Een Facebook-groep verlaten

Inhoudsopgave:

Een Facebook-groep verlaten
Een Facebook-groep verlaten
Anonim

Wat te weten

  • Bureaublad: Open de groepspagina, selecteer het menu met drie stippen en selecteer Groep verlaten.
  • Mobiele app: ga naar de groepspagina, selecteer het menu met drie stippen en tik op Groep verlaten.
  • In het menu Groep verlaten kun je ervoor kiezen om meldingen uit te schakelen als alternatief voor vertrek.

Dit artikel helpt je bij het verlaten van een Facebook-groep op desktop of mobiel. Je kunt dit doen als je te veel groepsmeldingen ontvangt of als je vindt dat je gewoon niet goed bij de algemene cultuur van de groep past.

Een Facebook-groep op het bureaublad verlaten

De instructies op het bureaublad werken hetzelfde vanuit elke browser, ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt.

  1. Log in op uw Facebook-account en selecteer het Groups-pictogram in de linkernavigatiebalk.

    Image
    Image

    Een alternatieve methode om rechtstreeks naar de groepspagina te navigeren, is door de naam van de groep boven aan een van de groepsmeldingen in je Facebook-nieuwsfeed te selecteren. Als je dit doet, ga dan naar stap drie.

  2. Je ziet al je groepen onder Groepen waar je lid van bent in het navigatiegedeelte. Selecteer de groep die je wilt verlaten.

    Image
    Image

    Als je de beheerder of moderator van een Facebook-groep bent, moet je de groep selecteren onder de Groepen die je beheert in plaats van de Groepen waar je lid van bent geworden sectie. De rest van het hieronder beschreven proces is hetzelfde.

  3. Dit brengt je naar de specifieke groepspagina. Selecteer rechtsboven het pictogram met de drie stippen. Selecteer vervolgens Groep verlaten in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Je ziet een bevestigingsvenster verschijnen. Selecteer Groep verlaten om het proces te beëindigen en de groep permanent te verlaten.

    Image
    Image

    Je kunt Voorkomen dat mensen je uitnodigen om weer lid te worden van deze groep inschakelen als je er zeker van wilt zijn dat je daarna niets meer van de groep of een van zijn leden hoort je bent vertrokken.

Een Facebook-groep verlaten op mobiel

De onderstaande mobiele instructies werken voor mobiele Android- of iOS-apparaten, zolang je de officiële Facebook-app gebruikt.

  1. Meld je aan bij de Facebook-app op je mobiele apparaat. Selecteer het menupictogram met drie regels rechtsboven.
  2. Scroll naar beneden in dit scherm en selecteer het Groups blok.
  3. Je ziet een pagina waarop al je groepsmeldingen worden weergegeven. Bovenaan zie je een lijst met je groepen als grote pictogrammen. Je kunt naar rechts of links vegen om deze te bekijken en de groep te selecteren die je wilt verlaten.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt de groep geopend. Selecteer het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm om het groepsmenu Extra te openen. Selecteer het Groep verlaten icoon.
  5. Je ziet een bevestigingsbericht waarin je wordt gevraagd of je de groep echt wilt verlaten. Selecteer Groep verlaten om het proces te voltooien.

    Als je Meer opties selecteert, kun je Meldingen uitschakelen in plaats van de groep helemaal te verlaten. Op deze manier kun je vervelende groepsmeldingen stoppen, maar toch de groep bezoeken.

  6. Zodra je de groep definitief verlaat, zie je een bevestigingsbericht. Je hebt misschien ook de mogelijkheid om de groep te rapporteren aan Facebook als je de groep hebt verlaten vanwege iets ongepasts, schadelijks of een andere reden.

    Image
    Image

Aanbevolen: