Parking Tech kan uw rijervaring verbeteren

Inhoudsopgave:

Parking Tech kan uw rijervaring verbeteren
Parking Tech kan uw rijervaring verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geautomatiseerde parkeersystemen zorgen ervoor dat u uw handen van de wielen kunt halen wanneer u op krappe plekken probeert te komen.
  • Mercedes heeft onlangs een geautomatiseerd parkeersysteem gedemonstreerd voor zijn EQS sedan-modellen.
  • Het Mercedes-systeem maakt gebruik van sensoren die in een garage zijn geïnstalleerd en die communiceren met het voertuig en het manoeuvreren begeleiden.
Image
Image

Dankzij nieuwe technologie behoort de kwelling van het schrapen van uw auto over de stoeprand terwijl inparkeren binnenkort tot het verleden behoort.

Mercedes toonde een geautomatiseerd parkeersysteem waarin zijn EQS-sedan en toekomstige voertuigen zichzelf kunnen parkeren. Het systeem zou een toekomst kunnen inluiden waarin de meeste auto's volledig geautomatiseerd kunnen parkeren.

"Voor mensen die zich zorgen maken over de veiligheid wanneer ze alleen in parkeergarages lopen, stelt deze technologie [hen] in staat om in en uit hun auto te stappen bij een duidelijke ingang met meer zichtbaarheid", Sam Morrissey, de uitvoerend directeur van Urban Movement Labs, dat adviseert over transportoplossingen, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Parkeer jezelf

Mercedes toonde geautomatiseerde parkeerservice met behulp van de bestaande hardware die vooraf was geïnstalleerd in voertuigen zoals de S-Klasse en EQS in Duitsland/Europa met de vereiste optionele uitrusting. De auto werkt samen met de intelligente infrastructuur van Bosch die in een parkeergarage is geïnstalleerd, zodat de auto zelf kan rijden en parkeren.

Sensoren die in het gebouw zijn geïnstalleerd, communiceren met het voertuig en begeleiden het manoeuvreren door de garage. Het doel is dat de bestuurder zijn auto parkeert in een aangewezen drop-off gebied van de parkeerfaciliteit, en nadat alle passagiers zijn uitgestapt, starten ze de parkeerprocedure met behulp van een smartphone-app.

Het sensorsysteem in de parkeergarage controleert of er een geschikte ruimte beschikbaar is of al gereserveerd was voor het voertuig. Als dat het geval is, bevestigt de Automated Valet Parking-infrastructuur de overdracht van de auto van de chauffeur aan de app, en kunnen ze de auto verlaten en vertrekken.

De auto start dan automatisch en rijdt zonder bestuurder naar zijn parkeerplaats met behulp van de in de parkeervoorziening geïnstalleerde infrastructuur. Bij terugkomst kan de chauffeur de auto via een smartphonecommando naar een aangewezen ophaalgebied laten rijden. Het bedrijf beweert dat de systemen resulteren in minder tijd zoeken naar parkeerplaatsen en lopen van de parkeergarage naar hun bestemming.

"Onze visie is dat tijd terugkrijgen een belangrijk onderdeel is van de luxe-ervaring waar onze klanten naar op zoek zijn. De EQS geeft je tijd terug door zelf in files op snelwegen te rijden, maar met Intelligent Park Pilot kan hij misschien ook zelf parkeren." Philipp Skogstad, de CEO van Mercedes-Benz Research & Development North America, zei in het nieuws "Intelligent Park Pilot is een functie die samen met de vereiste infrastructuur een geautomatiseerde parkeerservice mogelijk maakt die klanten nog meer comfort en verlichting geeft in het dagelijks leven."

Stressvrij parkeren?

Zelfparkerende auto's kunnen in de toekomst meer wijdverbreid zijn. Seoul Robotics werkt samen met BMW om een handsfree parkeersysteem te ontwikkelen. De opstelling maakt gebruik van een netwerk van sensoren en computers op infrastructuur die voertuigen autonoom bestuurt zonder dat er sensoren op de auto's zelf hoeven te worden geplaatst, in tegenstelling tot degene die door Mercedes wordt gebruikt.

"Door sensoren die zijn uitgerust met 3D-waarnemingssoftware rond voertuigen te plaatsen, zoals op verkeerslichten, gebouwen en overhangende snelwegen, kan het systeem de omgeving volledig vastleggen en communiceren met andere sensoren en de 4/5G-systemen die standaard op voertuigen van vandaag", zei HanBin Lee, de CEO van Seoul Robotics, in een e-mailinterview.

Image
Image

Het nieuwe parkeersysteem bevindt zich momenteel in een vroeg stadium van implementatie met BMW om de last-mile-vlootlogistiek in een van hun productiefaciliteiten in Duitsland te automatiseren. Het systeem leidt voertuigen van de fabrieksvloer naar een parkeerplaats waar ze zijn gehuisvest voordat ze naar dealers gaan. "Dit systeem kan echter door elk merk of model voertuig navigeren, zolang het is uitgerust met een connectiviteitssysteem", zei Lee.

Lee zei dat de aanpak van zijn bedrijf voertuigen kan automatiseren vanuit vele gezichtspunten, zoals achter een vrachtwagen en om hoeken, en trajecten kan voorspellen, waardoor dode hoeken worden geëlimineerd, een huidige uitdaging voor autonome systemen in voertuigen.

"Dit brede begrip van de omgeving en de omringende activiteit vermindert botsingen en zorgt voor een betrouwbaarder proces", voegde hij eraan toe. "Bovendien is dit systeem geavanceerd genoeg om de verplaatsing van honderden voertuigen tegelijk te verwerken zonder extra kosten, waardoor voertuigen langzamer kunnen rijden of langere, veiligere routes kunnen nemen, wat ongevallen verder kan voorkomen."

Aanbevolen: