LG 27UK850-W Monitor Review: een professionele monitor met hoge resolutie

Inhoudsopgave:

LG 27UK850-W Monitor Review: een professionele monitor met hoge resolutie
LG 27UK850-W Monitor Review: een professionele monitor met hoge resolutie
Anonim

Bottom Line

De LG 27UK850-W is een professionele monitor met AMD Radeon FreeSync-ondersteuning. Het beschikt over een IPS-paneel, HDR-kleur en een scherm dat kan draaien naar portretmodus, waardoor het ongelooflijk veelzijdig is.

LG 27UK850-W-monitor

Image
Image

We hebben de LG 27UK850-W-monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Iedereen die op zoek is naar een monitor, is waarschijnlijk een paar verschillende opties van LG tegengekomen. Het merk biedt een reeks uitstekende monitoren voor elk budget, en zelfs voor zijn hogere prijs biedt de 27-inch LG 27UK850-W verrassend veel functies.

Met 4K-resolutie, HDR-kleur, professionele kleurkalibratie-opties, extreme kijkhoeken, AMD FreeSync-ondersteuning en een draaibaar scherm, voldoet deze monitor aan de behoeften van alle soorten gebruikers, of je nu werkt met foto's, documenten, games, of zo ongeveer iets anders.

We hebben de LG 27UK850-W-monitor getest om te zien hoe veelzijdig deze werkelijk is en welke concessies eventueel zijn gedaan.

Image
Image

Ontwerp: Schoon en elegant

De LG 27UK850-W heeft een zwarte voorkant met een witte achterkant, een ontwerpbeslissing die hem een unieke, elegante uitstraling geeft, heel anders dan al het andere. De meegeleverde U-Line-standaard van gegoten aluminium heeft een even elegante, volledig zilveren uitstraling en maakt een voorwaartse of achterwaartse kanteling tussen -5 en 20 graden mogelijk. Het kan ook worden verhoogd en verlaagd tot 4,7 inch.

De U-Line-standaard kan ook 90 graden worden gedraaid, zodat je het landschapsscherm in portret kunt veranderen. In onze tests voelde het draaien naar de portretmodus en terug soepel aan. Deze monitor en standaard zouden zelfs in de meest gelikte ontwerpstudio passen.

Met 27 inch neemt de monitor niet veel bureauruimte in beslag. De U-Line-standaard heeft een maximale breedte van ongeveer 16 inch, terwijl de monitor zelf slechts een haar van meer dan 24 inch breed is. De combinatie van de monitor, standaard en kabelhouder heeft een diepte van ongeveer 15 inch.

Zelfs voor zijn hogere prijs biedt de 27UK850-W verrassend veel functies.

VESA-montage is een optie met een wandmontage die 100 x 100 (A x B) en vier standaard M4 x L10-schroeven ondersteunt, met of zonder wandmontageplaat. Omdat de monitor rotatie zo goed ondersteunt, wil je natuurlijk ook een muurbeugel die roteert.

De rand van de monitor is extreem dun, maar het werkelijke weergavegebied wordt omgeven door een zwarte rand van ongeveer 0,25 inch aan de boven- en zijkanten van het scherm. De rand aan de onderkant is nauwelijks merkbaar en is ongeveer 0,1 inch dik. Desalniettemin, zoals moderne monitortechnologie gaat, is de 27UK850-W bijna randloos.

Aan de achterkant van de monitor bevinden zich twee HDMI-poorten, één DisplayPort, één USB-C-poort en een paar USB 3.0- en USB 2.0-poorten die werken als een USB-hub wanneer de USB-C is aangesloten.

De USB-C upstream-verbinding werkt met het DisplayPort-protocol en kan ook stroom leveren aan, maar niet van, een compatibel apparaat. Dit betekent dat het zoiets als een MacBook Pro kan opladen wanneer het is aangesloten via een enkele USB-C-verbinding. Er is ook een DC-ingang voor het netsnoer en een koptelefoonaansluiting voor koptelefoons of externe luidsprekers mocht je audio afspelen via een van de video-ingangen.

Er is een enkele joystickknop in het midden van de monitor onder het LG-logo die de ingebouwde functies van de monitor regelt - deze werkt als de aan / uit-knop en regelt ook het volume. Zodra de monitor is ingeschakeld, wordt met één druk op de knop het schermmenu weergegeven.

Image
Image

Instelproces: eenvoudig en soepel

In de doos vindt u een Display Quality Assurance Report, een witte AC-adapter, een tas met cd-rom, handleiding en ander papierwerk, evenals een kabelhouder en verschillende kabels (DisplayPort, USB, HDMI- en AC-kabels). Je vindt er ook de U-Line standaard in twee delen en de monitor zelf.

De montage was snel en relatief eenvoudig. We hebben de twee delen van de U-Line-standaard in elkaar gezet en in de sleuven aan de achterkant van de monitor geklikt, en vervolgens de AC-adapter op de achterkant van de monitor en de AC-kabel aangesloten. Daarna hebben we de videokabel aangesloten, in dit geval de DisplayPort.

De meegeleverde cd-rom bevat actieve links naar de gebruikershandleiding, softwaregids, het installatiebestand van het monitorstuurprogramma en het software-installatieprogramma voor de OnScreen Control-software. Al deze bestanden en meer kunnen echter worden gedownload van de LG-website.

De U-Line-standaard kan ook 90 graden worden gedraaid, zodat u het landschapsscherm in portret kunt veranderen.

Hoewel de meeste computerconfiguraties gewoon plug-and-play zijn wanneer ze zijn aangesloten op de 27UK850-W, is het belangrijk om de tijd te nemen om de nieuwste stuurprogrammasoftware te installeren (minimaal) als je de beste prestaties wilt. Het is ook een goed idee om de OnScreen Control-software te installeren, die directe toegang kan bieden tot veel van de functies van de monitor.

Er zijn twee extra, optionele software-items beschikbaar om te installeren voor Windows- of Mac-bezitters: Dual Controller en True Color Pro. Met Dual Controller kunnen gebruikers meerdere Windows- en Mac-computers bedienen met behulp van het gedeelde toetsenbord en de muis die op één computer zijn aangesloten. True Color Pro zorgt voor een hoge kleurreproductienauwkeurigheid in combinatie met een van de volgende kalibrators: LG Calibrator (ACB8300), ColorMunki Photo, ColorMunki Design, Spyder 3, Spyder 4, Spyder 5, i1DisplayPro of i1Pro2.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Scherp en kleurrijk

Met een In-Plane Switching (IPS)-paneel biedt de 27UK850-W een uitstekende kleurweergave en royale kijkhoeken. Zelfs zonder actieve HDR-kleurondersteuning, wordt het standaard sRGB-kleurengamma beoordeeld op 99%, en dat is te zien, met een uitstekende kleurreproductie direct uit de doos. Evenzo bleef het scherm, zelfs als het vanaf de zijkant werd bekeken, zelfs onpraktisch, helder en helder.

In termen van schittering was er niets op het scherm zelf te merken van de zon of binnenverlichting. Het glanzende onderste gedeelte van de ring nam echter een beetje schittering en enkele vingerafdrukken op bij het afstellen van de monitor.

Hoewel niet strikt geadverteerd als een op gaming gerichte monitor (het wordt zelfs niet vermeld op de doos), ondersteunt de 27UK850-W native adaptieve synchronisatie via AMD FreeSync. Adaptieve synchronisatie stemt de verversingssnelheid van de monitor af op de frames die door de grafische kaart worden geproduceerd, wat resulteert in een soepelere gameplay en een deel van het giswerk wegneemt over welke prestatie-tweaks per spel moeten worden doorgevoerd.

Zelfs zonder HDR is het reguliere SDR-contrast en kleurbereik op deze monitor nog steeds uitstekend.

Hoewel er geen officiële ondersteuning is voor G-Sync, de andere adaptieve synchronisatiestandaard uit de reeks grafische kaarten van NVIDIA, werkt het ook met deze monitor. Hoewel niet alle functies van de duurdere en veeleisendere G-Sync-standaard worden ondersteund, konden we nog steeds uitstekende prestaties krijgen van onze op NVIDIA gebaseerde test-pc nadat we FreeSync hadden ingeschakeld in de instellingen van de monitor.

Voor degenen die een van de twee adaptieve synchronisatiestandaarden niet kunnen ondersteunen of gewoon niet willen gebruiken, biedt LG zijn eigen selectie van geoptimaliseerde en aangepaste spelinstellingen. Er zijn bijvoorbeeld twee First Person Shooter (FPS)-modi, evenals RTS Game, die de invoervertraging voor Real-Time Strategy-titels minimaliseert. Tussen FreeSync, G-Sync en andere modi zoals Foto, HDR-effect (voor het simuleren van HDR-kleurcontrast op niet-HDR-inhoud) en Cinema, zouden er instellingen moeten zijn die aan vrijwel elke behoefte voldoen.

De 27UK850-W heeft een native 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160 met een verversingssnelheid van 60 Hz. Hoewel dit niet overeenkomt met de hogere verversingsfrequenties van 120Hz/144Hz van meer gespecialiseerde monitoren, is de maximale verversingssnelheid nog steeds in lijn met wat je zou verwachten van een goed 4K-scherm.

Voor systemen die dit ondersteunen, is er ook HDR10-kleur beschikbaar. Deze video-optie met hoog dynamisch bereik biedt helder wit, diep zwart en nauwkeurige 10-bits kleurdiepte.

HDR10 is de meest ondersteunde video-optie met hoog dynamisch bereik en is niet alleen beschikbaar op moderne computers, maar ook op verschillende consoles en settopboxen. Dit betekent dat bijvoorbeeld je Microsoft Xbox One X of Apple TV 4K er ook op zijn best op deze monitor uitziet. Natuurlijk is ook zonder HDR het reguliere SDR-contrast en kleurbereik op deze monitor nog steeds uitstekend.

Image
Image

Audio: voldoet aan de verwachtingen

Zoals bij elke monitor is het geluid van de ingebouwde luidsprekers niet de beste - tijdens het testen vonden we de audio-aanwezigheid een beetje vlak en weinig bas. Vanwege de grootte van de monitor is er ook minimale stereoscheiding tussen de linker- en rechterluidsprekers. Als gevolg hiervan zullen toegewijde gamers of liefhebbers van thuisbioscopen een van de vele hoogwaardige externe luidsprekers of headsets willen ontdekken om de beste ervaring te krijgen.

LG schakelt standaard een functie in met de naam MaxxAudio van Waves. Wanneer deze geluidsverbeteringstechnologie is ingeschakeld, kunt u verschillende bas-, hoge-, dialoog- en 3D-geluidsinstellingen manipuleren.

Helaas, net als bij het testen van andere LG-monitoren met deze functie, ontdekten we dat MaxxAudio uit een beter geluid produceerde. We ontdekten dat met MaxxAudio uitgeschakeld, de monitoraudio ingesteld op 100% en Windows 10 geluid op 30%, de audio luid en schoon was. Met Windows 10-geluid ingesteld op 100% in datzelfde scenario, was er zeker enige vervorming van de ingebouwde luidsprekers, hoewel om eerlijk te zijn, dat is geen normaal gebruik.

Image
Image

Software: Functioneel

Zoals eerder vermeld, hoewel de OnScreen Control-software optioneel is, is het de moeite waard om te installeren voor Windows- en Mac-gebruikers. Als aanvulling op de ingebouwde menu-opties van de monitor biedt de OnScreen Control-software een menu met instellingen voor schermsplitsing, monitorinstellingen, My Application Preset en Game-modus om te manipuleren.

Voor Screen Split heb je de keuze tussen 2-Screen Split, 3-Screen Split, 4-Screen Split, 6-Screen Split en 8-Screen Split. Verschillende van deze opties gaan verder dan wat het native besturingssysteem gemakkelijk ondersteunt of is op een andere manier niet beschikbaar zonder extra software te installeren.

Er is ook een Picture-in-Picture (PIP)-optie, maar dat lukte niet tijdens onze tests.

In de monitorinstellingen kun je de beeldmodus, helderheid, contrast en weergaveoriëntatie aanpassen, waarvan de laatste de snelste manier is om de monitor in portretmodus te gebruiken. Als u via USB verbinding maakt met de monitor, kunt u ook de software bijwerken.

"My Application Preset" laat je de beeldmodi per applicatie selecteren. U kunt de monitor bijvoorbeeld automatisch instellen op de HDR-effectmodus telkens wanneer Windows Media Player wordt uitgevoerd. Het enige nadeel van het inschakelen van deze functie is dat wanneer een aangepaste modus start nadat een bepaalde toepassing is uitgevoerd, het hele scherm naar die modus verandert.

Voor instellingen voor de spelmodus kun je de reactietijd aanpassen, FreeSync in- en uitschakelen en zwarte stabilisatorniveaus instellen.

Image
Image

Bottom Line

Detailhandel voor $ 649,99 (maar vaak verkocht voor ongeveer $ 100 minder, zelfs op de site van de fabrikant), de LG 27UK850-W is relatief duur, maar je krijgt waar je voor beta alt. Met zijn royale functieset, geweldige looks, zowel fysiek als qua display, en professionele kalibratie-opties, kan deze monitor aan veel behoeften voldoen.

Concurrentie: de beste algemene monitor in zijn klasse

Dell Professional 27-inch monitor: Hoewel de Dell-monitor minder dan $ 300 kost en ook een draaibaar scherm biedt, kan hij qua uiterlijk, resolutie niet op tegen de LG 27UK850-W, kleur of prestatie.

AOC U3277PWQU 32-inch 4K UHD-monitor: De AOC biedt een groter scherm en vergelijkbare functies voor ongeveer $ 360, maar mist het hogere kwaliteit IPS-paneel van de LG 27UK850-W, HDR compatibiliteit en Freesync-ondersteuning.

LG 34UM69G-B 34-inch 21:9 UltraWide IPS-monitor: De LG 34UM69G-B biedt een groter, sneller IPS-paneel dan de LG 27UK850-W voor minder dan $ 320, maar heeft een veel lagere resolutie en geen mogelijkheid om te draaien.

De LG 27UK850-W is een virtuoze monitor die voldoet aan de behoeften van velen

Als standaard monitor met hoge resolutie levert de 27UK850-W een helder, kleurrijk beeld. De native Freesync-ondersteuning (en onofficiële ondersteuning voor G-Sync) maakt het een geweldige gamingmonitor, en de HDR10-ondersteuning en professionele kleurkalibratie-opties maken het aantrekkelijk voor liefhebbers van thuisbioscopen of Photoshop-professionals.

Specs

  • Productnaam 27UK850-W Monitor
  • Product Merk LG
  • UPC 719192617476
  • Prijs $546.96
  • Productafmetingen 24,1 x 22 x 9,2 inch.
  • Schermgrootte 27 inch
  • Paneeltype IPS
  • Kleurengamma (CIE 1931): sRGB 99% (typ)
  • Pixelafstand (mm): 0,1554 x 0,1554
  • Responstijd 5ms (sneller)
  • Resolutie 3840x2160
  • Luidspreker 5w x 2 Maxx Audio
  • HDCP HDMI, DP, USB-C, Ja (2.2)
  • Standaard UL(cUL), TUV-type, EPEAT Gold, FCC-B, CE, KC, VCCI, EPA7.0, ErP, ROHS, REACH, Windows 10, DisplayPort
  • Kleurdiepte (aantal kleuren): 10bit (8bit + A-FRC)
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Beperkte garantie 1 jaar op onderdelen en arbeid

Aanbevolen: