Writer CEO, May Habib, leidt met woorden

Inhoudsopgave:

Writer CEO, May Habib, leidt met woorden
Writer CEO, May Habib, leidt met woorden
Anonim

May Habib is misschien per ongeluk in de technische industrie terechtgekomen, maar ze leidt nu een succesvol bedrijf en een samenwerkend team.

Image
Image

Habib is de CEO en mede-oprichter van Writer, een schrijfassistent die kunstmatige intelligentie gebruikt die is gebouwd voor professionals op de werkplek. Het in San Francisco gevestigde bedrijf gebruikt machine learning-technologie om mensen slimmer, vriendelijker en zelfverzekerder te laten klinken.

Habib begrijpt de kracht van woorden, niet alleen in haar bedrijf, maar ook als onderdeel van persoonlijke interacties waar de echte magie plaatsvindt.

"Ik hou echt van het idee dat we door te schrijven en typen communicatiestrategieën kunnen leren die ons ook offline dienen, waar echt de sterkste persoonlijke connecties worden gevormd", vertelde ze Lifewire via de telefoon.

Snelle feiten

  • Name: May Habib
  • Van: May groeide op in Libanon en verhuisde in 2003 naar de Verenigde Staten.
  • Random Delight: In haar vrije tijd neemt May graag elke dag een ontspannend bad. En natuurlijk brengt ze haar tijd door met spelen met haar kinderen.
  • Belangrijkste quote of motto om naar te leven: "Vergelijking is een dief van vreugde."

Werken met woorden

Habib kwam oorspronkelijk in de tech-industrie als senior aan Harvard door in een tech-groep te worden geplaatst. Na haar studie stond ze aan de investeringskant van de technische wereld totdat ze besloot zelf de sprong te wagen door Writer mede op te richten.

De technologie achter Writer gebruikt een effectief schrijfkader, met machine learning als kern, om de vele nuances van de Engelse taal te leren.

"Of je nu nieuw bent in het Engels of dat het je eerste taal is, er zijn situaties op het werk waarin we precies het juiste woord nodig hebben," zei Habib.

"Onderaan [het raamwerk] staat wat we de fundamenten van goed schrijven noemen, en dit gaat over spelling en grammatica, maar dan ook jargonvrij schrijven en duidelijk en beknopt schrijven."

Writer's machine learning kan bijvoorbeeld modellen trainen om natuurlijke taalverwerking te leren om het verschil te bepalen tussen homoniemen en welke betekenis van een woord met meerdere betekenissen correct is in een zin.

Maar professionals gebruiken de technologie van Writer ook om eenvoudig de juiste woorden te vinden om de juiste punten over te brengen.

Image
Image

We hebben gesproken met gebruikers en klanten van ons die technische professionals zijn die nerveus worden wanneer ze een e-mail sturen die naar een externe partij gaat, of die niet zeker weten hoe ze een moeilijke bericht aan een collega - ze willen direct zijn, maar niet onbeleefd', zei Habib.

Habib zei dat ze trots is op hoe ver het bedrijf is gekomen sinds de lancering in 2019, evenals op het team dat ze heeft opgebouwd om het daar te krijgen.

"Ik heb het gevoel dat ik mijn hele carrière heb gewerkt om hier te komen", zei ze. "Ik denk dat het een prestatie is om op een plek te komen met een team dat me uitdaagt en me met dezelfde maatregelen ondersteunt."

Het peloton leiden

Omdat ze een leidende rol had, zei Habib dat ze het belang begrijpt om in de alledaagse details te komen en het peloton (om zo te zeggen) in de mentaliteit van het bedrijf te leiden.

"Iets dat in dit stadium belangrijk voor mij is, is om echt op de hoogte te zijn van wat de prioriteiten van ons leiderschapsteam zijn en die prioriteiten met hen te voelen, en hen de startbaan te geven om hun succes en hun fouten, "zei ze.

"Ik denk echt dat als we tot dingen komen met een mindset van groei en leren, we allemaal veel succesvoller zijn, in plaats van angstig of wanhopig te zijn om iets voor elkaar te krijgen."

Als vrouwelijke leider in technologie zei Habib dat ze zich bewust is van de inconsistenties van gender in de industrie, en hoe vrouwelijke CEO's in technologie schaarser zijn dan hun mannelijke tegenhangers.

"Slechts 2% van de durfkapitaalfinanciering gaat naar vrouwen, wat zo absurd is", zei ze.

Ik hou echt van het idee dat we door te schrijven en typen communicatiestrategieën kunnen leren die ons ook offline dienen, waar echt de sterkste persoonlijke connecties worden gevormd.

Daarom zei Habib dat het van vitaal belang is voor vrouwen die al in de industrie werken om nieuwe vrouwen te ondersteunen die de sector betreden.

"Het bedrag aan financiering dat naar teams met een gemengd geslacht of alleen voor vrouwen bestemde teams gaat, is zielig. Dat zijn enkele cijfers en dat moet zeker worden aangepakt", zei ze.

"We moeten de vrouwen steunen die het doen. Hoe meer [vrouwen] er zijn, hoe meer ze zullen creëren en anderen zullen financieren."

Habib zei dat ze denkt dat er tegenwoordig veel voordelen zijn aan het vrouw zijn in de technische industrie, vooral als het gaat om de veerkracht om door te gaan ondanks de uitdagingen waarmee ze te maken kunnen krijgen.

"Ik heb het gevoel dat ik deze reis kan maken op een manier waarop ik wordt ondersteund door mijn familie, en dus moet ik doorgaan, want ik heb dit prachtige ecosysteem om me te ondersteunen dat ik heb opgebouwd", zei ze.

"Ik denk dat er veel redenen zijn waarom een vrouw niet opgeeft."

Aanbevolen: