Hoe gebruik je de Take a Break-herinnering van YouTube

Inhoudsopgave:

Hoe gebruik je de Take a Break-herinnering van YouTube
Hoe gebruik je de Take a Break-herinnering van YouTube
Anonim

YouTube is een van de grootste bronnen van entertainment en educatieve video's ter wereld, en het is levensgevaarlijk gemakkelijk om erin te worden gezogen en te vergeten een pauze te nemen. Met meer dan 60 uur aan video-inhoud die elke minuut van elke dag naar de site wordt geüpload, is het letterlijk onmogelijk voor één persoon om alles te bekijken.

Dat is waar YouTube's pauzefunctie in het spel komt. Als je ooit drie uur diep tot bezinning bent gekomen in een automatisch afspelend labyrint van top tien video's, meme-compilaties en alle andere geweldige, verschrikkelijke dingen die internet te bieden heeft, dan is de pauzefunctie misschien precies wat je zoekt' ben op zoek naar.

Image
Image

Hoe werkt Take a Break op YouTube?

YouTube's herinnering om een pauze te nemen is een functie die is ontworpen om mensen te helpen hun kijkgewoonten te beheersen. Vanwege de manier waarop de YouTube-app is ingesteld, met aanbevolen video's en een functie voor automatisch afspelen die standaard is ingeschakeld, is het heel eenvoudig om de app te openen om een enkele video te bekijken en uiteindelijk nog veel meer te bekijken.

Image
Image

Als deze functie is ingeschakeld, laat de YouTube-app met een bepaald tijdsinterval een vriendelijke herinnering zien. Als u bijvoorbeeld een interval van 30 minuten instelt, wordt deze weergegeven nadat u 30 minuten aan video-inhoud hebt bekeken. De video wordt gepauzeerd zodra de herinnering verschijnt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u iets mist.

Deze functie werkt, of je nu veel korte video's of één lange video bekijkt. Dus als je zes video's van vijf minuten bekijkt en je interval is ingesteld op 30 minuten, verschijnt de herinnering om een pauze te nemen wanneer de zevende video begint. Dezelfde herinnering verschijnt ook 30 minuten nadat je een video van een uur hebt gestart.

Als de herinnering verschijnt, kun je deze sluiten door op de negeerknop te tikken. U kunt ook op de instellingenknop op de herinnering tikken als u het tijdsinterval wilt aanpassen. Dit kan handig zijn als je eerder een kort interval hebt ingesteld en je kijkt naar een lange video waarvan je niet wilt dat de functie herhaaldelijk wordt onderbroken.

YouTube's pauzefunctie houdt alleen de tijd bij die je daadwerkelijk besteedt aan het bekijken van video's in de app. Als je een video langer dan 30 minuten pauzeert, wordt de timer opnieuw ingesteld. Door een video te pauzeren of een video te sluiten, wordt ook de timer gereset, dus deze functie is geen ouderlijk toezicht waarmee de schermtijd van een kind kan worden beperkt.

Hoe de YouTube Take a Break-functie te gebruiken

Het activeren van YouTube's herinnering voor een pauze is vrij eenvoudig, en het is min of meer hetzelfde proces, of je nu een Android of een iPhone gebruikt. Er is slechts één extra tik en menuniveau om te onderhandelen in de Android-versie van de app.

Om YouTube's in te schakelen, neem een pauze in de Android-app:

  1. Open de YouTube-app.
  2. Tik op uw accountpictogram in de rechterbovenhoek van de app.

    Image
    Image
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  5. Tik op de Herinner me om een pauze te nemen tuimelschakelaar.

    Image
    Image
  6. Pas de herinneringsfrequentie aan de hoeveelheid tijd aan die u verkiest.

    Image
    Image
  7. Tik op OK.

    Image
    Image

Om YouTube's aan te zetten, neem een pauze in de iOS-app:

  1. Open de YouTube-app.
  2. Tik op uw accountpictogram in de rechterbovenhoek van de app.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Herinner me om een pauze te nemen.
  5. Pas de herinneringsfrequentie aan op de gewenste tijdsduur.

Zodra je de herinnering voor het nemen van een pauze hebt ingeschakeld, kun je terugkeren naar het bekijken van je favoriete video's. Wanneer de door u opgegeven tijd is verstreken, wordt de functie geactiveerd.

Waar kun je Take a Break van YouTube gebruiken?

YouTube's pauzefunctie is niet overal beschikbaar. Als je hoopte op een vriendelijke herinnering om te stoppen met het kijken naar YouTube op je laptop, dan heb je pech. In dat geval kun je overwegen een alarm op je telefoon in te stellen of te investeren in een eierwekker totdat YouTube de functie naar andere platforms uitrolt.

De YouTube-functie voor een pauze is beschikbaar in nieuwere versies van de mobiele YouTube-app voor Android en iPhone. De eerste versie van de app met de herinnering om een pauze te nemen was 13.17, dus als je een oudere versie hebt, kun je de functie niet gebruiken.

Welke andere initiatieven heeft YouTube voor digitaal welzijn?

Het digitale welzijnsinitiatief van YouTube bestaat uit een reeks doelen en functies die zijn ontworpen om kijkers te helpen slimme keuzes te maken bij het gebruik van de mobiele YouTube-app. Sommige van deze functies zijn beschikbaar, andere bevinden zich in de planningsfase en er zijn er nog meer die nog niet eens zijn aangekondigd.

Hier zijn enkele van de handigste tools van YouTube om je digitale welzijn te bevorderen:

  • Tijd bekeken profiel: een profiel waartoe je toegang hebt in de YouTube-app om te zien hoeveel tijd je elke dag aan het bekijken van video's besteedt, inclusief tools om het kijkgedrag te beheren.
  • Geplande samenvatting van meldingen: een functie waarmee je alle pushmeldingen van de YouTube-app die je normaal gesproken in de loop van een dag zou ontvangen, kunt samenvatten in één samenvatting.
  • Schakel meldingsgeluiden en trillingen uit: een functie waarmee je kunt voorkomen dat de YouTube-app geluids- of trilmeldingen activeert wanneer je slaapt, op school, op het werk, of elk ander moment van de dag.

Aanbevolen: