Hoe RAM in Android te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM in Android te controleren
Hoe RAM in Android te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Over telefoon > RAM om de hoeveelheid RAM van uw telefoon te bekijken heeft.
  • Tik op Instellingen > Over telefoon > Bouw versie meerdere keren om de ontwikkelaarsopties te activeren bekijk geavanceerde RAM-info.
  • Sluit onnodige apps en widgets om snel RAM vrij te maken.

Dit artikel leert u hoe u kunt controleren hoeveel RAM uw Android-smartphone heeft en hoe u kunt laten zien hoeveel het tegelijkertijd gebruikt. Er wordt ook gekeken naar hoe u RAM kunt vrijmaken.

Hoeveel RAM heeft mijn Android-smartphone?

Het is handig om te weten hoeveel RAM uw smartphone dagelijks gebruikt, maar een goed startpunt is ook te weten met hoeveel RAM uw Android-telefoon te maken heeft. Hier kun je kijken om te zien hoeveel RAM je telefoon heeft.

  1. Tik op uw smartphone op Instellingen.
  2. Tap Over telefoon.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om deze optie te vinden. Het staat vaak onderaan het menu Instellingen.

  3. Zoek naar een statistiek die wordt vermeld als RAM. Dat geeft aan hoeveel RAM je Android-telefoon heeft.

    Image
    Image

Hoe kan ik zien hoeveel RAM mijn Android gebruikt?

Als het voelt alsof je Android-telefoon een beetje traag is, kan het handig zijn om te weten hoeveel RAM momenteel in gebruik is door je apps en games. Om dit te doen, moet u eerst de ontwikkelaarsopties op uw telefoon activeren. Hier leest u hoe u kunt controleren hoeveel er momenteel wordt gebruikt.

  1. Tik op uw smartphone op Instellingen.
  2. Tik op Over de telefoon.
  3. Tik meerdere keren op Version of Build Number totdat u wordt gevraagd uw pincode in te voeren.

    Image
    Image
  4. Voer uw pincode in om de ontwikkelaarsopties te activeren.
  5. Tik in Instellingen op Extra instellingen.
  6. Tik op Ontwikkelaarsopties.

    Image
    Image
  7. Tik op Geheugen.
  8. Tik op Geheugengebruik door app om te zien welke apps het meeste RAM-geheugen gebruiken.

    Image
    Image

Hoe maak ik RAM vrij op Android?

Als het voelt alsof je Android-telefoon te veel RAM gebruikt en traag aanvoelt, is het mogelijk om het RAM-geheugen vrij te maken via een paar belangrijke stappen. Hier is een overzicht van hoe u dit kunt doen, maar houd er rekening mee dat de meeste telefoons op zichzelf goed werken en dergelijke praktische hulp niet nodig hebben.

  • Sluit apps die je niet gebruikt. Door apps op Android te sluiten, maakt u misschien wat geheugen vrij, maar dit is zelden essentieel. Soms kan het constant afsluiten van apps ervoor zorgen dat uw apparaat langzamer werkt, dus wees voorzichtig met deze aanpak.
  • Sluit actieve services. Sluit actieve services die u niet nodig hebt door te tikken op Instellingen > Extra instellingen > Ontwikkelaarsopties > Actieve services.
  • Animaties en overgangen uitschakelen. Schakel alle animaties of overgangseffecten uit die je op je Android-telefoon hebt ingesteld om wat RAM vrij te maken.
  • Live wallpapers uitschakelen. Live wallpaper-apps zien er fantastisch uit, maar ze vreten echt RAM op, evenals de levensduur van de batterij van je telefoon. Schakel ze uit als prestaties alles voor u zijn.
  • Verminder widgets. Android-widgets zijn een geweldige manier om extra functies te krijgen, maar ze kunnen veel van het RAM-geheugen van je telefoon gebruiken. Schakel onnodige uit om het RAM-gebruik te verminderen.

FAQ

    Hoe controleer ik RAM op Windows 10?

    Om het RAM-geheugen op uw Windows 10-pc te controleren, opent u de opdrachtprompt en typt u systeminfo | findstr /C:"Totaal fysiek geheugen" om uw totale RAM te zien. Of typ systeminfo |. in zoek "Beschikbaar fysiek geheugen" om uw beschikbare RAM te controleren. Open optioneel het Configuratiescherm en selecteer System om uw RAM-gegevens te bekijken.

    Hoe controleer ik het RAM-type in Windows 10?

    Om uw RAM-type te controleren, opent u Task Manager en klikt u op het tabblad Performance en selecteert u vervolgens Memoryin het menu aan de linkerkant. Rechtsboven ziet u uw RAM-type, bijvoorbeeld DDR2, DDR3 of DDR4.

    Hoe controleer ik RAM op een Mac?

    Om uw RAM op een Mac te controleren, gaat u naar het Apple-menu en klikt u op Over deze MacEr wordt een venster geopend met gegevens over uw Mac. Naast Memory ziet u de RAM-informatie van uw Mac. Voor meer details, selecteer System Report om meer RAM-informatie weer te geven.

Aanbevolen: