Hoe de AirPod-batterijniveaus op een Android-telefoon te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de AirPod-batterijniveaus op een Android-telefoon te controleren
Hoe de AirPod-batterijniveaus op een Android-telefoon te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Download en installeer een AirPod-app voor batterijbewaking van Google Play, zoals AirBattery.
  • Koppel je AirPods aan je Android-apparaat en plaats ze in de oplaadcassette.
  • Lanceer de AirPod-app voor batterijbewaking, open de AirPods-behuizing en de batterijniveaus worden weergegeven op uw Android-telefoon.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het batterijniveau van AirPods kunt controleren met een Android-telefoon. Deze functie is meestal alleen beschikbaar bij gebruik van AirPods met een iPhone, iPad of Mac, maar je kunt de batterijniveaus van AirPod op een Android-telefoon controleren met behulp van een app.

Kun je de batterijstatistieken van AirPods op Android-telefoons controleren?

Hoewel je AirPods eenvoudig kunt verbinden met Android-telefoons en andere niet-Apple-apparaten, is er geen ingebouwde manier om de batterijstatus te controleren. AirPods zijn gemakkelijker te gebruiken met Apple-apparaten, omdat het verbindingsproces veel eenvoudiger is, en Apple-apparaten zijn ontworpen om u de batterijstatus van zowel de AirPods als de behuizing te laten zien. Het verbinden van AirPods met niet-Apple-apparaten wordt bereikt door handmatig te koppelen, en het controleren van de batterijstatus kan alleen worden gedaan met behulp van een app van derden.

De Google Play Store heeft een aantal apps van derden waarmee u de batterijstatus van AirPods en andere draadloze apparaten kunt controleren. Deze apps zijn allemaal afkomstig van externe bronnen, niet van Apple of Google, en ze worden vaak ondersteund door in-app-advertenties.

Hoe de AirPod-batterijniveaus op een Android-telefoon te controleren

Om het batterijniveau van AirPod op een Android-telefoon te controleren, opent u de Google Play Store en zoekt u naar 'AirPod-batterij-app'. Er zijn veel opties en ze hebben allemaal dezelfde basisfunctie. Als er een niet voor u werkt, verwijdert u deze en probeert u een andere.

Hier leest u hoe u de batterijniveaus van AirPod op een Android-telefoon kunt controleren:

  1. Koppel je AirPods aan je Android-telefoon.
  2. Zoek en installeer een AirPod-app voor batterijniveau, bijv. AirBattery.
  3. Tik Toestemming verlenen > Toestemming verlenen.
  4. Kies AirBattery.
  5. Tik op de Toestaan weergave boven andere apps wisselknop.

    Image
    Image
  6. Tik tweemaal op Back (<) en tik vervolgens op Negeer als je de kracht ziet spaarders prompt.

    Image
    Image

    Als u in de toekomst problemen ondervindt bij het gebruik van de batterijmonitor, kunt u proberen de energie-optimalisatie uit te schakelen met de methode die op dit scherm wordt weergegeven.

  7. Kies uw AirPods model.
  8. Open de AirBattery app.
  9. Open je AirPods-hoesje met je AirPods erin. De batterijstatus van uw AirPods en AirPods-hoesje wordt weergegeven op de pop-upkaart.

    Image
    Image

    Als de status niet wordt weergegeven, probeer dan het AirPods-hoesje te sluiten en opnieuw te openen, en zorg ervoor dat het hoesje niet te ver van je telefoon verwijderd is.

Werken andere AirPods-functies op Android-telefoons?

De meeste AirPod-functies werken wanneer ze zijn verbonden met een Android-telefoon, met uitzondering van Siri en de Fit-test. U kunt uw AirPods niet gebruiken om Siri-vragen te stellen wanneer u bent verbonden met een Android-telefoon, aangezien Android zijn eigen virtuele assistent heeft. Als je onlangs je AirPod Pro-tips hebt vervangen, is er geen manier om automatisch de juiste maattips te vinden met Android. De Fit Test-functie is alleen beschikbaar op iOS, dus je moet vallen en opstaan gebruiken bij het vervangen van AirPod Pro-tips door een Android-telefoon.

Andere functies werken bij gebruik van AirPods met Android-telefoons, maar je moet ze activeren met de stemknoppen. U kunt bijvoorbeeld actieve ruisonderdrukking inschakelen op iOS en macOS via het controlecentrum, maar dit is geen optie op Android.

Hier leest u hoe u actieve ruisonderdrukking en andere AirPod-functies op een Android-telefoon gebruikt:

  • Actieve ruisonderdrukking: Knijp in de stuurpensensor totdat u een bel hoort.
  • Transparantiemodus: Knijp in de stuurpensensor totdat u een geluidssignaal hoort.
  • Muziek afspelen/pauzeren: Eén keer knijpen.
  • Sla een nummer over: Dubbel knijpen.
  • Speel vorig nummer af: Triple squeeze.

FAQ

    Hoe lang gaan AirPod-batterijen mee?

    Afhankelijk van uw model kunnen uw AirPod-batterijen 4,5-5 uur luistertijd of 2-3,5 uur telefoontijd meegaan na één keer opladen. Met de oplaadcassette kun je tot 24 uur aan audio of tot 18 uur aan telefoontijd krijgen.

    Kan ik de naam van mijn AirPods op Android wijzigen?

    Ja. Om een Bluetooth-apparaat op Android te hernoemen, gaat u naar uw Bluetooth-instellingen, kiest u uw AirPods, selecteert u het menu met drie stippen en selecteert u vervolgens Rename.

    Waarom maken mijn AirPods geen verbinding met mijn Android?

    Als je AirPods geen verbinding kunnen maken, is de batterij mogelijk te laag of is er een probleem met het Bluetooth-signaal. Start uw apparaat opnieuw op, werk uw besturingssysteem bij en probeer de verbinding opnieuw in te stellen.

    Hoe vind ik mijn AirPods met mijn Android?

    Als je een van je AirPods hebt, ga dan naar je Bluetooth-instellingen en zet de AirPods in de koppelingsmodus. Als het verbinding maakt, weet je dat de andere AirPod zich binnen 10 voet bevindt. U kunt ook een app van derden gebruiken, zoals Wunderfind.

Aanbevolen: