Hoe het geluid te repareren dat niet werkt op uw Mac

Inhoudsopgave:

Hoe het geluid te repareren dat niet werkt op uw Mac
Hoe het geluid te repareren dat niet werkt op uw Mac
Anonim

Of je nu een game speelt, naar muziek luistert of video streamt, je moet het geluid van je Mac kunnen horen. En als het geluid op je Mac niet meer werkt, wil je het meteen repareren. Dit artikel legt de veelvoorkomende oorzaken uit van het niet werken van geluid op een Mac en hoe je ze kunt oplossen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Macs-desktops of laptops met macOS 12 (Monterey) en hoger. De principes blijven hetzelfde voor eerdere versies, maar de specifieke stappen kunnen iets anders zijn.

Waarom werkt het geluid op mijn Mac niet meer?

Er zijn verschillende redenen waarom het geluid op je Mac niet meer werkt. Het kan een softwareprobleem zijn, hetzij met de onderdelen van het besturingssysteem die het geluid afspelen, hetzij met de apps die u gebruikt. Het kan ook een hardwareprobleem zijn, zoals een defecte luidspreker of koptelefoon waar de audio naartoe gaat zonder dat je het door hebt. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken dat het moeilijk is om ze allemaal op te sommen, dus laten we naar de oplossingen gaan.

Image
Image

Hoe krijg ik geluid terug op mijn Mac?

Wat de reden ook is dat geluid niet werkt op je Mac, volg deze stappen - in deze volgorde - om weer geluid op je Mac te krijgen.

  1. Controleer het volume. Mogelijk hoort u geen geluid omdat uw volume op nul staat. Het lijkt misschien gek, maar de eerste stap voor het oplossen van problemen moet altijd de eenvoudigste zijn. Als de app die je gebruikt een optie voor volumeregeling heeft, pas deze dan aan. U kunt het volume ook op systeemniveau controleren (niet alleen op app-niveau) door op Control Center in de rechterbovenhoek van de menubalk te klikken (het ziet eruit als twee schuifregelaars) en de Geluid schuifregelaar naar rechts.
  2. Probeer een andere app. De bug die ervoor zorgt dat het geluid niet werkt, zit mogelijk in het programma dat u gebruikt. Of dat nu Apple Music of Spotify is, Apple TV of een game of iets anders, probeer geluid in een ander programma af te spelen. Als het werkt, is het eerdere programma de boosdoener. Kijk of er een update voor de app is om te installeren die je probleem oplost.
  3. Controleer poorten en aansluitingen. Als het geluid niet uit je luidsprekers komt, kan het geluid ergens anders worden afgespeeld, zoals een koptelefoon of een ander audioaccessoire. Controleer alle poorten en aansluitingen op uw Mac (USB, Thunderbolt, hoofdtelefoon, HDMI, enz.) om er zeker van te zijn dat er niets is aangesloten dat de audio zou kunnen opnemen. Probeer alles wat u vindt los te koppelen en, indien nodig, de poorten schoon te maken om stof en vuil te verwijderen.
  4. Controleer de uitvoerinstellingen voor ingebouwde luidsprekers. Als het geluid niet wordt afgespeeld via de ingebouwde luidsprekers op je Mac of MacBook, is er mogelijk een probleem met je uitvoerinstellingen. Los ze op door naar het Apple-menu te gaan > System Preferences > Sound > Output > selecteer de ingebouwde in luidsprekers > verplaats de Output Volume schuifregelaar naar rechts > verwijder het vinkje uit het vakje naast Mute

  5. Controleer op draadloze luidsprekers of koptelefoons. Als je audio hebt afgespeeld via draadloze luidsprekers of koptelefoons, heeft je Mac er mogelijk automatisch opnieuw verbinding mee gemaakt zonder dat je het door hebt. Het geluid speelt nu misschien voor hen. De eenvoudigste manier om dit te controleren en op te lossen, is door Bluetooth uit te schakelen, want zo sluit je bijna alle draadloze audioapparaten aan. Klik op Control Center en klik vervolgens op het pictogram Bluetooth om grijs te worden/Off
  6. Sluit de geluidscontroller geforceerd af. De macOS speelt geluid af met software die de geluidscontroller wordt genoemd. U kunt die software afsluiten en opnieuw starten zonder de hele computer opnieuw op te starten. Open hiervoor de Activity Monitor (te vinden in Applications > Utilities) > zoek naarcoreaudiod > klik erop > klik op de x > klik Forceer stop

  7. Start de Mac opnieuw op. Het opnieuw opstarten van uw computer is een remedie voor allerlei problemen, ook wanneer de basisfuncties van de computer niet correct werken. Als niets anders tot nu toe heeft gewerkt, probeer dan je Mac opnieuw op te starten om te zien of het geluid weer begint te werken.
  8. Installeer een OS-update. Bijgewerkte versies van macOS bieden nieuwe functies en repareren oude bugs. Het kan zijn dat het geluidsprobleem waarmee u wordt geconfronteerd, afkomstig is van een bug die is opgelost in een bijgewerkte versie van macOS. Controleer op een update en, als die er is, installeer deze.
  9. Krijg ondersteuning van Apple. Als niets anders op dit punt heeft gewerkt, is het tijd om naar de experts te gaan: Apple. U kunt online en telefonische ondersteuning krijgen van Apple of een afspraak maken voor persoonlijke hulp bij uw dichtstbijzijnde Apple Store.

FAQ

    Hoe neem ik audio op op mijn Mac?

    Je hebt tal van opties voor audio-opname in macOS, waaronder GarageBand, spraakmemo's en QuickTime. Ga in QuickTime naar File > New Audio Recording. Voor meer opties kun je een app van derden downloaden, zoals Audacity.

    Hoe scherm ik een opname af op een Mac met audio?

    Als je geluid probeert op te nemen via de microfoon van je Mac terwijl je het scherm opneemt, heb je geluk; de meeste apps die een schermopname kunnen maken (inclusief QuickTime) hebben ook een optie om tegelijkertijd audio op te nemen. Helaas heeft macOS geen ingebouwde manier om het scherm en de audio-uitvoer tegelijkertijd op te nemen. Je moet daarvoor een gerenommeerde app van derden vinden.

Aanbevolen: