Waarom het Apple Studio Display een iPhone heeft

Inhoudsopgave:

Waarom het Apple Studio Display een iPhone heeft
Waarom het Apple Studio Display een iPhone heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's Studio Display werkt op dezelfde A13-chip als op iPhones en iPads.
  • Hiermee kan het moderne functies toevoegen aan oude Intel Macs.
  • Ja, dit betekent dat je nieuwe scherm kan crashen.
Image
Image

Apple's nieuwe Studio-scherm is een iOS-computer met 64 GB opslagruimte en een chip die een Mac, iPad of iPhone van stroom kan voorzien.

In feite heeft het ooit een iPhone van stroom voorzien. De A13 Bionic-chip van de monitor is dezelfde chip als in de iPhones 11 en de iPad 2021. En herinner je je de Mac DTK, de Mac mini met een iPad-chip erin, voor ontwikkelaars om aan Apple Silicon te werken voordat de M1-Macs werden gelanceerd? Dat liep op een nog oudere chip. Dus waarom gebruikt Apple iPhone-chips in een monitor?

"Ongetwijfeld maakt Apple Silicon het gemakkelijker om software-updates toe te voegen aan de Studio Display", vertelde bedrijfs- en informaticaspecialist Simon Bacher via e-mail aan Lifewire. "Het draait bijvoorbeeld iOS 15.4. Het maakt speciale camerafuncties mogelijk en ondersteunt ook audiofuncties. [FaceTime] portretmodus en ruimtelijke audio-effecten bijvoorbeeld."

Goedkoop, gemakkelijk of krachtig-Kies drie

De Studio Display is technisch krachtig genoeg om een low-end iMac te zijn, maar die chips worden gebruikt voor meer alledaags gebruik. Zij regelen het geluidssysteem en de webcam. Dat wil zeggen, ze brengen Spatial Audio en Center Stage over van de iPad en zetten het op een monitor.

Als je dat in overweging neemt, is het volkomen logisch dat Apple een bestaande chip in de Studio Display zou steken. De iPad heeft al surround-geluid en het mooie onderwerp volgen waarmee Center Stage kan pannen en zoomen om je in het frame te volgen. Waarom dat allemaal opnieuw ontwerpen als het er al is?

Image
Image
Het geheel nieuwe Mac Studio-scherm, met het LCD-paneel verwijderd.

iFixIt

Dit is een gelukkige uitloper van Apple's langetermijnstrategie voor iOS. Met de M1- en A14-chips gebruiken bijna alle Macs, plus alle iOS- en iPadOS-apparaten hetzelfde basischipontwerp. Dat leidt natuurlijk tot lagere kosten, en het betekent ook dat de bouwstenen van Apple's software overal kunnen worden ingezet en dat je een standaardonderdeel kunt gebruiken dat al een paar generaties oud is en daarom goedkoper en gemakkelijker te produceren.

Hacker en ontwikkelaar Khaos Tian deelden een afbeelding op Twitter, waaruit blijkt dat de Studio Display 64 GB opslagruimte heeft, maar slechts een fractie daarvan gebruikt. Andere digitale spelunkers hebben ontdekt dat het iOS 15.4 draait, de versie van iOS die onlangs is gelanceerd voor iPads en iPhones.

Helaas is niet alles van de iPad in de Studio Display terechtgekomen. "Het verbaast me dat er geen Face ID in zit, ondanks de [A-serie] chip erin", zegt de in Londen gevestigde Mac-fan Alexqndr op de MacRumors-forums.

Voor- en nadelen

Vanuit het perspectief van een gebruiker is het voordeel dat je goed geteste, betrouwbare chips krijgt, zelfs in een gloednieuwe productcategorie. En als er een probleem is, kan dit worden opgelost met een software-update.

In feite hebben veel eerste beoordelingen de slechte kwaliteit van de webcam van de Studio Display genoemd en gezegd dat deze slechter is dan de FaceTime-camera van de iPad, ook al is het dezelfde hardware en software. En Apple heeft gezegd dat het werkt aan een software-update om het probleem te verhelpen. Als u de Studio Display met een Mac gebruikt, zou de update eenvoudig moeten zijn.

Image
Image
Een röntgenfoto van de geheel nieuwe Mac Studio.

iFixIt

Een ander voordeel is dat het functies toevoegt aan oudere Macs. De microfoons in het Studio Display voegen bijvoorbeeld Hey Siri-ondersteuning toe aan Intel Macs. Het voegt ook Spatial Audio en ondersteuning voor Center Stage toe.

Aan de andere kant riskeer je alle gebruikelijke problemen van een computer. Dingen kunnen verkeerd gaan, waardoor vertragingen, kernel panics en andere bekende hedendaagse problemen ontstaan.

Een ander groot potentieel voordeel is de mogelijkheid dat Apple functies in toekomstige updates zou kunnen inschakelen. Stel je voor dat de Studio Display al wifi- en Bluetooth-radio's bevat. In dat geval kan een toekomstige software-update het scherm in een AirPlay-ontvanger veranderen, zodat u audio en video rechtstreeks vanaf een iPhone kunt uitzenden. Of het zou - met die 64 GB opslag - kunnen werken als een zelfstandige Apple TV, met ondersteuning voor een Bluetooth-afstandsbediening.

Dat is natuurlijk pure speculatie, maar het illustreert dat Apple gemakkelijk geweldige functies aan zijn accessoires kan toevoegen met heel weinig ontwikkelingsinspanning. Een monitor van $ 1.599 is een duur apparaat, maar een tv van $ 1.599 met AirPlay en een ingebouwde settopbox is aantrekkelijk voor iedereen, niet alleen voor Mac-bezitters. Het is een slimme zet en we zullen er in de toekomst waarschijnlijk meer van zien.

Aanbevolen: