Windows 11 zal verschillende taakbalkfuncties verlaten

Windows 11 zal verschillende taakbalkfuncties verlaten
Windows 11 zal verschillende taakbalkfuncties verlaten
Anonim

Het lijkt erop dat Microsoft opzettelijk verschillende functies van de taakbalk voor Windows 11 verwijdert om Widgets te pushen.

Windows Latest meldt dat, ondanks de aanvankelijke hoop dat de ontbrekende taakbalkfuncties in Windows 11 slechts een bug waren, Microsoft heeft bevestigd dat ze opzettelijk zijn. Het doel is om mensen aan te moedigen om in plaats daarvan het Windows Widgets-paneel te gebruiken.

Image
Image

De Windows 11-kalenderpop-up is een van de meest opvallende veranderingen, omdat deze niet langer integreert met evenementen of agenda's. Als u de kalender uit de Windows 11-taakbalk ha alt, worden de datums weergegeven, maar u kunt geen nieuwe evenementen toevoegen. Op de Windows Feedback Hub heeft Microsoft verklaard dat "… er een kalenderoptie is in de nieuwe widgets-ervaring die je kunt gebruiken om snel je persoonlijke agenda en de bijbehorende evenementen te zien."

Image
Image

De klok is ook gewijzigd, zodat deze niet langer de tijd in seconden weergeeft wanneer erop wordt geklikt. Microsoft zegt dat je maximaal twee verschillende klokuitlezingen kunt toevoegen aan de taakbalk-pop-up, maar geeft toe dat het weergeven van seconden niet wordt ondersteund.

Het zijn niet alleen functies die via Widgets kunnen worden uitgevoerd. Windows 11-testers kunnen de groepering van apps niet opheffen en kunnen geen apps of bestanden naar de taakbalk slepen om ze te openen. Het contextmenu met de rechtermuisknop is ook verdwenen van de taakbalk.

Hoewel Windows 11 pas over een paar maanden openbaar wordt uitgebracht, is het niet waarschijnlijk dat Microsoft wijzigingen in de taakbalk zal aanbrengen. In het begin in ieder geval niet. Tot dusverre waren de enige uitspraken over deze kwestie algemene reacties van het type "we nemen uw feedback in overweging".

Aanbevolen: