Mobile Game Plague Inc uit de Chinese App Store gehaald

Inhoudsopgave:

Mobile Game Plague Inc uit de Chinese App Store gehaald
Mobile Game Plague Inc uit de Chinese App Store gehaald
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Pandemic-simulatiegame Plague Inc bestaat al sinds 2013 op iOS en is sindsdien uitgebreid naar pc-, console- en bordspeliteraties. Als China de app store trekt, toont dit een oprechte angst voor de game-inhoud, misschien als reactie op de huidige Coronavirus-problemen in het land.

Image
Image

De in het VK gevestigde game-ontwikkelaar Ndemic Creations heeft onthuld dat zijn langlopende pandemische simulatiegame, Plague Inc, uit de App Store in China is gehaald.

Wat is er gebeurd: De Cyberspace-administratie van China vertelde Ndemic dat de mobiele game "inhoud bevat die illegaal is in China" en dat deze uit de App Store was verwijderd in dat land. De release vermeldt niet of de game is verwijderd uit de Google Play- of Windows Phone-appstores.

Achter de schermen: De Chinese overheid heeft een lange geschiedenis van het censureren van haar videogame-industrie, met een verbod op alle consoles in 2000, zogenaamd om geweld in games te bestrijden. Dat hield stand tot 2014, toen het verbod werd opgeheven, hoewel de goedkeuringen voor nieuwe games traag waren en in 2018 ernstig opdroogden.

By The Numbers - Plague Inc

  • 8 jaar op de markt
  • 130 miljoen spelers
  • 1 strategie/simulatiespel wereldwijd

Wat ze zeiden: "Het is ons niet duidelijk of deze verwijdering verband houdt met de aanhoudende uitbraak van het coronavirus waarmee China wordt geconfronteerd", schreven de ontwikkelaars in hun verklaring. Ndemic zegt dat de game door de CDC is erkend als educatief belangrijk en dat het bedrijf momenteel samenwerkt met grote wereldwijde gezondheidsorganisaties om inspanningen te ondersteunen om COVID-19 in te dammen en te beheersen.

The Bottom Line: De ontwikkelaars zijn van plan om contact op te nemen met de Chinese overheidsinstantie die de beslissing heeft genomen. Het lijkt nogal kortzichtig aan deze kant van de wereld, omdat de game mensen zou kunnen helpen begrijpen hoe pandemieën ontstaan en zich verspreiden. Gelukkig is de game nog steeds beschikbaar in andere markten in hun individuele App Stores, Google Play en Windows Phone.

Aanbevolen: