Hoe de RAM-snelheid te controleren op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de RAM-snelheid te controleren op Windows 10
Hoe de RAM-snelheid te controleren op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Taakbeheer en klik op More Details > Performance > Memory.
  • Uw RAM-snelheid, in MHz (megahertz), staat onder de grafiek naast Speed.
  • U kunt uw RAM-snelheid meten met behulp van een diagnostisch hulpmiddel van UserBenchmark.com

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw RAM-snelheid op Windows 10-computers en laptops kunt controleren met behulp van de Task Manager-tool of een gratis RAM-snelheidstest-app.

U kunt beide methoden gebruiken op elk Windows 10-apparaat met de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Hoe controleer ik mijn RAM-snelheid in Windows 10

De gemakkelijkste en snelste manier om de RAM-snelheid van uw computer te achterhalen, is door het ingebouwde hulpprogramma Taakbeheer van Windows 10 te gebruiken. Zo gebruik je het.

  1. Druk op Ctrl + Shift + Esc of klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer om Windows 10 Taakbeheer te openen.

    Image
    Image

    U kunt ook het Startmenu openen, Taakbeheer typen en vervolgens op het pictogram klikken wanneer het verschijnt.

  2. Klik op Meer details.

    Image
    Image

    Als je in plaats daarvan "Minder details" ziet, is Taakbeheer al uitgevouwen.

  3. Klik op Prestaties.

    Image
    Image
  4. Klik op Geheugen.

    Image
    Image
  5. Het grote getal rechts van Memory is de grootte van je RAM. In dit voorbeeld is dat 16 GB.

    Het getal rechts van Speed is je RAM-snelheid. Hier is het 2133 MHz.

    Image
    Image

RAM-snelheidstest met een app

U kunt ook het RAM-geheugen van uw Windows 10-apparaat testen met een gratis downloadbare diagnostische tool die beschikbaar is op de UserBenchmark-website.

Image
Image

Eenmaal gedownload, hoef je alleen maar het bestand te openen, en het zal automatisch een RAM-snelheidstest uitvoeren naast een aantal andere snelheidstests voor zaken als CPU en SSD. De test duurt slechts een minuut of zo. Vervolgens worden de resultaten weergegeven in een rapport in uw webbrowser.

Bij het bouwen van een gaming-pc is snel RAM-geheugen belangrijk, maar er zijn ook andere onderdelen die je nodig hebt.

Hoewel je RAM-snelheid in dit rapport staat, wordt het ook context gegeven met een uitleg van voor wat voor soort taken je Windows 10-apparaat geschikt is in de huidige configuratie.

Image
Image

Je Surface Pro 6 kan bijvoorbeeld perfect zijn voor casual app-gebruik, maar misschien te zwak om grote videogametitels uit te voeren.

Controleer voordat u in het nieuwe RAM-geheugen investeert of uw Windows 10-computer kan worden geüpgraded en compatibel is met de nieuwste RAM-releases.

Het UserBenchmark-rapport kan u ook adviseren over welke andere delen van uw computer mogelijk moeten worden geüpgraded.

Wat is het verschil tussen MHz en GHz?

RAM-snelheid wordt gemeten in MHz (megahertz) of GHz (gigahertz) in diagnostiek en rapporten. Hoewel ze er een beetje anders uitzien, gebruiken ze allebei hetzelfde meetsysteem.

1 GHz is simpelweg gelijk aan 1.000 MHz. Dus een RAM-snelheid van 1867 MHz kan worden weergegeven (en naar boven afgerond) als 1,9 GHz.

Het gebruik van GHz maakt grote getallen gemakkelijker te begrijpen voor consumenten. Het is vergelijkbaar met hoe GB vaak wordt gebruikt in plaats van MB bij het beschrijven van opslag of bestandsgrootte.

Naarmate de technologie vordert en de RAM-snelheden toenemen, zal GHz waarschijnlijk steeds gebruikelijker worden.

FAQ

    Hoe controleer ik de RAM-snelheid in Windows 7?

    Een gemakkelijke manier om de RAM-snelheid te controleren in Windows 7: Typ ram in het zoekvak en selecteer Toon hoeveel RAM er op deze computer staat. In het dialoogvenster dat wordt geopend, bekijkt u de informatie over uw computersysteem, inclusief RAM-snelheid, type en grootte.

    Hoe controleer ik RAM op een Mac?

    Klik in het Apple-menu op Over deze Mac om een venster te openen waarin de statistieken van uw Mac worden weergegeven, inclusief hoeveel RAM deze heeft. Ga voor meer informatie naar het Apple-menu > Over deze Mac > Systeemrapport, klik opMemory , en bekijk meer details, inclusief hoe het RAM-geheugen van je Mac is opgesplitst.

Aanbevolen: