Hoe Zello te gebruiken, een Push-to-Talk-app

Inhoudsopgave:

Hoe Zello te gebruiken, een Push-to-Talk-app
Hoe Zello te gebruiken, een Push-to-Talk-app
Anonim

Zello is een berichten-app die zich richt op audio in plaats van een traditioneel sms-bericht. In tegenstelling tot Skype of WhatsApp, die meer functioneren als traditionele telefoons met continue tweerichtingscommunicatie, heeft Zello een gebruikersinterface die meer op een walkietalkie lijkt.

Zello is een van de beste walkietalkie-apps die beschikbaar zijn voor iOS en Android.

Zello vereist een constante internetverbinding via een wifi- of mobiel signaal om te kunnen functioneren. De officiële Zello-apps hebben weinig functionaliteit wanneer ze offline zijn.

Maak een Zello-account aan

Om Zello te gebruiken, downloadt u de app uit de iOS App Store of gaat u naar Google Play om de Android-versie te downloaden. Ga naar de officiële Zello-website om de Zello pc-app te downloaden en te gebruiken. Zello biedt geen versie voor de Mac.

  1. Open de Zello app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Aanmelden.
  3. Voer een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in. Tik op Account aanmaken.
  4. Voer optioneel een weergavenaam en telefoonnummer in en voeg een foto toe. Tik op Gereed.

    Image
    Image

Het invoeren van uw telefoonnummer is optioneel, maar het maakt het voor u gemakkelijker om uw vrienden te vinden en vice versa.

Voeg contacten toe aan Zello op een mobiel apparaat

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je Zello vullen met je contacten. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

  1. Tik op de drie horizontale lijnen bovenaan de app.
  2. Selecteer Contacten.
  3. Tik op het plus (+) teken in de rechter benedenhoek.
  4. Selecteer Zoek naar Zello-contact.

    Image
    Image
  5. Voer de naam van je vriend in en tik op Zoeken om mensen te zoeken die Zello-accounts hebben. Je kunt ook Adresboek kiezen en een sms of e-mail sturen om een van je contacten uit te nodigen om Zello te downloaden.

    Image
    Image

    Als je Adresboek selecteert, voegt Zello automatisch al je contacten toe die een Zello-account hebben. Je hoeft alleen maar een sms of e-mail te sturen naar contacten die Zello niet hebben.

Hoe Zello werkt

Nadat je Zello hebt gedownload en vrienden hebt toegevoegd aan je contactenlijst, duurt het slechts enkele seconden om contact op te nemen met een van die vrienden.

  1. Open de Zello-app en tik op de naam van de persoon met wie je wilt communiceren in je Contacten. Als de status van de persoon Beschikbaar is, ziet u een groene cirkel.
  2. Houd het pictogram microfoon in het midden van het scherm ingedrukt. De cirkel wordt oranje en dan rood.
  3. Praat in de microfoon van je apparaat terwijl je de microfoon-knop ingedrukt houdt. Laat de microfoonknop los wanneer u klaar bent met spreken. Uw contactpersoon ontvangt deze audio vrijwel onmiddellijk in re altime.

    Image
    Image
  4. Als de status van een contact Bezet is, geeft de app een oranje cirkel weer. Je kunt nog steeds een bericht achterlaten, en Zello stuurt een sms om de ontvanger te informeren om het later te beluisteren. Als het contact Offline is, kan er geen bericht worden verzonden of opgeslagen.

Je contacten moeten de Zello-app op hun mobiele apparaat of computer hebben.

Hoe Zello-contacten op een pc toe te voegen

De Zello pc-app mist veel van de functionaliteit van de iOS- en Android-versies en kan alleen contacten toevoegen als je handmatig naar gebruikersnamen en e-mailadressen zoekt.

  1. Selecteer Extra.
  2. Kies Contact toevoegen.
  3. Voer de naam of het e-mailadres van de gebruiker in het veld in. Als de persoon niet wordt gevonden door Zello, nodig hem dan uit om deel te nemen via e-mail of sms.
  4. Selecteer Volgende.
  5. Als je de informatie correct hebt ingevoerd, zou je hun naam en profielfoto moeten zien. Selecteer de profielfoto om ze een contactverzoek te sturen.

Voeg een Zello-vriend toe met een QR-code

Als u een contact wilt toevoegen via een QR-code, tikt u op Scan QR Code en tikt u vervolgens op OK wanneer u om toestemming wordt gevraagd om uw camera te gebruiken. Je camera gaat aan.

Plaats de QR-code van je vriend voor de camera om deze te scannen. Als je hun QR-code op je apparaat hebt opgeslagen, tik je op het kleine afbeeldingspictogram in de rechterbovenhoek om de afbeelding handmatig te importeren. Je vriend wordt toegevoegd zodra de QR-code is gelezen.

Zorg ervoor dat u de QR-code scant vanuit de Zello-app en niet met een andere app voor het lezen van streepjescodes.

Hoe u uw persoonlijke QR-code kunt vinden

Een QR-code is een soort streepjescode die informatie opslaat zoals telefoonnummers, adressen of in dit geval een Zello-gebruikersnaam of kanaalnaam.

Door de QR-code van een profiel te scannen, wordt een Zello-gebruiker onmiddellijk aan uw lijst met contactpersonen toegevoegd. Door een kanaalcode te scannen, wordt u toegevoegd aan een Zello-kanaal. Zello QR-codes worden automatisch gemaakt voor gebruikers en kanalen en hoeven niet handmatig te worden gemaakt.

Zo vindt u uw persoonlijke QR-code op Zello.

  1. Tik op het menu icoon bovenaan de app.
  2. Tik op je Zello-gebruikersnaam.
  3. Tik op je profielfoto. Er verschijnt een klein menu onderaan de afbeelding.
  4. Tik op het barcode pictogram in de rechterbenedenhoek van het menu om uw barcode weer te geven.

    Image
    Image
  5. Laat deze streepjescode aan een vriend zien zodat ze deze kunnen scannen of maak er een screenshot van om op sociale media te plaatsen of via e-mail te verzenden.

Aanbevolen: