Een voorbeeld van Gmail-bijlagen bekijken zonder het bericht te verlaten

Inhoudsopgave:

Een voorbeeld van Gmail-bijlagen bekijken zonder het bericht te verlaten
Een voorbeeld van Gmail-bijlagen bekijken zonder het bericht te verlaten
Anonim

Wat te weten

  • Open het bericht met een bijlage om een voorbeeld te bekijken. Beweeg de muis over de miniatuur van de bijlage en selecteer vervolgens de bestandsnaam.
  • Een grote bijlage mag geen voorbeeld weergeven in Gmail. Je moet het downloaden om het te kunnen bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een voorbeeld van Gmail-bijlagen kunt bekijken zonder een bericht achter te laten. Instructies zijn van toepassing op de meeste huidige webbrowsers.

Een voorbeeld van Gmail-bijlagen bekijken

U kunt een voorbeeld van de meeste bestandsbijlagen bekijken, inclusief afbeeldingen, audiobestanden, pdf's en videoclips zonder ruimte op uw computer in beslag te nemen. Deze functie is handig wanneer er bijlagen zijn die u niet hoeft op te slaan. Als iemand u bijvoorbeeld een Word-document stuurt waarvan hij/zij wil dat u het leest, kunt u daar een voorbeeld bekijken en de e-mail beantwoorden zonder het bestand te downloaden.

E-mailbijlagen zijn ook eenvoudig te integreren in Google Drive. Als u niet wilt dat de bijlage ruimte inneemt op uw harde schijf, slaat u deze op in uw Google-account. Met deze functie kunt u de e-mail verwijderen, maar de bijlage opnieuw bekijken waar en wanneer u maar wilt.

Sommige bestandstypen kunnen niet worden bekeken in Gmail, inclusief ISO- en RAR-bestanden.

  1. Open het bericht dat de bijlage bevat waarvan je een voorbeeld wilt bekijken.

    Image
    Image
  2. Beweeg met de muisaanwijzer over de miniatuur van de bijlage en selecteer vervolgens de bestandsnaam van de bijlage.

    Selecteer geen van de pictogrammen. Als je dat doet, voer je andere acties uit dan het bekijken van een voorbeeld van de bijlage.

    Image
    Image
  3. Je kunt de bijlage nu bekijken, lezen, bekijken of beluisteren zonder deze te downloaden.

    Grote bijlagen mogen geen voorbeeld weergeven in Gmail. Als je vanwege de grootte geen voorbeeld van een afbeelding, document of video kunt bekijken, moet je deze downloaden.

    Image
    Image
  4. Verschillende opties verschijnen in het bovenste deel van het scherm. U kunt het document openen in Google Docs of een andere toepassing, het opslaan in Google Drive, het afdrukken, het bestand downloaden, de bestandsdetails weergeven of het in een nieuw venster openen. Selecteer het juiste pictogram om een van deze acties uit te voeren.

    Image
    Image
  5. Als je bepaalde apps aan je Google-account hebt gekoppeld, kun je andere functies uitvoeren. Met sommige apps kunt u bijvoorbeeld PDF-bestanden splitsen. U kunt een voorbeeld van een PDF-bijlage bekijken en de app selecteren om er pagina's uit te extraheren.

  6. Om terug te keren naar het bericht, selecteert u de pijl in de linkerbovenhoek van het voorbeeldscherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: