Hoe iPad-herstelmodus te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iPad-herstelmodus te gebruiken
Hoe iPad-herstelmodus te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Probeer eerst opnieuw op te starten. Houd de top-knop en Home-knop 20 seconden ingedrukt, of druk op de Volume omhoog,Volume omlaag, en bovenste knop.
  • Herstelmodus: sluit de iPad aan op een computer, open Finder (Catalina of hoger) of iTunes. Herstarten. Kies Update in het herstelscherm.
  • Als je geen toegang hebt tot een computer, gebruik dan de Zoek mijn-app om de iPad op afstand te wissen.

Dit artikel legt uit hoe je je iPad in de herstelmodus kunt dwingen als deze is vergrendeld of vastzit aan het Apple-logo. Hiermee zet u de iPad terug naar de fabrieksinstellingen. Instructies zijn van toepassing op iPadOS 13 of hoger op macOS Catalina (of hoger) of Windows 10.

Probeer eerst een herstart te forceren

Probeer een gedwongen herstart voordat u uw iPad in de herstelmodus forceert. Dit proces dwingt de iPad om af te sluiten wanneer het normale afsluitproces niet werkt. Hoe u de iPad dwingt om opnieuw op te starten, hangt af van of deze een Home-knop heeft:

  • Home-knop: Als de iPad een Home-knop heeft, houdt u de top-knop en de Home-knop ingedruktknop tegelijkertijd. Laat beide knoppen los wanneer het Apple-logo verschijnt.
  • Geen Home-knop: Als de iPad Face ID heeft, drukt u kort op de Volume omhoog-knop, drukt u kort op de Volume omlaag-knop en houd vervolgens de topknop ingedrukt. Laat de top-knop los wanneer het Apple-logo verschijnt.
Image
Image

Als de iPad vastloopt bij het Apple-logo, moet je hem in de herstelmodus forceren.

Voordat u de herstelmodus forceert

Als je een Mac met macOS Catalina of hoger gebruikt, gebruik je Finder in dit proces. Als je een Mac met macOS Mojave of eerder gebruikt, of als je een pc gebruikt, gebruik je iTunes.

Voordat je begint:

  • Op een Mac: update naar de nieuwste versie van macOS.
  • Als uw Mac macOS Mojave of eerder heeft, zorg er dan voor dat u de nieuwste compatibele iTunes-versie downloadt.
  • Op een Windows-pc: Als je iTunes hebt geïnstalleerd, open het dan. Als er een nieuwe versie van iTunes beschikbaar is, geeft de app je een melding (of je kunt Help > Check for Updates selecteren). Als je iTunes nog niet hebt geïnstalleerd, download het dan uit de Microsoft Store.

Gebruik de herstelmodus alleen als u de iPad niet kunt gebruiken om deze te bedienen. Als uw iPad start maar vastloopt terwijl u hem gebruikt, probeert u eerst de basisstappen voor probleemoplossing voor de iPad om het probleem op te lossen. Als je iPad is vastgelopen op een app of ander scherm, lees dan hoe je een vastgelopen iPad kunt repareren.

Hoe iPad in herstelmodus te zetten

Voltooi de volgende stappen om de iPad in de herstelmodus te zetten:

  1. Gebruik de kabel die bij de iPad is geleverd om de iPad op uw pc of Mac aan te sluiten.
  2. Op een Mac met macOS Catalina of hoger, open Finder. Open iTunes op een Mac met macOS Mojave (10.14) of eerder, of op een pc.

    Als iTunes open was of automatisch werd geopend toen je de iPad op de computer aansloot, sluit iTunes dan en heropen het.

  3. Er verschijnt een scherm met de herstelmodus.
  4. Met iTunes geopend en de iPad aangesloten op de computer, voert u een van de volgende taken uit:

    • iPad met Face ID: druk kort op de Volume omhoog-knop, druk kort op de Volume Omlaag-knop en houd vervolgens de top-knop ingedrukt totdat de iPad naar de herstelmodus gaat.
    • iPad met Home-knop: Houd de Home-knop en de top-knop ingedrukt a tegelijkertijd totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.
    Image
    Image
  5. Zoek uw iPad op uw computer en selecteer vervolgens Update.

    Het kan lang duren om de benodigde bestanden te downloaden. Als de iPad tijdens dit proces uitv alt, begin dan opnieuw.

    Image
    Image
  6. Wanneer de update is voltooid, doorloopt u het installatieproces van de iPad. Dit proces is vergelijkbaar met wanneer u uw iPad voor het eerst instelt.

Het installatieproces van de iPad werkt vanaf elke computer. Als je geen computer hebt, gebruik dit proces dan op de Mac of pc van een vriend.

Hoe u uw iPad kunt herstellen zonder computer

Als je iPad is vergrendeld en je geen toegang hebt tot een computer, gebruik dan de Zoek mijn-app om de iPad op afstand te wissen. Als de Zoek mijn-app op uw iPad is ingeschakeld, kunt u uw iPad op afstand wissen vanuit iCloud of door de Zoek mijn-app op uw iPhone te gebruiken.

Als je een back-up van je iPad hebt gemaakt met iCloud of iTunes, kun je alles herstellen tot het punt van de back-up. Als je geen back-up van je iPad hebt gemaakt, kun je apps herstellen die je eerder hebt gekocht door die apps te downloaden van de App Store.

Aanbevolen: