Is het tijd om Amazon Prime te verlaten?

Inhoudsopgave:

Is het tijd om Amazon Prime te verlaten?
Is het tijd om Amazon Prime te verlaten?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's Prime-lidmaatschapsbijdrage gaat volgende maand met $ 20 omhoog voor bestaande klanten.
  • Stop met Prime betekent niet dat je stopt met Amazon, maar het zal je slechtste gewoontes doorbreken.
  • Probeer lokaal te winkelen, of koop gewoon helemaal geen nieuwe spullen.
Image
Image

Amazon verhoogt zijn Prime-vergoeding met $ 20 per jaar, maar de echte kosten van zijn lidmaatschap worden niet betaald door de gebruikers.

Prime begon als een manier om bezorgkosten op Amazon-pakketten te vermijden, maar biedt nu muziek-, tv- en filmstreaming, games, Kindle-boeken, foto-opslag en meer. Het opgeven van Prime is een grote pijn, afhankelijk van hoeveel van deze services u gebruikt. En toch, met regelmatige nieuwsberichten over Amazon's onrechtmatige arbeidspraktijken, anti-vakbondstactieken en het algemene gevoel dat één bedrijf niet de hele detailhandel zou moeten beheersen, denken velen van ons dat we het moeten dumpen. Is het nu de tijd?

"Ik heb geruime tijd overwogen om Amazon te verlaten omdat ik het niet eens was met de ethiek van veel van hun zakelijke praktijken. Ik heb eindelijk ons Amazon Prime-lidmaatschap laten aflopen in de herfst van 2020 en heb niet meer achterom gekeken. "Mijn kinderen hebben een favoriete serie die ze vroeger via Amazon Prime keken en nu via een andere contentprovider kijken. Als we online winkelen, kopen we nu vaker dingen rechtstreeks van merken of kiezen we voor alternatieve winkelketens die concurrerend kunnen blijven met Amazon", zegt Jen. Panaro, auteur van verschillende handleidingen om te stoppen met Amazon, vertelde Lifewire via e-mail.

Prime Rundvlees

Amazon's winkelservice is gewoon geweldig, en tijdens de pandemie, toen veel lokale winkels tijdens verschillende lockdowns gesloten waren, werd het voor veel mensen de standaardwinkel. De wrijving van denken dat je iets nodig hebt om het aan je deur te laten bezorgen, is bijna nul. En met Prime kun je de volgende dag of dezelfde dag geleverd krijgen zonder extra kosten. Dat maakt Amazon een moeilijke gewoonte om te doorbreken.

Voeg daarbij de constellatie van Prime-voordelen, zoals Prime Video, en de maandelijkse vergoeding van $ 12,99 van Amazon, een geweldige deal.

"… Ik zou willen dat meer mensen zouden overwegen of Amazon Prime hen echt in zijn geheel goed van dienst is."

Maar moreel gezien is het een ander verhaal. In het Verenigd Koninkrijk werden winkelgebieden in de binnenstad gedecimeerd door supermarktketens buiten de stad, supermarkten in Walmart-stijl, die geleidelijk alles toevoegden, van kleding tot Indiase afhaalma altijden. Nu zijn er nog maar weinig onafhankelijke lokale voedselwinkels en er is geen manier om de catastrofe te keren.

Met leveringen binnen een dag en een retourbeleid dat zo vriendelijk is dat het praktisch probeer-voor-je-koop is, is er weinig reden om lokaal te winkelen, vooral wanneer lokale winkels zelden dezelfde voorraad hebben als Amazon.

Dan komen we bij de magazijn- en bezorgers van Amazon. Er gaat amper een week voorbij zonder een nieuw nieuwsbericht dat de grote tentoonstelling van de NYT in 2021 in de magazijnen van Amazon weerspiegelt. Kopen bij de retailgigant is een stilzwijgende aanvaarding van die praktijken, maar toch doen we het allemaal nog steeds.

Maar het is niet onmogelijk om de kolos te verlaten. U begint gewoon met het opzeggen van uw Prime-abonnement.

Voorbij zijn prime

Afgezien van de exclusieve tv-programma's en films van Prime Now, alleen voor Amazon, is er heel weinig dat je nergens anders vandaan kunt halen. En voor die keren dat je die rare adapterkabel die je nodig hebt gewoon niet in een andere winkel, online of fysiek, kunt vinden, je kunt hem toch altijd bij Amazon kopen. Stoppen met Prime betekent niet dat je Amazon helemaal verlaat. We willen het gewoon niet meer als onze standaard gebruiken.

Image
Image

"Zonder een Amazon Prime-account heb ik de mogelijkheid om even te pauzeren en na te denken over een andere manier om het item te verkrijgen. In veel gevallen realiseerde ik me dat ik al iets anders heb dat werkt, ik kan het van een buurman lenen, of ik heb het gewoon helemaal niet nodig", zegt Panaro. "Ik denk dat de natuurlijke barrières voor consumptie die Amazon Prime wegneemt of vermindert – naar ik begrijp – eigenlijk nuttig zijn bij het verminderen van overconsumptie, en ik zou willen dat meer mensen zouden overwegen of Amazon Prime hen daadwerkelijk in zijn geheel goed van dienst is."

En als je uiteindelijk besluit te stoppen, zal Amazon je niet zo gemakkelijk willen laten gaan. Het bedrijf heeft misschien wel de beste klantenservice die er is, maar het v alt terug op dezelfde vuile trucs als iedereen wanneer je probeert te vertrekken.

"Eindelijk klaar om Amazon Prime te laten vallen en te raken met dit beetje donkere patroon", schrijft Kevin Purdy van iFixit op Twitter. "Het lidmaatschap zou op 7 juli eindigen, [maar] met welke knop kun je gebruiken waarvoor je al hebt betaald? Het impliceert dat je vroeg ophoudt met woeden. Wat ik misschien zou moeten doen!"

Aanbevolen: