Wat is HKEY_LOCAL_MACHINE?

Inhoudsopgave:

Wat is HKEY_LOCAL_MACHINE?
Wat is HKEY_LOCAL_MACHINE?
Anonim

HKEY_LOCAL_MACHINE, vaak afgekort als HKLM, is een van de vele registerkasten die deel uitmaken van het Windows-register. Deze specifieke bijenkorf bevat de meeste configuratie-informatie voor de software die u hebt geïnstalleerd, evenals voor het Windows-besturingssysteem zelf.

Naast softwareconfiguratiegegevens bevat deze component ook veel waardevolle informatie over momenteel gedetecteerde hardware en apparaatstuurprogramma's.

In Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista is hier ook informatie over de opstartconfiguratie van uw computer opgenomen.

Image
Image

Hoe kom ik bij HKEY_LOCAL_MACHINE

HKEY_LOCAL_MACHINE is een registercomponent en is gemakkelijk te vinden en te openen met behulp van de Register-editor die in alle versies van Windows is opgenomen:

  1. Open de Register-editor. Het uitvoeren van de regedit opdracht in het vak Uitvoeren is een snelle manier om daar te komen.
  2. Zoek HKEY_LOCAL_MACHINE aan de linkerkant van de Register-editor.

    Als u, of iemand anders, de Register-editor eerder op uw computer heeft gebruikt, moet u mogelijk alle geopende registersleutels samenvouwen totdat u de component vindt. Als u de linkerpijltoets gebruikt, wordt alles samengevouwen wat momenteel is geselecteerd.

  3. Dubbelklik of dubbeltik op HKEY_LOCAL_MACHINE om de korf uit te vouwen, of gebruik de kleine pijl naar links.

Registersubsleutels in HKEY_LOCAL_MACHINE

De volgende registersleutels bevinden zich onder de HKEY_LOCAL_MACHINE-component:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\BCD00000000
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\DRIVERS
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Schema
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM

De sleutels die zich onder deze component op uw computer bevinden, kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van uw versie van Windows en uw specifieke computerconfiguratie. Nieuwere versies van Windows bevatten bijvoorbeeld niet de COMPONENTS-sleutel.

De subsleutel HARDWARE bevat gegevens met betrekking tot het BIOS, processors en andere hardwareapparaten. Binnen HARDWARE bevindt zich bijvoorbeeld BESCHRIJVING > Systeem > BIOS, waar u de huidige BIOS-versie en -leverancier vindt.

De SOFTWARE-subsleutel is degene die het meest wordt gebruikt vanuit de HKLM-component. Het is alfabetisch georganiseerd door de softwareleverancier en elk programma schrijft gegevens naar het register, zodat de volgende keer dat de toepassing wordt geopend, de specifieke instellingen automatisch kunnen worden toegepast, zodat u het programma niet telkens opnieuw hoeft te configureren wanneer het wordt gebruikt. Het is ook handig bij het vinden van de SID van een gebruiker.

De SOFTWARE-subsleutel bevat ook een Windows-subsleutel die verschillende UI-details van het besturingssysteem beschrijft, een subsleutel Classes die aangeeft welke programma's aan welke bestandsextensies zijn gekoppeld, en andere.

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\ is te vinden op 64-bits versies van Windows, maar wordt gebruikt door 32-bits toepassingen. Het is gelijk aan HKLM\SOFTWARE\, maar is niet exact hetzelfde omdat het is gescheiden met als enig doel informatie te verstrekken aan 32-bits toepassingen op een 64-bits besturingssysteem. WoW64 toont deze sleutel voor 32-bit applicaties als "HKLM\SOFTWARE\."

Verborgen subsleutels in HKLM

In de meeste configuraties zijn de volgende subsleutels verborgen sleutels en kunnen daarom niet worden doorzocht zoals de andere sleutels onder de HKLM-registercomponent:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY

Meestal lijken deze toetsen blanco wanneer u ze opent en/of bevatten ze blanco subtoetsen.

De SAM-subsleutel verwijst naar informatie over Security Accounts Manager (SAM)-databases voor domeinen. Binnen elke database bevinden zich groepsaliassen, gebruikers, gastaccounts en beheerdersaccounts, plus de naam die wordt gebruikt om in te loggen op het domein, cryptografische hashes van het wachtwoord van elke gebruiker en meer.

De subsleutel SECURITY wordt gebruikt om het beveiligingsbeleid van de huidige gebruiker op te slaan. Het is gekoppeld aan de beveiligingsdatabase van het domein waar de gebruiker is ingelogd, of aan de registercomponent op de lokale computer als de gebruiker is ingelogd op het lokale systeemdomein.

Om de inhoud van de SAM- of SECURITY-sleutel te zien, moet in plaats daarvan de Register-editor worden geopend met de Systeemaccount, die meer rechten heeft dan elke andere gebruiker, zelfs een gebruiker met beheerdersrechten.

Zodra de Register-editor is geopend met de juiste machtigingen, kunnen de sleutels HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM en HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY worden verkend zoals elke andere sleutel in de component.

Sommige gratis softwarehulpprogramma's, zoals PsExec van Microsoft, kunnen de Register-editor openen met de juiste machtigingen om deze verborgen sleutels te bekijken.

Meer op HKEY_LOCAL_MACHINE

Het is misschien interessant om te weten dat HKEY_LOCAL_MACHINE eigenlijk nergens op de computer bestaat, maar in plaats daarvan slechts een container is voor het weergeven van de daadwerkelijke registergegevens die worden geladen via de subsleutels in de hive, hierboven vermeld.

Met andere woorden, het werkt als een snelkoppeling naar een aantal andere gegevensbronnen over uw computer. Vanwege deze niet-bestaande aard, kan noch jij, noch enig ander programma dat je installeert extra sleutels maken onder HKEY_LOCAL_MACHINE.

De bijenkorf is globaal, wat betekent dat het hetzelfde is, ongeacht welke gebruiker op de computer het bekijkt, in tegenstelling tot een registerdeel zoals HKEY_CURRENT_USER, dat specifiek is voor elke gebruiker die het bekijkt terwijl hij is ingelogd.

Hoewel het vaak zo wordt geschreven, is HKLM niet echt een "officiële" afkorting. Dit is belangrijk om te weten, omdat je in sommige programma's, zelfs tools die rechtstreeks van Microsoft verkrijgbaar zijn, de bijenkorf niet in registerpaden kunt afkorten. Als je een foutmelding krijgt tijdens het gebruik van "HKLM", gebruik dan het volledige pad en kijk of dat het probleem oplost.

Aanbevolen: