Een standaardprinter instellen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Een standaardprinter instellen in Windows 11
Een standaardprinter instellen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners > selecteer printer >Standaard instellen.
  • Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers, klik met de rechtermuisknop op printer > Stel in als standaardprinter.
  • Er is ook een opdrachtpromptopdracht die de standaardprinter instelt.

Dit artikel beschrijft drie manieren om de standaardprinter in Windows 11 in te stellen en wat te doen als Windows de standaardprinter blijft wijzigen.

Een standaardprinter instellen in Windows 11

Om een standaardprinter te kiezen, moet u deze eerst openen via Instellingen of Configuratiescherm. Er is ook een opdracht die u kunt uitvoeren in de opdrachtprompt als u liever de standaardprinter met een opdracht instelt.

Instellingen

Dit is de gepolijste, "normale" manier om de standaardprinter in te stellen. Het kan in slechts een handvol stappen worden gedaan.

  1. Open Instellingen. U kunt de zoekfunctie gebruiken om het te vinden of klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Bluetooth & apparaten in de linkerkolom en vervolgens Printers & scanners aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Zoek de optie met de naam Laat Windows mijn standaardprinter beheren en zorg ervoor dat deze uit staat. Hieronder leest u waarom dit belangrijk is bij het kiezen van een standaardprinter.

    Image
    Image
  4. Scroll zo nodig een back-up en selecteer de printer die u als standaard wilt gebruiken.
  5. Selecteer Standaard instellen. De printerstatus zou moeten veranderen om te bevestigen dat dit nu de standaardprinter is.

    Image
    Image

Configuratiescherm

U kunt ook het Configuratiescherm gebruiken om aan te geven welke printer standaard moet zijn.

  1. Open Configuratiescherm. De snelste manier om daar te komen is door ernaar te zoeken, maar u kunt ook de opdracht control uitvoeren in het dialoogvenster Uitvoeren.
  2. Navigeer naar Hardware en geluid > Apparaten en printers.

    Als u die eerste categorie niet ziet, moet u het Configuratiescherm bekijken met pictogrammen in plaats van categorieën. Selecteer in dat geval gewoon Apparaten en printers uit de lijst.

  3. Klik met de rechtermuisknop op de printer en kies Als standaardprinter instellen. Er verschijnt een vinkje op het printerpictogram om aan te geven dat dit de nieuwe standaardprinter is.

    Image
    Image

    Als u een bericht ziet waarin staat dat het instellen van de printer als standaard betekent dat Windows de standaardprinter niet meer zal beheren, selecteert u OK.

Opdrachtprompt

Als je liever met commando's werkt, zoals via de veilige modus of in een batchbestand, of je kunt de bovenstaande instructies om welke reden dan ook niet volgen, dan kun je ook de standaardprinter definiëren via de opdrachtprompt.

  1. Bepaal de exacte naam van de printer. Een manier om dit te doen is via Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers.
  2. Open de opdrachtprompt en voer deze opdracht in, waarbij u de printernaam vervangt door de naam van uw printer:

    
    

    rundll32 printui.dll, PrintUIEntry /y /q /n “Printernaam”

    Image
    Image
  3. Ga terug naar het venster Apparaten en printers om te bevestigen dat het vinkje voor de standaardprinter op het pictogram van de printer staat.

Waarom Windows 11 steeds de standaardprinter verandert

Er zijn twee manieren om de standaardprinter in Windows 11 te kiezen: markeer deze zelf met behulp van de bovenstaande aanwijzingen, of laat Windows altijd standaard de laatste printer gebruiken die je hebt gebruikt.

In beide gevallen heb je altijd volledige controle over welke printer je moet gebruiken als het tijd is om af te drukken; selecteer gewoon handmatig de printer die in dat geval moet worden gebruikt. Maar als u er de voorkeur aan geeft om altijd een bepaalde printer als standaardprinter te hebben, ongeacht wat u de laatste keer dat u afdrukte, heeft gebruikt, moet u een instelling wijzigen.

Ga naar stap 3 hierboven (de eerste reeks stappen die Instellingen gebruiken) en bevestig Laat Windows mijn standaardprinter beheren is uitgeschakeld/uitgeschakeld. Als u dit uitschakelt, wordt de knop Als standaard instellen in stap 5 ingeschakeld en wordt Windows 11 gedwongen om altijd standaard de printer van uw keuze te gebruiken.

Kun je twee printers als standaard instellen?

Nee, het ingebouwde mechanisme voor het selecteren van een standaardprinter in Windows 11 staat slechts één printer toe.

Een printer die als 'standaard' is gemarkeerd, is gewoon degene die uw computer aanneemt dat u wilt gebruiken wanneer het tijd is om af te drukken. Als u meerdere printers hebt geïnstalleerd, kunt u er standaard een kiezen om het afdrukken iets sneller te maken, omdat u niet al uw printers hoeft te doorzoeken om de juiste te kiezen. Het hebben van twee (of meer) standaardprinters zou het doel teniet doen.

FAQ

    Hoe stel ik de standaardprinter in Windows 10 in?

    Om de standaardprinter in Windows 10 in te stellen, gaat u naar Instellingen > Printers en scanners, selecteert u uw printer en klikt u opBeheren en selecteer Als standaard instellen Om uw standaardprinter in te stellen via het Configuratiescherm, opent u het Configuratiescherm en selecteert u Apparaten en printers bekijken ; klik met de rechtermuisknop op uw printer en kies Als standaardprinter instellen

    Hoe stel ik de standaardprinter in Windows 8 in?

    Als u Windows 8 gebruikt, stelt u uw standaardprinter in door naar Instellingen > Printers en scanners > te gaanBeheer. Selecteer onder Uw apparaat beheren Als standaardprinter instellen.

    Hoe stel ik de standaardprinter in Windows 7 in?

    Om de standaardprinter in Windows 7 in te stellen, klikt u op Start, typt u printer in het zoekvak en selecteert u vervolgens Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de printer die u als standaardprinter wilt gebruiken en klik vervolgens op Als standaardprinter instellen.

    Hoe stel ik de standaardprinter in op een Mac?

    Als u de standaardprinter op een Mac wilt instellen, klikt u op het menu Apple en selecteert u Systeemvoorkeuren en kiest u vervolgens Printers en scanners Klik naast Standaardprinter op de vervolgkeuzepijl en kies een printer als uw standaardprinter, of selecteer Laatst gebruikte printer

Aanbevolen: