Minecraft Review: de ultieme sandbox voor alle leeftijden

Inhoudsopgave:

Minecraft Review: de ultieme sandbox voor alle leeftijden
Minecraft Review: de ultieme sandbox voor alle leeftijden
Anonim

Bottom Line

Minecraft blijft een van de beste allround-games voor kinderen en gezinnen - een eenvoudige ervaring met verrassende diepgang die initiatief en creativiteit beloont.

Microsoft Minecraft

Image
Image

We hebben Minecraft gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Minecraft is het ultieme succesverhaal van indie-gaming, dat geleidelijk verandert van een soloproject in een wereldwijd fenomeen met meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, spin-offgames, merchandise, conventies en nog veel meer. Maar het zijn niet alle dingen die Minecraft tot een van 's werelds populairste games maken - het is de game zelf.

Zelfs tien jaar na de oorspronkelijke alpha-release blijft Minecraft een pure en meeslepende sandbox-ervaring, waarbij spelers terechtkomen in een blokkerige wereld vol schijnbaar eindeloze mogelijkheden. Het heeft geen verhaallijn, geen missies en geen duidelijke haken om je in het spel te trekken. Het is in wezen een leeg canvas - een blokkerig, korrelig leeg canvas. Maar het mooie van Minecraft is dat er niet alleen zoveel meer aan de hand is onder het oppervlak (letterlijk ook), maar het vrijevormontwerp maakt nieuwe en diverse soorten spel mogelijk en is vooral geweldig voor jongere spelers.

Image
Image

Plot: DIY

Geloof het of niet, er is geen plot in Minecraft - en ook geen verhaallijn of uitgewerkte personages, hoewel de karakterskins voor jongens en meisjes respectievelijk Steve en Alex worden genoemd. Minecraft is een vrije speelplaats waarin je je eigen fantasie kunt gebruiken om avonturen en verhalen te creëren. Minecraft zal dat zware werk niet voor je doen, hoewel er een toenemend aantal verhaallijnen extern wordt gevonden in officiële boeken, strips en spin-off-games.

Minecraft is een vrije speelplaats waarin je je eigen fantasie kunt gebruiken om avonturen en verhalen te creëren.

Image
Image

Gameplay: eenvoudig aan de oppervlakte

De naam van het spel in Minecraft is eenvoud. Hoewel er honderden items zijn om te ontdekken, te maken en te gebruiken, evenals verschillende wezens om mee te werken, maakt Minecraft nooit de manier waarop je daadwerkelijk communiceert met elke willekeurig gegenereerde spelwereld.

Als een blokkerige held, verken je de eveneens blokkerige wereld door de analoge stick op je besturing, toetsen op je toetsenbord of digitale richtingpad op je scherm te gebruiken, afhankelijk van op welk apparaat je speelt. Je kunt springen, blokken en items vernietigen (mijnen), blokken en items plaatsen en menu's gebruiken om je inventaris te beheren en de crafting-interface te gebruiken. Het is niet veel, en hoewel er onderweg wat andere kleine spelmechanismen opduiken, is het verbazingwekkend om te zien hoe een vijf- of zesjarige de controller grijpt en zich snel op zijn gemak voelt.

Mijn zesjarige zoon is niet alleen geobsedeerd geraakt door Minecraft te spelen en erin te experimenteren, maar ook door in boeken over het ecosysteem te lezen en ideeën op te doen voor zijn volgende sessie.

Minecraft splitst zijn ervaring op in twee kernmodi: Survival en Creative. Overleven komt het dichtst in de buurt van een 'avontuur', hoewel het nog steeds vrij ongestructureerd is. Je begint in wezen met niets in Survival, wat betekent dat het aan jou is om het meeste uit je omgeving te halen. Je moet materialen uit bomen en aarde delven, een schuilplaats bouwen om jezelf te beschermen tegen de vijanden die 's nachts naar buiten komen, en uiteindelijk een werktafel samenstellen om nog veel meer mogelijkheden te ontgrendelen. Je hebt een wellness-bar en bent gebonden door de zwaartekracht, dus het komt ongeveer zo dicht bij een simulatie als Minecraft krijgt.

Creatieve modus daarentegen verwijdert de boeien. Je hebt toegang tot elk item dat beschikbaar is in het spel, en je kunt naar believen door de lucht zweven. Zonder levensbalk en zonder angst voor gevaar, is dit de modus om te experimenteren met de vele, vele bronnen van het spel, evenals de modus voor het maken van enorme, uitgebreide structuren. Beide modi bieden een heel ander deel van Minecraft, en je zou kunnen merken dat je naar de een of de ander neigt.

Sommige spelers zullen Minecraft ongetwijfeld doelloos of zelfs zinloos vinden. Zonder het soort structuur en opzettelijke duwtjes die in de meeste andere games zijn ingebouwd, zou iedereen die verwacht dat Minecraft het werk voor hen doet, erg teleurgesteld zijn. Maar voor degenen die het vrije karakter van de ervaring omarmen, kan deze pure sandbox-affaire zeer boeiend zijn. En de talloze nuances van de wereld en zijn wezens en items zijn eveneens boeiend. Mijn zesjarige zoon is niet alleen geobsedeerd geraakt door Minecraft te spelen en erin te experimenteren, maar ook door in boeken over het ecosysteem te lezen en ideeën op te doen voor zijn volgende sessie. Het wordt bijna een mentaliteit meer dan alleen een spel, maar het is er in ieder geval een waar je je prettig bij voelt.

Minecraft heeft ook een belangrijke multiplayer- en moddingcomponent. Spelers kunnen online verbinding maken om samen te spelen in zowel de Creative- als Survival-modus, of zelfs verbinding maken met speciale servers via de premium Minecraft Realms-service. Realms brengt een maandelijks bedrag in rekening, maar laat je een doorlopende gamewereld delen met vrienden van heinde en verre. Beide manieren zijn ook een geweldige kans voor ouders en kinderen om samen te spelen, en de PlayStation 4-, Xbox One- en Nintendo Switch-versies van Minecraft bieden lokale multiplayer op een gesplitst scherm.

Minecraft blijft zo'n pure en meeslepende sandbox-ervaring, waardoor spelers in een blokkerige wereld vol schijnbaar eindeloze mogelijkheden terechtkomen.

De pc-, Xbox One-, Switch- en mobiele versies van Minecraft hebben allemaal een ingebouwde Marketplace, waar je personage-skins en door de community gemaakte spelmodi kunt downloaden. Er zijn officieel gelicentieerde inhoudspakketten op basis van Toy Story en Adventure Time, evenals minigames en unieke speelmodi om te downloaden en van te genieten. Sommige van deze functies zijn gratis, terwijl je voor andere in-game Minecraft-munten moet kopen om toegang te krijgen. Helaas is de Marketplace niet beschikbaar op PlayStation 4 vanwege de beperkingen van Sony.

Image
Image

Graphics: Alles blokkeren alles

Het is allemaal dik en wazig in Minecraft, dat een voxel-gebaseerd systeem gebruikt waardoor alles eruitziet als gigantische 3D-pixels. Zelfs menselijke personages en dieren zien er boxy uit, maar dat maakt deel uit van de lo-fi charme van het spel. De Minecraft-look is de afgelopen 10 jaar iconisch geworden en heeft sindsdien een onnoemelijk aantal andere games beïnvloed. Er zijn visuele aanpassingen beschikbaar die de graphics gladstrijken of levensechte texturen toepassen, maar de kernlook is beslist Minecraft.

Image
Image

Geschikt voor kinderen: ze spelen het op scholen (serieus)

Minecraft is door de ESRB beoordeeld als Iedereen 10+. Je kunt wapens maken en hanteren, zoals zwaarden, bijlen en pijl en boog, en ze gebruiken om beesten zoals zombies en de explosieve Creeper te verslaan, en om dieren zoals varkens en wolven aan te vallen en te doden. Je kunt ook dieren en wezens in brand steken. Het wordt echter allemaal gepresenteerd in hetzelfde soort gekke, pixel-gestileerde ontwerp en is helemaal niet grafisch of realistisch. 'S Nachts ontsnappen aan vijanden kan echter intens zijn, dus jongere spelers kunnen het beter doen met de creatieve modus of door de hele nacht in een schuilplaats te blijven in de overlevingsmodus.

Leraren hebben Minecraft-werelden en -scenario's aangepast en ontworpen die helpen bij het geven van interactieve lessen in geschiedenis, wetenschap, wiskunde en meer.

Hoe geschikt voor kinderen is Minecraft? Geschikt genoeg voor Microsoft om een Education-editie van de game te hebben ontworpen die wordt gebruikt voor een breed scala aan onderwerpen in klaslokalen over de hele wereld. Docenten hebben Minecraft-werelden en -scenario's aangepast en ontworpen die helpen bij het geven van interactieve lessen in geschiedenis, wetenschap, wiskunde en meer. Ja, het is heel goed mogelijk dat de ervaring van uw kind met het spelen van Minecraft van pas zal komen op school - en waarschijnlijk kan Minecraft ook helpen uw kind enthousiast te maken voor een typisch algemeen onderwerp.

Image
Image

Bottom Line

Minecraft heeft een uitstekende waarde voor $ 20 voor de PlayStation 4-, Xbox One-, Switch- en pc-versies van de game, en slechts $ 7 voor de iOS- en Android-edities. Dat is een koopje voor een game waar spelers mogelijk honderden of duizenden uren in kunnen steken. De in-game Marketplace-aankopen lijken in vergelijking misschien een beetje prijzig, met sommige inhoudspakketten en nieuwe modi die voor het equivalent van $ 5+ per stuk worden verkocht, maar het kan een kleine prijs zijn om te betalen om een toch al goedkope game langer vers te houden.

Minecraft vs. LEGO Worlds

Minecraft is net zo vaak beschreven als moderne of digitale LEGO's, hoewel er in feite gelicentieerde LEGO Minecraft-bouwpakketten zijn. In de gamewereld probeerde LEGO echter te profiteren van het Minecraft-fenomeen door zijn eigen creatieve bouwspel LEGO Worlds te maken.

LEGO Worlds, uitgebracht in 2017, doet de dingen een beetje anders, met een hilarische verteller die aanwijzingen geeft en kleine LEGO minifiguurkarakters die missies uitdelen. We hielden echt van de unieke, door LEGO gebouwde werelden en het brede scala aan bouwmogelijkheden, maar de bedieningselementen voor het bouwen zijn lang niet zo intuïtief als in Minecraft, en het wordt sneller repetitief. LEGO Worlds is ook niet in bijna dezelfde mate aangeslagen als Minecraft, dat vandaag nog steeds een bonafide sensatie is. De kans is veel groter dat je vrienden Minecraft spelen dan LEGO Worlds.

Een moderne klassieker

Zelfs tien jaar na de release is Minecraft een essentiële game-ervaring voor spelers van alle leeftijden, en vooral voor jongere gamers. Het ontwerp van de sandbox betekent dat spelers in elke willekeurig gegenereerde wereld kunnen binnenvallen en hun eigen ervaringen kunnen verzinnen, en de manier waarop het kinderen aanspreekt via goede, ouderwetse creativiteit en experimenten, is een lust voor het oog. Het open ontwerp van Minecraft zal niet voor iedereen zijn, maar het is iets heel speciaals voor degenen die het omarmen.

Specs

  • Productnaam Minecraft
  • Productmerk Microsoft
  • Prijs $19.99
  • Releasedatum oktober 2011
  • Platformen Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One, Windows-pc, iOS, Android

Aanbevolen: