Wat is zijspan op een Mac?

Inhoudsopgave:

Wat is zijspan op een Mac?
Wat is zijspan op een Mac?
Anonim

Sidecar is een functie voor Macs waarmee je een iPad kunt aansluiten en deze kunt gebruiken als tweede monitor of tabletingang. Hier zijn alle dingen die je met Sidecar kunt doen en hoe je het kunt instellen.

Welke apparaten kunnen zijspan gebruiken?

Apple heeft Sidecar geïntroduceerd naast iOS/iPadOS 13 en macOS Catalina (10.15), dus je hebt apparaten met ten minste die besturingssystemen nodig om deze functie te gebruiken. Recentere versies van iOS en macOS hebben de functie voor iPhones echter laten vallen, maar dat wil niet zeggen dat het in de toekomst niet meer terug zal komen.

Dit zijn de apparaten die Sidecar ondersteunen. Als je niet zeker weet of die van jou in aanmerking komt, kun je je iPad-model controleren en zien wat voor soort Mac of MacBook je hebt.

  • iMac: eind 2015 en nieuwer.
  • iMac Pro: 2017 en later.
  • iPad: 6e generatie en hoger.
  • iPad Air: 3e generatie en later.
  • iPad Mini: 5e generatie en nieuwer.
  • iPad Pro: 9,7-inch, 10,5-inch, 11-inch, 12,9-inch.
  • Mac Mini: 2018 en later.
  • Mac Pro: 3e generatie (2019) en hoger.
  • MacBook: 2016 of later.
  • MacBook Air: 2018 en nieuwer.
  • MacBook Pro: 2016 en later.

Wat is het doel van zijspan?

Een opstelling met twee monitoren komt steeds vaker voor in professionele omgevingen, en Apple heeft Sidecar ontwikkeld om het gebruiksvriendelijker te maken. Mac-gebruikers hebben vaak ook een iPad, dus het is logisch om de tablet als tweede scherm te gebruiken.

Als je een compatibele iPad en een Apple Pencil hebt, kun je Sidecar ook gebruiken om van je iPad een Mac-compatibele tekentablet te maken.

Wat kan ik doen met zijspan?

Het meest voor de hand liggende gebruik van Sidecar is om een extra display voor productiviteit te bieden. Als u bijvoorbeeld een MacBook gebruikt, kan een iPad Pro uw schermruimte bijna verdubbelen. U kunt foto's op het ene scherm openen en een document op het andere en items ertussen slepen met uw muis.

Een ander goed gebruik is om ruimte op je hoofdscherm vrij te maken door tools naar het andere te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld alle gereedschappen, lagen en bibliotheken van Photoshop op uw iPad bewaren en op het volledige scherm van uw Mac niets anders dan het canvas laten zien.

Sidecar heeft ook twee instellingen: je iPad kan fungeren als een tweede monitor en je Mac spiegelen. Als u dit doet, kunt u apps gebruiken die mogelijk niet beschikbaar zijn op de tablet of apps die wel beschikbaar zijn, maar u geeft de voorkeur aan de Mac-versie.

Die tweede instelling kan je ook een tekentablet geven die automatisch werkt met je Mac. Als je een Mac-tekenapp op je iPad spiegelt, kun je je Apple Pencil gebruiken voor de extra precisie en functies die het biedt. Sidecar maakt Apple Pencil effectief compatibel met Mac-apps.

Hoe verbind ik mijn iPad met mijn Mac?

Je kunt Sidecar gebruiken via een bekabelde verbinding of draadloos via Bluetooth (met een bereik van ongeveer 3 meter). Of je nu een kabel gebruikt of niet, volg deze stappen om de functie te gebruiken:

  1. Open Systeemvoorkeuren op je Mac.
  2. Selecteer Zijspan.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw iPad uit het Verbinden met vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Als Sidecar actief is, verschijnt er een iPad icoon bovenaan het scherm. Klik erop om opties voor spiegelen of dubbele weergave te kiezen.

    Image
    Image
  5. Als je AirPlay regelmatig gebruikt om je Mac naar andere apparaten te spiegelen, kun je ook je iPad in dat menu selecteren. Zodra u verbinding hebt gemaakt, wordt het AirPlay-pictogram het zijspanpictogram (iPad).

Apple heeft Sidecar geïntroduceerd om Mac- en iPad-bezitters meer manieren te bieden om het meeste uit hun apparaten te halen. Het is een krachtige functie die het werk toegankelijker en productiever kan maken als je het eenmaal hebt ingesteld zoals jij dat wilt.

FAQ

    Hoe werkt Sidecar?

    Uw iPad en Mac maken hun eerste verbinding via Bluetooth en vervolgens worden gegevens overgedragen via een lokaal Wi-Fi-netwerk. Het is hetzelfde algemene proces als AirPlay, waarmee je het ene Apple-apparaat naar het andere scherm kunt spiegelen.

    Waarom werkt Sidecar niet op mijn Mac?

    Als Sidecar nooit heeft gewerkt, heb je misschien geen Mac of iPad die compatibel is met de functie. Als het plotseling niet meer werkt, kan het een communicatieprobleem zijn; Bluetooth is niet ingeschakeld of uw apparaten zijn niet verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Controleer de Bluetooth- en Wi-Fi-instellingen op zowel uw computer als uw tablet en start beide opnieuw op om te zien of dat het probleem oplost.

Aanbevolen: