Hoe het scherm op Chromebook te draaien

Inhoudsopgave:

Hoe het scherm op Chromebook te draaien
Hoe het scherm op Chromebook te draaien
Anonim

Wat te weten

  • On-the-fly: Houd CTRL+ Shift en de Refresh ingedrukt toets (cirkel met pijl) om het scherm 90 graden rechtsom te draaien. Herhaal indien nodig.
  • Standaardoriëntatie wijzigen: Kies de clock > Settings. Selecteer Apparaat > Beeldschermen. Kies onder Oriëntatie uw voorkeursoriëntatie.
  • Beide methoden werken ook op secundaire beeldschermen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het scherm op een Chromebook op twee manieren kunt draaien: een on-the-fly als je het nodig hebt en een in de Instellingen-app. Het bevat ook informatie over het draaien van het scherm op een secundair apparaat, als je er een gebruikt.

Snelle manier om een Chromebook-scherm te draaien met het toetsenbord

De snelste en gemakkelijkste manier om uw scherm te draaien, is door CTRL+ Shift ingedrukt te houden en de Refresh toets op je toetsenbord. De Refresh-toets ziet eruit als een cirkel met een pijl erop, net boven de cijfers 3 en 4 op je toetsenbord. Elke keer dat u dit doet, draait uw scherm 90 graden met de klok mee. De eerste keer dat u op die toetsencombinatie drukt, krijgt u een pop-up waarin u wordt gevraagd of u uw scherm wilt draaien. Klik op Doorgaan

Image
Image

Het scherm draaien in Instellingen

Als je liever één enkele rotatie instelt om altijd te gebruiken, kun je de rotatie van je scherm wijzigen in de instellingen.

  1. Klik op de klok en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Klik Apparaat > Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Klik onder Oriëntatie op de vervolgkeuzelijst. Selecteer je gewenste oriëntatie en je bent klaar om te gaan.

    Als uw Chromebook een 2-in-1 is en u het scherm helemaal rondom in de tabletpositie heeft, wordt de vervolgkeuzelijst Oriëntatie gedimd.

    Image
    Image

Klap het scherm terug in de laptopmodus om een oriëntatie te selecteren. Chromebooks in tabletmodus overschrijven de oriëntatie in Display instellingen.

Het tweede scherm op een Chromebook omdraaien

Beide methoden werken ook op secundaire beeldschermen. Als je een tweede beeldscherm hebt aangesloten, werkt het toetsenbordcommando nog steeds. De rotatieoriëntatie wordt bepaald door de locatie van de cursor, dus u moet uw cursor verplaatsen naar het scherm dat u wilt draaien.

In de instellingen heeft elk scherm zijn eigen tabblad binnenin Instellingen > Apparaten > Beeldschermen. U kunt op beide tabbladen klikken om de oriëntatie van een enkel scherm in te stellen.

Oriëntaties hoeven niet op beide schermen hetzelfde te zijn.

Image
Image

Andere Chromebook Roteer schermnotities

Als je de oriëntatie van je scherm verandert, wordt die instelling onthouden, zelfs na een herstart. De enige manier om de oriëntatie-instelling te negeren, is door de Chromebook in tabletmodus te zetten als het een 2-in-1 is.

Het is ook belangrijk op te merken dat de richtingen op het trackpad veranderen, evenals de oriëntatie. Nadat u het scherm bijvoorbeeld 90 graden hebt gedraaid en u uw vinger op het trackpad omhoog beweegt, gaat de cursor naar de bovenkant van het scherm, wat betekent dat deze van links naar rechts beweegt. Onnodig te zeggen dat dit verwarrend kan zijn, dus wees daarop voorbereid. Als u een Chromebook met een touchscreen heeft, is dit gemakkelijker te corrigeren.

Aanbevolen: