Hoe de Apple TV Siri Remote te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple TV Siri Remote te gebruiken
Hoe de Apple TV Siri Remote te gebruiken
Anonim

Apple TV geeft je controle over wat je doet met je televisie - je kunt zelfs van kanaal wisselen door ze te vragen om te veranderen, dankzij de slimme Apple Siri Remote. Dus, hoe bedien je je Apple TV?

Image
Image

De Knoppen

Er zijn slechts zes knoppen op de Apple Remote; van links naar rechts zijn dat:

  • Het aanraakvlak bovenaan
  • De menuknop
  • De Home-knop
  • De Siri (microfoon) knop
  • Volume omhoog/omlaag
  • Afspelen/Pauzeren

Bottom Line

Net als een iPhone of iPad is de bovenkant van de Apple Remote aanraakgevoelig. Je kunt het gebruiken als een interface in games en veegbewegingen gebruiken om dingen te doen zoals snel vooruit- of terugspoelen van inhoud. Apple zegt dat je dit via aanraking kunt gebruiken; je zou nooit naar je afstandsbediening moeten turen om de juiste plek te vinden om te tikken. Lees meer over het gebruik van het aanraakoppervlak hieronder.

Menu

Met de Menu-knop kun je door je Apple TV navigeren. Druk er eenmaal op om een stap terug te gaan of druk er tweemaal op als u de screensaver wilt starten. U kunt het gebruiken om terug te keren naar de app-keuze/Home-weergave wanneer u zich bijvoorbeeld in een app bevindt.

Bottom Line

De Home-knop (deze verschijnt als een groot scherm op de afstandsbediening) is handig omdat je hiermee teruggaat naar de Home-weergave, waar je ook bent in een app. Het maakt niet uit of je diep in een complexe game zit of iets op televisie kijkt, houd deze knop drie seconden ingedrukt en je bent Thuis.

De Siri-knop

De Siri-knop heeft een microfoonpictogram. Als je deze knop ingedrukt houdt, zal Siri luisteren naar wat je zegt, uitzoeken wat het betekent en reageren als het kan.

Deze drie eenvoudige tips zouden je moeten helpen begrijpen hoe dit werkt; zorg ervoor dat u de knop kort ingedrukt houdt voordat u spreekt en laat de knop los wanneer u klaar bent met praten.

  • “Terugspoelen 10 seconden.”
  • "Zoek een film voor me om te kijken."
  • "Pauze."

Tik één keer op deze knop en Siri zal je enkele dingen vertellen die je hem kunt vragen. Je kunt het vragen om allerlei dingen te doen, zoals hier uitgelegd. Het is veel beter dan die ouderwetse afstandsbedieningen die zo ingewikkeld en omslachtig in het gebruik waren (kijk voor de lol eens naar deze advertentie voor de Zenith-afstandsbediening uit 1950).

Bottom Line

Hoewel het de grootste fysieke knop op de Apple Remote is, doet hij minder dan elke andere knop; gebruik dit om het volume te verhogen of te verlagen. Of vraag het aan Siri.

Het aanraakoppervlak gebruiken

Je kunt het aanraakgevoelige deel van de afstandsbediening op veel manieren gebruiken.

Beweeg uw vinger over dit oppervlak om door apps en het startscherm te navigeren en items te selecteren door op de knop te klikken wanneer de virtuele cursor op de juiste plaats staat.

Snel vooruit- en terugspoelen van films of muziek. Om dit te doen, moet u op de rechterkant van het oppervlak drukken om 10 seconden vooruit te spoelen of op de linkerkant van het aanraakoppervlak drukken om 10 seconden terug te spoelen.

Als je sneller door de inhoud wilt bladeren, moet je met je duim van de ene kant van het oppervlak naar de andere vegen of langzaam met je duim schuiven als je door de inhoud wilt bladeren.

Veeg naar beneden op het aanraakoppervlak terwijl een film wordt afgespeeld, en je krijgt het infovenster te zien (indien beschikbaar). Je kunt hier enkele instellingen wijzigen, waaronder luidsprekeruitgang, geluid en meer.

Bottom Line

U kunt het aanraakoppervlak gebruiken om app-pictogrammen naar geschikte plaatsen op het scherm te verplaatsen. Om dit te doen, navigeert u naar het pictogram, drukt u hard en houdt u het aanraakoppervlak ingedrukt totdat u ziet dat het pictogram begint te wiebelen. Nu kunt u het aanraakoppervlak gebruiken om het pictogram over het scherm te verplaatsen, tik nogmaals wanneer u het pictogram op zijn plaats wilt laten vallen.

Apps verwijderen

Als je een app wilt verwijderen, moet je deze selecteren totdat het pictogram wiebelt en je vinger van het aanraakoppervlak halen. Plaats vervolgens uw vinger voorzichtig weer op het aanraakoppervlak, maar pas op dat u niet met de afstandsbediening klikt. Na een zeer korte vertraging verschijnt een Meer opties dialoogvenster, waarin u wordt gevraagd op de Afspelen/Pauze knop te tikken om toegang te krijgen tot andere opties. App verwijderen is de rode knop binnen de opties die u zult zien.

Mappen maken

U kunt mappen maken voor uw apps. Selecteer hiervoor een app totdat deze wiebelt en open vervolgens het dialoogvenster Meer opties door zachtjes op het aanraakoppervlak te tikken (zoals hierboven). Selecteer de Map maken keuze uit de opties die verschijnen. U kunt deze map een toepasselijke naam geven en vervolgens apps slepen en neerzetten in de verzameling zoals hierboven beschreven.

De app-switcher

Net als elk iOS-apparaat heeft Apple TV een app-switcher om u te helpen bij het bekijken en beheren van momenteel actieve apps. Om er te komen, drukt u twee keer achter elkaar op de Home-knop. Navigeer door de collectie met veegbewegingen naar links en rechts op het aanraakoppervlak en sluit apps af door omhoog te vegen wanneer ze duidelijk in het midden van het scherm staan.

Slaap

Om uw Apple TV in de slaapstand te zetten, houdt u gewoon de Home-knop ingedrukt.

Bottom Line

Je moet Apple TV altijd opnieuw opstarten als dingen niet correct lijken te werken, bijvoorbeeld als je onverwacht volume verliest. U start het systeem opnieuw op door zowel de Home- als de Menu-knop tegelijk ingedrukt te houden. Laat ze vervolgens los wanneer de LED op uw Apple TV begint te knipperen.

Wat nu?

Nu je meer vertrouwd bent geraakt met het gebruik van je Apple Siri Remote, zou je meer moeten leren over de beste Apple TV-apps die je vandaag kunt downloaden.

Aanbevolen: