Lenovo Smart Display (10-inch) Review: een van de beste Smart Home Hubs om te kopen

Inhoudsopgave:

Lenovo Smart Display (10-inch) Review: een van de beste Smart Home Hubs om te kopen
Lenovo Smart Display (10-inch) Review: een van de beste Smart Home Hubs om te kopen
Anonim

Bottom Line

Een fantastische door Google Assistent aangedreven slimme hub om je recepten, muziek, video's en vragen af te handelen. Het deed alles waar we op hoopten in een slimme keukenassistent.

Lenovo Smart Display (10-inch) met de Google Assistent

Image
Image

We hebben het 10-inch Lenovo Smart Display gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Lenovo Smart Display is een smart home-display dat in dezelfde categorie smart home-apparaten v alt als de Amazon Echo Show en Google Home Hub. Het apparaat heeft de binnenkant van een slimme luidspreker, maar heeft ook een indrukwekkend 10-inch scherm dat kan worden gebruikt voor het lezen van recepten, het bekijken van YouTube-video's en videogesprekken (dankzij een ingebouwde camera).

Ik heb de afgelopen drie weken doorgebracht met de 10-inch versie van de Lenovo Smart Display (er is ook een 7-inch model) en heb kennis genomen van alle pro's en contra's die denkbaar zijn gedurende bijna een maand dagelijks gebruik. Van hoe gemakkelijk het mijn stem door de kamer oppikt tot de geluids- en videokwaliteit, lees verder om alles te zien wat ik hieronder heb geleerd.

Image
Image

Design: stijlvol genoeg voor in huis

Als een item dat waarschijnlijk in je huis zal zijn voor de wereld - of in ieder geval je familie en bezoekers - om te zien, ben ik blij te kunnen zeggen dat Lenovo de spijker op zijn kop sloeg met het ontwerp van zijn 10 -inch smartdisplay.

Deze strakke esthetiek past in bijna elk huis en is eerlijk gezegd een van de best uitziende slimme schermen die ik heb gezien.

De voorkant van het apparaat heeft een enorm 10-inch scherm met een verticaal luidsprekerrooster aan de linkerkant van het apparaat. Deze strakke esthetiek past in bijna elk huis en is eerlijk gezegd een van de best uitziende slimme schermen die ik heb gezien. Lenovo stopte daar echter niet. Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich een prachtige behuizing van gegoten bamboe die de hele achterkant van het Smart Display bedekt en wikkelt. Bij mij thuis was de achterkant van het display niet zichtbaar, omdat het tegen de muur stond, maar het zou er van de achterkant net zo mooi uitzien als het op een eiland aanrecht of op een salontafel in de woonkamer zou staan kamer.

Image
Image

Bottom Line

Tijdens mijn eerste installatie heb ik geen extra integraties toegevoegd, en vanaf het moment dat ik de Lenovo Smart Display aanzette tot het moment dat ik klaar was om de Google Assistent vragen te stellen, duurde het ongeveer 15 minuten. Alle initiële instellingen vinden plaats in de Google Home-app (Android, iOS) en net als bij elke andere Google Assistent is een Google-account vereist, zelfs voor basisgebruik.

Geluidskwaliteit: indrukwekkend voor zijn formaat

Het 10-inch Lenovo Smart Display heeft een 2-inch 10W luidspreker met volledig bereik en een dubbele passieve radiator. Deze opstelling, evenals veel van de interne componenten van het slimme display zijn ondergebracht in een hoekig gedeelte dat onopvallend is vanaf de voorkant van het apparaat en dient ook als een standaard om het apparaat verticaal te houden (iets dat ik in de volgende zal bespreken sectie).

Hoe klein de luidsprekeropstelling ook is, het Smart Display kan een ongelooflijke hoeveelheid geluid produceren met een behoorlijke kwaliteit. Vergeleken met een speciale slimme luidspreker, zoals de Sonos One of Apple HomePod, doet de Lenovo Smart Display het niet goed, maar gezien de prijs van de Lenovo Smart Display en het feit dat het meer een slim scherm is dan een slimme luidspreker, is het biedt een fatsoenlijke geluidskwaliteit.

Hoe klein de luidsprekeropstelling ook is, het Smart Display kan een ongelooflijke hoeveelheid geluid produceren met een behoorlijke kwaliteit.

De luidsprekers zijn aan beide uiteinden van het spectrum een beetje plat, maar de middentonen klinken fantastisch, vooral wanneer de Google Assistent reageert of een antwoord geeft. Ik geloof zelfs dat de algehele EQ hoogstwaarschijnlijk is gekozen vanwege de nadruk dat dit meer een assistent is dan een directe spreker.

Image
Image

Videokwaliteit: solide beeld

Zoals de naam al aangeeft, is het opvallende kenmerk van de Lenovo Smart Display het 10,1-inch Full HD (1920x1200 pixels) IPS-scherm. Het scherm neemt de hele voorkant van het apparaat in beslag, afgezien van het luidsprekerrooster links ervan.

Het scherm bleek meer dan helder genoeg, ongeacht de omgeving waarin het zich bevond, en de kleurweergave was indrukwekkend. Ik heb het gebruikt als fotolijst, als middel om recepten te volgen en als scherm om shows af te spelen tijdens het koken in de keuken. Over het algemeen maakte het niet uit of het een stilstaand beeld, een muur met tekst of een video was, het beeld was helder en duidelijk met gelijkmatige achtergrondverlichting.

Het scherm bleek meer dan helder genoeg, ongeacht de omgeving waarin het zich bevond, en de kleurweergave was indrukwekkend. Ik heb het gebruikt als fotolijst, als middel om recepten te volgen en als scherm om shows af te spelen tijdens het koken in de keuken.

De Lenovo Smart Display 10-inch heeft ook een 5-megapixel camera aan de voorkant die kan worden gebruikt om videogesprekken te voeren met Google Duo. De camera kan 720p-video opnemen, wat goed genoeg is voor videobellen, maar nog steeds een beetje achter de camera's aan de voorkant op de nieuwste smartphones. De video aan beide kanten van de gesprekken was goed, zolang de verlichting niet te laag was en de internetverbinding sterk was.

Image
Image

Software: goed, maar beperkt

De Lenovo Smart Display 10-inch wordt aangedreven door Google Assistant, vergelijkbaar met die van Google's eigen Nest Hub Max. Hoewel het 10-inch display een touchscreen is, is het apparaat vooral bedoeld om via spraak te worden bediend, zoals blijkt uit de dubbele microfoonarray aan beide zijden van het apparaat.

Net als bij Google's eigen smart home-apparaten, is het Lenovo Smart Display fantastisch in het beantwoorden van bijna elk verzoek of elke vraag die je tegenkomt. Ik heb het wekenlang verteld om afspraken te plannen, timers in te stellen, YouTube-video's af te spelen, een afspeellijst op Spotify op te zetten en me zelfs een paar grappen te vertellen. Er waren een paar keer dat ik een probleem had met het apparaat dat relevante informatie ophaalde.

Ondanks alles waar de Lenovo Smart Display toe in staat is, zijn er een paar specifieke gebieden waar het echt uitblinkt: video's afspelen, muziek afspelen, recepten vinden/weergeven en foto's laten zien.

Video's afspelen op het Lenovo Smart Display kan op twee manieren: via Chromecast of via de ingebouwde YouTube-connectiviteit. Met Chromecast werkt het Lenovo Smart Display bijna identiek aan elk ander Chromecast-apparaat; 'cast' de video die u wilt afspelen eenvoudig naar het Lenovo Smart Display en deze verschijnt vrijwel onmiddellijk. Zelfs zonder het snelste internet thuis had ik geen problemen met de feed of connectiviteit bij het casten van ESPN naar het apparaat, zodat ik tijdens het koken naar de Formule 1 kon kijken.

De luidsprekers zijn aan beide uiteinden van het spectrum een beetje plat, maar de middentonen klinken fantastisch, vooral wanneer de Google Assistent reageert of een antwoord geeft.

Wat betreft de YouTube-integratie, ook deze werkte naadloos. Hoewel je elke YouTube-video naar het scherm kunt 'casten' vanaf een compatibel apparaat, kun je ook informeren met Google Assistent. Tijdens de honderden video-aanvragen die ik door de weken van intensief gebruik heen gooide, waren er maar een paar keer dat het worstelde en het leek te wijten te zijn aan het feit dat de video die ik opzocht van YouTube werd gehaald, niet per se een probleem met het apparaat zelf. Afgezien van die twee of drie keer, had het Lenovo Smart Display geen enkel probleem om de exacte video te vinden waarnaar ik op zoek was, of het nu een snelle instructievideo was of de nieuwste Daniel Tiger-aflevering die mijn kleintje kon bekijken terwijl ik aan het spelen was. avondeten klaarmaken.

Op het gebied van recepten vond het Lenovo Smart Display 10-inch niet alleen een verzameling recepten met elk gerecht dat erom vroeg, maar brak de resulterende recepten ook op in gemakkelijk te volgen stappen nadat ze waren geselecteerd. In plaats van de opvultekst voor de recepten te moeten lezen, waarvan ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat dit het ergste is, zal de ingebouwde Google Assistent de ingrediënten en stappen voor het recept opsplitsen en ze één voor één presenteren. Dit maakt het ongelooflijk gemakkelijk om te volgen terwijl je ingrediënten klaarmaakt en nog meer als je handen een puinhoop zijn.

De enige klacht die ik heb over de regeling is dat elke keer dat je Google vraagt om naar de volgende stap te gaan, je eerst 'Hey Google' moet zeggen. Dit lijkt misschien geen groot probleem, maar als er twintig stappen zijn in een recept wordt het steeds weer herhalen van 'Hey Google, volgende stap' maar al te eentonig.

Image
Image

Bottom Line

De Lenovo Smart Display 10-inch is te koop voor $ 250. Gezien de huidige markt voor slimme thuishubs met schermen, voelt de Lenovo Smart Display 10-inch aan alsof hij goed geprijsd is. De bouwkwaliteit is fantastisch, de keuze voor echt bamboe voor de achterkant van het apparaat geeft het een mooie, natuurlijke uitstraling en zowel het scherm als de luidsprekers zijn van topklasse.

Concurrentie: Amazon, Google en de rest

De smart home-markt groeit voortdurend en er worden bijna elke week nieuwe producten gelanceerd. Maar twee specifieke apparaten onderscheiden zich als tijdgenoten voor de Lenovo Smart Display 10-inch: de Amazon Echo Show (2e generatie) en Google Nest Hub Max. Alle drie deze apparaten hebben 10-inch schermen, interne luidsprekers en ingebouwde camera's, waardoor ze gemakkelijke rivalen zijn.

De Amazon Echo Show is te koop voor $ 230, slechts $ 20 goedkoper dan Lenovo's Smart Display. In tegenstelling tot de Lenovo Smart Display verbergt de Amazon Echo Show de luidsprekers aan de achterkant van het apparaat. Zoals verwacht voor Amazon's smart home-producten, wordt de Amazon Echo Show mogelijk gemaakt door Amazon Alexa en Alexa Skills wordt meegeleverd. Net als de Lenovo Smart Display 10-inch, kan de Amazon Echo Show muziek, video's afspelen, videogesprekken voeren en dienen als een hub om andere Alexa- en smarthome-apparaten te activeren met een tik of spraakopdracht. De Amazon Echo Show is verkrijgbaar in Charcoal (zwart) en Sandstone (grijs).

De Google Nest Hub Max is ook te koop voor $ 230, $ 20 goedkoper dan Lenovo's Smart Display. Net als bij de Amazon Echo Show, vermijdt de Google Nest Hub Max luidsprekers aan de voorkant van het apparaat en huisvest in plaats daarvan de luidsprekers in de met gaas bedekte basis van het apparaat. Identiek aan het Lenovo Smart Display, draait de Google Nest Hub Max op een standaardversie van Google Assistant, die meestal de Material Design-taal van Google bevat en er over het algemeen identiek uitziet als de interface die de Lenovo Smart Display biedt. U kunt bellen, vragen stellen, recepten opzoeken, video's afspelen, smart home-apparaten controleren en gebruiken als fotolijst wanneer u er geen interactie mee heeft. Het apparaat wordt geleverd in Chalk (wit) en Charcoal (donkergrijs).

Als we naar alle drie de apparaten kijken, is er weinig verschil, zowel qua prijs als qua functionaliteit. Het enige grote verschil is dat in tegenstelling tot de Amazon Echo Show, die draait op het Alexa-platform van Amazon, de Lenovo Smart Display en Google Nest Hub Max beide op Google Assistant draaien, die niet alleen meer integraties biedt, maar ook een esthetisch aangenamere interface biedt. Als dat geen barrière voor je is, is het moeilijk om fout te gaan met een van deze apparaten.

Een geweldige slimme hub die vorm en functie combineert

De Lenovo Smart Display 10-inch heeft bewezen een van de favoriete smart home-hubs te zijn die ik heb getest. Het ontwerp laat zien dat Lenovo evenveel aandacht heeft besteed aan vorm als aan functie, en het apparaat slaagt erin precies genoeg functies te bieden zonder de gebruikerservaring te ingewikkeld of ingewikkeld te maken.

Specs

  • Productnaam Smart Display (10-inch) met de Google Assistent
  • Product Merk Lenovo
  • Prijs $249,99
  • Productafmetingen 6,85 x 12 x 5,4 inch.
  • Kleur Wit/Bamboe
  • Schermgrootte 10,1 inch
  • Resolutie FHD (1920 x 1200)
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Camera 5MP (groothoek)

Aanbevolen: