Dus je wilt Minecraft streamen

Inhoudsopgave:

Dus je wilt Minecraft streamen
Dus je wilt Minecraft streamen
Anonim

Naarmate de drang om ervaringen te delen en de massa te entertainen groeit onder gamers en individuen online, kun je je alleen maar afvragen waarom meer mensen het niet doen. Met websites als Twitch en YouTube Gaming in de voorhoede van de race op het streamingplatform, kunnen miljoenen mensen hun in-game-inspanningen uitzenden of kijken naar degenen die uitzenden. Dit is waarom het streamen van Minecraft heel leuk, buitengewoon nuttig en nog veel meer kan zijn.

Websites om op te streamen

Meestal denk je bij het idee van het streamen van videogames aan twee websites: YouTube Gaming of Twitch. Beide websites hebben hun eigen voordelen van streamen en kunnen even plezierig zijn als ze hun volledige potentieel benutten.

Je hebt veel opties bij het kiezen van hoe je je Minecraft-stream wilt doen, afhankelijk van het platform dat je kiest om te gebruiken. De opties hebben over het algemeen betrekking op lay-outs, complexiteit versus eenvoud, interacties met het publiek en dergelijke dingen. Gewoonlijk wordt Twitch gebruikt voor complexere streams met meer interactie met het publiek, omdat het gemakkelijker te beheren is en aantrekkelijker is in termen van het doorgeven van informatie van/naar het publiek.

YouTube Gaming is meer bedoeld voor degenen die rechtstreeks willen streamen en zich minder zorgen hoeven te maken over de interactie tussen het publiek en de omroep. Hoewel YouTube Gaming-streamers niet helemaal vrij zijn van interactie met het publiek, is de kans groter dat je ongetwijfeld meer vindt op Twitch.

Als je Twitch kiest, hebben streamers een veel betrouwbaardere tijd. Omdat Twitch puur een website is die is gericht op streaming (in plaats van een website te zijn die is gericht op video's, muziek, enz.), zul je hier waarschijnlijk inhoud van hogere kwaliteit vinden dan YouTube Gaming. Deze website is de thuisbasis van een zeer grote community van streamers van Minecraft. De grote community van streamers van Twitch voor Minecraft heeft ook een extreem groot publiek eromheen verzameld. Meestal zie je op de voorpagina van Twitch Minecraft als "Aanbevolen". Wanneer een game uitgelicht wordt, wordt deze gekozen vanwege de toestroom van kijkers die het krijgt. Hoewel het in het begin misschien moeilijk is om kijkers te krijgen, hoe vaker je streamt, hoe meer je opv alt.

Minecraft Twitch-integratie

In bepaalde eerdere versies van Minecraft heeft Mojang Twitch-integratie toegevoegd aan de videogame. Deze integratie maakte het niet alleen mogelijk om te streamen zonder externe software te gebruiken, maar voegde ook je Twitch-chat toe aan het spel voor eenvoudig bekijken. Deze functie is nog steeds beschikbaar in verschillende versies onder de 1.9-update en kan zeer gunstig zijn voor streamers. Zeer weinig games voegen een goed gebouwde, functionele integratie toe tussen externe sociale media en services. Vanwege de zeer goed gecreëerde functionaliteit, werd de Twitch-integratie van Minecraft vrij vaak gebruikt door streamers die nieuw waren in de scene van streaming.

Hoewel deze functie sindsdien uit het spel is verwijderd, bestaan er momenteel verschillende mods voor specifieke versies die uitsluitend zijn gebouwd rond het repliceren van het proces dat oorspronkelijk door Mojang is uitgebracht en die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Softwaretools

Image
Image

Als je merkt dat je je uitzendingen van hogere kwaliteit wilt maken, realiseer je je misschien al snel dat de Twitch-integratie van Minecraft niet noodzakelijk is wat je zou moeten gebruiken. Veel ontwikkelaars van software hebben de groeiende populariteit van streaming opgemerkt en hebben tools gemaakt die voor het publiek beschikbaar zijn voor gebruik. Hoewel sommige software soms een beetje prijzig kan zijn, zijn andere gratis en heel gemakkelijk te vergelijken met de exclusieve, meer "extravagante" software. Alleen omdat een software/apparaat meer geld kost, wil nog niet zeggen dat het beter is dan het gratis alternatief (met betrekking tot het maken van online inhoud).

Een gratis software waar de meeste streamers je graag in de richting van wijzen, is OBS (Open Broadcaster Software). Deze open source software is gemaakt voor zowel live streaming als het opnemen van video vanaf de computer. Open Broadcaster Software wordt geleverd in twee versies die bekend staan als "OBS" en "OBS Studio". Beide software zijn gratis voor openbaar gebruik, hoewel de aanbevolen van de twee gemakkelijk "OBS Studio" is. OBS Studio biedt bijna volledige aanpassing van de visuele opstelling van uw livestream, evenals audio, onder andere. Meerdere bronnen van video/audio zijn tegelijk toegestaan, wat een grote mate van creativiteit biedt aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de stream. Met OBS is uw verbeelding uw limiet bij het ontwerpen en maken van uw lay-outs tussen verschillende ideeën voor streaming. Er zijn tal van tutorials, zowel in de vorm van berichten op forums als video's op YouTube voor uw leerplezier.

OBS is compatibel met zowel YouTube Gaming, Twitch als de meeste verschillende streamingsites.

Wat te streamen

Voor velen kan het frustrerend zijn om iets interessants te vinden om te streamen in Minecraft. In een spel met eindeloze mogelijkheden kun je soms niet anders dan je beperkt voelen. Het veelvoorkomende dilemma waar spelers tegenaan lopen, is specifiek vinden wat ze willen delen met hun publiek. Met YouTube kun je eenvoudig de saaie stukjes van een video bewerken om het momentum sterk te houden, maar met streaming heb je jezelf en de media die je deelt. Een manier vinden om entertainend te blijven met een concept dat misschien niet bepaald het meest opwindende is, is een strijd en het is zeker de moeite waard om aan te werken.

Hoewel het misschien niet zo voelt, hebben Minecraft-streamers een groot arsenaal aan activiteiten die ze in hun game kunnen doen om hun publiek bezig te houden. Deze ideeën kunnen variëren van het spelen van minigames, avonturenkaarten, de spelmodi Survival/Creative/Hardcore en nog veel meer. Je zou jezelf zelfs kunnen streamen door onder andere multiplayer te spelen op verschillende servers. Het feit dat Minecraft een game is die wordt gevoed door de creativiteit van de community, zorgt voor veel interessante inhoud die kan worden gedeeld. Het is een kwestie van hoe je deze verschillende stukjes inhoud deelt die jou identificeren als een streamer. Als je bekend staat als de beste op Twitch of YouTube Gaming voor de Minecraft-minigame 'Survival Games', zal je publiek hoogstwaarschijnlijk zien dat je het geweldig doet. Als je het leuk vindt om te creëren, zullen ze meer dan waarschijnlijk graag je proces zien en zullen ze geïnteresseerd zijn in hoe je met je methoden omgaat.

Uitzenden op een server die open is voor het publiek kan ook een geweldige aanvulling zijn op je streams! De multiplayer-optie van Minecraft voegt een nieuw niveau van interactie met het publiek toe, waardoor je kijkers kunnen meegenieten van het plezier dat je hebt, niet alleen in de zin van kijken, maar ook in de zin van het spelen van de videogame met jou. Hoe meer fans van je stream naar de server komen om met je te spelen, hoe groter de kans dat andere serverspelers (die niet per se weten dat je bent) naar je stream kijken. Deze interactie met het publiek in-game kan een geweldige vorm van reclame zijn als ze voortdurend proberen je aandacht te trekken. Veel servers hebben regels over adverteren op verschillende sociale-mediaplatforms die niet officieel zijn volgens de gelijkenis van de server, dus wees voorzichtig, volg de regels of vraag toestemming.

Hoe te streamen

Image
Image

Er zijn veel manieren om te streamen. Sommige hebben betrekking op software, andere met aanpassingen aan het spel, andere met minder populaire/conventionele middelen en moeten waarschijnlijk worden vermeden, zodat je sterk kunt beginnen en meteen weet wat je doet. Veel tutorials zijn verspreid over internet en leren hoe ze moeten streamen en zijn specifiek te vinden op websites zoals YouTube en dergelijke. Voor een minder directe tutorial kunnen we je het advies geven om online een video op te zoeken met jouw software en het favoriete streamingplatform van jouw keuze. Over het algemeen volgen ze allemaal dezelfde methoden, maar voor bepaalde websites werken specifieke voorkeuren het beste.

Een ander advies dat kan worden gegeven, is om interessant te zijn. Bij het streamen concurreer je met de andere streamers op de website om de aandacht van potentiële kijkers te trekken. Doe je best om je publiek te vermaken en te behouden. Als je een stille streamer bent die een saai spel speelt, zul je het waarschijnlijk niet lang volhouden. Als je stil bent maar interessante gameplay aan het doen bent, kun je wat views verzamelen. Als je praat, energiek bent en al die tijd interessante gameplay hebt, heb je een grotere kans om degenen te behouden die zijn langsgekomen. Houd het momentum van je stream constant in een bepaald tempo. Als je persoonlijkheid overal aanwezig is, probeer die opwinding dan vast te houden. Als je een meer relaxte streamer bent, laat dat dan zien en doe je uiterste best om uit te blinken in alles wat je specifiek in de game doet.

Een laatste advies met betrekking tot dit soort zaken, in het bijzonder, is om een goede internetverbinding te hebben. Het uitschakelen van alles dat een grote hoeveelheid bandbreedte gebruikt tijdens een stream zou buitengewoon gunstig en zeer in uw belang zijn als uw verbinding traag is. Streaming neemt veel van je internet in beslag, afhankelijk van de kwaliteit waar je voor gaat. Hoe lager de resolutie die je naar een dienst als Twitch of YouTube Gaming stuurt, hoe sneller je publiek deze ontvangt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe groter de kans op vertraging. Houd dit in gedachten wanneer u tot uw publiek spreekt, alsof uw vertraging vrij lang is, u misschien vergeet waar u het over had.

Conclusie

Als het op streaming aankomt, is het een heel belangrijk stukje entertainment in de Minecraft-community. Net als video's en andere vormen van entertainment die online beschikbaar zijn in het rijk van alles wat blokkeert, geeft live-uitzending voor een publiek degenen die hun ervaringen willen delen veel plezier en een geweldige hobby. Streamen kan, als je geluk hebt, ook een baan worden. Zoals de meeste dingen in de entertainmentindustrie, moet je willen doen wat je doet omdat je het leuk vindt, in plaats van het voor het geld te doen. Als je een doel stelt om populair te worden en van je inspanningen te leven, is dat heel goed mogelijk, maar het zal heel veel toewijding voor je vergen. Lange nachten zullen een ding worden, maar wetende dat je een publiek positief hebt beïnvloed door wat je leuk vindt en waar je van geniet, zal elke seconde de moeite waard maken.

Aanbevolen: