ITL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen

Inhoudsopgave:

ITL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen
ITL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen
Anonim

Een bestand met de ITL-bestandsextensie is een iTunes-bibliotheekbestand dat wordt gebruikt door het populaire Apple iTunes-programma. iTunes gebruikt het ITL-bestand om de beoordelingen van nummers, de bestanden die je aan je bibliotheek hebt toegevoegd, afspeellijsten, hoe vaak je elk nummer hebt afgespeeld, hoe je de media hebt georganiseerd en meer bij te houden.

ITDB-bestanden, evenals een XML-bestand, worden normaal gesproken naast dit ITL-bestand weergegeven in de standaard iTunes-map.

Image
Image

Cisco Unified Communications Manager (CallManager) gebruikt ook ITL-bestanden, maar het zijn bestanden uit de initiële vertrouwenslijst en hebben helemaal niets te maken met iTunes of muziekgegevens.

Hoe een ITL-bestand te openen

Als u een ITL-bestand opent, wordt iTunes gestart, maar wordt geen andere informatie weergegeven dan de mediabestanden in uw bibliotheek. In plaats daarvan gebruikt iTunes het ITL-bestand door ernaar te lezen/schrijven vanuit een specifieke map.

Met andere woorden, u hoeft geen ITL-bestand in iTunes te openen, omdat u het niet echt hoeft te gebruiken zoals u iTunes zou gebruiken om een audiobestand af te spelen.

Cisco Unified Communications Manager is met pensioen gegaan, dus we hebben er geen downloadlink voor.

Een ITL-bestand converteren

Er is geen manier om een iTunes-bibliotheekbestand naar een ander formaat te converteren, omdat het ITL-bestand informatie in binair formaat bevat en iTunes het enige programma is dat gebruik maakt van de informatie die het opslaat,.

De gegevens die het ITL-bestand opslaat, kunnen nuttig zijn om te extraheren, wat de reden zou kunnen zijn waarom u het zou willen "converteren", maar dat is ook niet rechtstreeks mogelijk vanuit het ITL-bestand. Zie de XML-discussie hieronder voor meer informatie over een mogelijke oplossing voor dat probleem.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat je niet echt met een ITL-bestand te maken hebt. Als het niet gerelateerd lijkt aan iTunes of een Cisco-programma, dan lees je waarschijnlijk de bestandsextensie verkeerd.

ITT is bijvoorbeeld de bestandsextensie die wordt gebruikt voor IconTweaker Theme-bestanden. Ze hebben helemaal niets te maken met iTunes-muziek of een Apple-programma. Ze zijn gemaakt door IconTweaker en worden gebruikt om thema-instellingen voor pictogrammen op te slaan.

Typelib Gegenereerde C/C++ Inline-bestanden die de TLI-bestandsextensie gebruiken, is een ander voorbeeld van een bestand dat gemakkelijk kan worden verward met een ITL-bestand.

Meer informatie over het ITL-bestand

De huidige versie van iTunes gebruikt de bestandsnaam iTunes Library.itl, terwijl oudere versies iTunes Music Library.itl gebruikten (hoewel de laatste behouden blijft, zelfs na updates van iTunes).

iTunes slaat dit bestand op in een specifieke map, afhankelijk van uw besturingssysteem:

  • C:\Users\Music\iTunes\ in Windows 10/8/7
  • /Gebruikers//Muziek/iTunes/ in macOS

Nieuwere versies van iTunes werken soms de manier waarop het iTunes-bibliotheekbestand werkt bij, in welk geval het bestaande ITL-bestand wordt bijgewerkt en het oude wordt gekopieerd naar een back-upmap.

Sommige fouten die in iTunes worden weergegeven, kunnen erop wijzen dat het ITL-bestand beschadigd is of om welke reden dan ook niet kan worden gelezen. Het verwijderen van een ITL-bestand lost dergelijke problemen normaal gesproken op, omdat het opnieuw openen van iTunes ertoe leidt dat het een nieuw bestand moet maken. Het verwijderen van het ITL-bestand is volkomen veilig (de eigenlijke mediabestanden worden niet verwijderd), maar u verliest alle informatie die iTunes in het bestand heeft opgeslagen, zoals beoordelingen, afspeellijsten, enz.

FAQ

    Hoe ontgrendel ik het ITL-bestand van de iTunes-bibliotheek?

    Klik met de rechtermuisknop op het ITL-bestand en selecteer Properties, schakel het vakje Read-only uit (deze bevindt zich mogelijk onder het tabblad Beveiliging) en selecteer vervolgens OK.

    Hoe repareer ik een beschadigd iTunes ITL-bestand?

    Er is geen manier om een ITL-bestand bij te werken of te repareren. Als u problemen ondervindt met uw ITL-bestand, verwijder het dan en werk iTunes bij om een nieuwe te krijgen.