Hoe maak je een diavoorstelling op PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een diavoorstelling op PowerPoint
Hoe maak je een diavoorstelling op PowerPoint
Anonim

Als u klaar bent om uw PowerPoint-dia's aan anderen te presenteren, hoeft u niet verder te zoeken dan de diavoorstellingsfunctie van PowerPoint. Gebruik deze tool voor allerlei soorten dia's, maar dia's met foto's werken het beste voor de meeste kijkers.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Mac.

Voordat je begint

Bepaal voordat u dia's maakt voor uw diavoorstellingpresentatie hoe lang u de diavoorstelling wilt maken, hoe deze moet verlopen en welke afbeeldingen u wilt gebruiken.

  • Length: Een diavoorstelling kan zo lang of zo kort zijn als je nodig hebt. De lengte van de diavoorstelling moet geschikt zijn voor het onderwerp en voor de aandachtsspanne van uw publiek.
  • Outline: Het is altijd slim om met een outline te beginnen; het helpt u uw diavoorstelling te visualiseren. Een overzicht kan zo simpel zijn als de lijst met onderwerpen die u wilt behandelen.
  • Pictures: Kies foto's die duidelijk zijn en een verhaal vertellen.

Hoe maak je een diavoorstelling op PowerPoint

Met PowerPoint's Photo Album selecteert u de afbeeldingen en PowerPoint maakt de basisdiavoorstelling. Vul uw dia's met informatieve tekst en harmoniserende achtergrondmuziek, en verander uw verzameling dia's vervolgens in een zelfdraaiende fotodiavoorstelling met muziek die als video kan worden afgespeeld of op een cd kan worden opgeslagen.

Als je klaar bent om een fotodiavoorstelling met muziek te maken, kun je met PowerPoint snel aan de slag. Selecteer om te beginnen Insert > Photo Album > New Photo Album.

Hier leest u hoe u afbeeldingen voor de diavoorstelling kunt toevoegen en opmaken met behulp van het Fotoalbum:

    Foto's toevoegen

    Selecteer File/Disk en selecteer de gewenste afbeeldingen in de diavoorstelling.

    Image
    Image

    Foto's verbeteren

    Plaats een vinkje naast de afbeelding die u wilt verbeteren en wijzig de richting, het contrast en de helderheid. Je ziet de veranderingen in het Preview venster.

    Tekstvakken toevoegen

    Als u een dia voor tekst wilt toevoegen, selecteert u de afbeelding in de albumlijst waarop u de tekst wilt laten volgen en selecteert u Nieuw tekstvak.

    Dia's herschikken

    Plaats een vinkje naast de afbeelding die u wilt verplaatsen en selecteer de Verplaats omhoog of Verplaats omlaagpijlen.

    Kies een afbeeldingslay-out

    Selecteer de Picture layout pijl-omlaag en kies hoe u de afbeeldingen in de diavoorstelling wilt laten verschijnen.

    De foto's inlijsten

    Selecteer de Frame shape pijl omlaag en kies een framestijl. U ziet een voorbeeld in het gebied Album Layout. Deze optie kan niet worden geselecteerd als de afbeeldingslay-out Aanpassen aan dia is ingeschakeld.

  1. Selecteer Create als je klaar bent.

Je fotodiavoorstelling is gemaakt in een nieuw bestand. Voeg tekst toe aan de dia's en verander het uiterlijk van elke dia.

Muziek afspelen tijdens de diavoorstelling

Speel muziek op de achtergrond af tijdens je diavoorstelling om een audiocontrapunt te bieden aan alle beelden. De achtergrondmuziek start automatisch met de diavoorstelling en speelt tijdens alle dia's.

Als u achtergrondmuziek aan uw presentatie wilt toevoegen, selecteert u Insert > Audio > Audio op mijn pc, kies een muziekbestand en selecteer vervolgens OK.

Image
Image

Het audiopictogram verschijnt in het midden van de huidige dia. Om het te verplaatsen, sleept u het naar een andere plaats op de dia. Wanneer het audiopictogram is geselecteerd, verschijnt het tabblad Playback. Selecteer Play in Background en breng wijzigingen aan in het audiobestand. Hier zijn enkele suggesties.

  • Preview van de muziek: Selecteer Play om te horen hoe de muziek zal klinken tijdens uw diavoorstelling.
  • Verkort de duur: Selecteer Trim Audio om delen van het begin en einde van het muziekbestand te verwijderen.
  • Pas het volume aan: Selecteer Volume om de achtergrondmuziek harder of zachter te maken.

Hoe de diavoorstelling in te stellen

Zodra je dia's klaar zijn, is het tijd om de diavoorstelling in te stellen. Begin met te beslissen of u de diavoorstelling in een venster of op volledig scherm wilt weergeven.

Image
Image

Om de diavoorstelling in te stellen, selecteer Diavoorstelling > Diavoorstelling instellen en kies een van de volgende opties:

  • Browsed door een individueel (venster): Voer de diavoorstelling automatisch en in een venster uit. Deze optie werkt het beste wanneer u de diavoorstelling op een cd opslaat.
  • Browsed in een kiosk (volledig scherm): Voer de diavoorstelling automatisch en op volledig scherm uit. Deze optie werkt het beste wanneer u de diavoorstelling naar een video converteert.

Selecteer OK als je klaar bent.

Timings toevoegen aan elke dia in de diavoorstelling

Nu is het tijd om te beslissen hoe lang elke dia in de diavoorstelling zal verschijnen. Selecteer om te beginnen Diavoorstelling > Repetitietijden. De diavoorstelling wordt op volledig scherm weergegeven met een opnamewerkbalk en een timer.

Gebruik tijdens het timen van je presentatie de Opnamewerkbalk om door de presentatie te gaan.

  1. Selecteer Next (pijl die naar rechts wijst) om naar de volgende dia te gaan wanneer de gewenste timing is bereikt.

    Image
    Image
  2. Selecteer Pause om de timing te starten en te stoppen.
  3. Selecteer Repeat om het opnemen van de tijd voor de geselecteerde dia opnieuw te starten.
  4. Als je klaar bent en de tijd voor de laatste dia hebt ingesteld, sluit je de werkbalk Opname.
  5. Selecteer Yes om de opgenomen diatimings te behouden.

Timingen op een dia bewerken

Als u de tijd voor uw diavoorstelling wilt vergroten of verkleinen, wijzigt u hoe lang dia's tijdens de diavoorstelling worden weergegeven.

De timing voor een dia wijzigen:

  1. Select View > Slide Sorter.
  2. Selecteer Overgangen.
  3. Selecteer een dia.
  4. Voer in het Advance Slide After tekstvak in hoe lang de dia in de diavoorstelling moet verschijnen voordat u doorgaat naar de volgende dia, en druk vervolgens op Enter.

    Image
    Image
  5. De nieuwe timing is van toepassing op de dia.

Een PowerPoint-videodiavoorstelling maken

De gemakkelijkste manier om uw diavoorstelling te distribueren en af te spelen, is in videoformaat. Op deze manier kan iedereen uw diavoorstelling bekijken, ongeacht de computer of het apparaat dat ze gebruiken.

Een diavoorstelling omzetten in een video:

  1. Bewaar het bestand.
  2. Select File > Export.
  3. Selecteer Maak een video.

    Image
    Image
  4. Om een kleinere bestandsgrootte te forceren, selecteert u de Full HD vervolgkeuzelijst en kiest u een lagere kwaliteit.
  5. Selecteer Video maken.
  6. Selecteer de doelmap en geef de video een beschrijvende bestandsnaam.
  7. Selecteer Opslaan. Het kan een paar minuten duren om het bestand te verwerken en de video te maken.

Een diavoorstelling opslaan op een cd of andere verwijderbare media

Een presentatie maken die op elke computer kan worden bekeken en op een cd of ander verwisselbaar medium kan worden opgeslagen:

  1. Select File > Export.
  2. Select Pakketpresentatie voor CD > Pakket voor CD.
  3. Typ een naam voor de cd.

    Image
    Image
  4. Selecteer Copy to Folder of Copy to CD en volg de aanwijzingen op het scherm.
  5. Als u klaar bent, selecteert u Sluiten.

Aanbevolen: