apparaten.
  • Een creditcard of betaalpas van een bank die Apple Pay ondersteunt.
  • Een winkel of andere entiteit die Apple Pay accepteert voor aankopen.

Dit artikel is van toepassing op iOS-apparaten met iOS 12 of hoger, Apple Watches met watchOS 5 of hoger en Macs met macOS 10.13 (High Sierra) en nieuwer.

Apple Pay instellen op iPhone en iPad

Misschien heb je Apple Pay al ingesteld toen je je iPhone of iPad instelde. Als dit echter niet het geval is, kunt u Apple Pay instellen door deze stappen te volgen:

  1. Tik op de Wallet-app die vooraf op uw apparaat is geïnstalleerd om deze te openen.
  2. Tik op + om een kaart aan Apple Pay toe te voegen.
  3. Houd de kaart die u wilt toevoegen voor de iPhone- of iPad-camera zodat deze in het schermkader verschijnt.

    Image
    Image
  4. Wanneer het apparaat de kaart herkent en scant, verschijnen de kaartgegevens op het scherm.

    Als de camera uw kaartgegevens om de een of andere reden niet kan detecteren, tikt u op Kaartgegevens handmatig invoeren om in plaats daarvan de kaartgegevens in te voeren.

  5. Volg de instructies van uw bank om het toevoegen van de kaart te voltooien. Mogelijk moet u informatie op het scherm invoeren, de bank bellen om een code te krijgen of iets anders. Verschillende banken hebben verschillende beveiligingsprocedures.
  6. Nadat je je kaart bij je bank hebt geverifieerd, tik je op Volgende om het configuratieproces te voltooien.

  7. Herhaal dit proces voor alle kaarten die u aan Apple Pay wilt toevoegen.

Als je eenmaal een kaart hebt toegevoegd, zul je na verloop van tijd merken dat je wijzigingen moet aanbrengen. Leer hoe u hiermee omgaat door te lezen Een kaart verwijderen uit Apple Pay met iCloud en Apple ID-accountgegevens bijwerken.

Apple Pay instellen op Apple Watch

Als je Apple hebt ingesteld op de iPhone die is gekoppeld aan je Apple Watch, hoef je verder niets te doen. Misschien wilt u echter een kaart aan uw horloge toevoegen. Dit is wat je moet doen:

  1. Op de iPhone die is gekoppeld aan uw Apple Watch, tikt u op de Watch app om deze te openen.
  2. Tik op Wallet & Apple Pay.
  3. Tik op Kaart toevoegen en volg stappen 3-6 van het laatste gedeelte.

    Image
    Image

Apple Pay instellen op een Mac

Image
Image

Apple Pay instellen voor gebruik op een Mac is vrij eenvoudig. Zolang je een compatibele Mac hebt, ga je gewoon naar Systeemvoorkeuren -> Wallet & Apple Pay -> klik op Kaart toevoegenVolg daarna stap 3-6 van het gedeelte iPhone en iPad eerder in dit artikel.

Apple Pay gebruiken om in winkels te kopen

Image
Image

Zodra je Apple Pay hebt ingesteld, is het tijd om het te gaan gebruiken. Als u Apple Pay wilt gebruiken om aankopen te doen in winkels, moet u het volgende doen:

  1. Bevestig dat de winkel Apple Pay accepteert.
  2. Ga naar de kassa om af te rekenen. Als het tijd is om te betalen, houdt u uw iPhone of Apple Watch bij de betaalautomaat waar u normaal gesproken uw creditcard zou schuiven. Uw apparaat en de beta alterminal communiceren draadloos met NFC (Near-Field Communications).
  3. Wat er daarna gebeurt, hangt af van het model dat je hebt.

    • Als je iPhone Face ID heeft, dubbelklik je op de zijknop en kijk je naar je iPhone zodat Face ID je kan autoriseren.
    • Als uw iPhone de Touch ID-vingerafdrukscanner heeft, laat u uw vinger op de Home-knop rusten om de transactie te autoriseren.
    • Om Apple Watch te gebruiken, dubbelklikt u op de zijknop van het horloge.
  4. Uw transactie wordt op dezelfde manier afgehandeld alsof u een bankpas of creditcard zou gebruiken, en uw apparaat zal u op de hoogte stellen wanneer de transactie is goedgekeurd.

De verschillende manieren om Apple Pay te gebruiken

Apple Pay kan voor een aantal soorten transacties worden gebruikt, waaronder:

  • In winkels: Dit vervangt het gebruik van debet- of creditcards voor aankopen. Dit werkt alleen voor iPhones en de Apple Watch.
  • Online en in-app aankopen: Voor websites en online winkels die Apple Pay accepteren.
  • Geld verzenden naar vrienden en familie: Met Apple Pay Cash kunt u geld naar vrienden en familie sturen, a la Venmo. Hiervoor gebruik je de Berichten-app op je iPhone.
  • Mass Transit en Student ID: Op sommige locaties kun je bus-, trein- en andere tarieven voor openbaar vervoer kopen met Apple Pay. Sommige hogescholen en universiteiten hebben hun studenten-ID's ook gekoppeld aan Apple Pay voor transacties op de campus.

Waar u Apple Pay kunt gebruiken

De lijst met plaatsen waar u Apple Pay kunt gebruiken, is veel te lang om in dit artikel op te nemen. Een lijst met landen en banken die dit ondersteunen vindt u hier op de website van Apple. Een gedeeltelijke lijst van enkele grote bedrijven die het accepteren is hier te vinden.

Zowel kleine onafhankelijke winkels als grote internationale ketens accepteren Apple Pay. Een paar grote namen zijn:

Beste koop Costco Dunkin'
De kloof KFC Kohl's
Macy's McDonald's Nike
Panera Pizza Hut 7 Elf
Nietjes Starbucks Metro
Doel Walgreens Whole Foods

FAQ

    Hoe stel je Apple Pay Cash in?

    Om Apple Pay Cash in te stellen om geld te verzenden of te ontvangen, opent u de Wallet-app en tikt u op de Apple Pay Cash-kaart. Tik op Nu instellen > Doorgaan > Akkoord > Gereed. Er verschijnt een melding wanneer uw account is geactiveerd.

    Hoe schakel ik de Apple Pay-installatiemelding uit?

    Je kunt deze melding laten verdwijnen zonder Apple Pay in te stellen. Ga naar Instellingen > Stel Apple Pay in in en kies Annuleren of Instellen Later. Wanneer u Instellingen afsluit, wordt de melding niet meer weergegeven.

    Hoe stel ik een toegangscode in voor Apple Pay?

    Als u Apple Pay wilt gebruiken, moet u een toegangscode op uw apparaat hebben ingesteld. Om een toegangscode op iPhone of iPod touch in te stellen, gaat u naar Instellingen > Touch ID & Passcode (of Face ID & Passcode) > Schakel de toegangscode in Voer een toegangscode in en voer deze opnieuw in om deze te bevestigen.

Aanbevolen: