Meta maakt verhalen slimme bril nog handsfree

Meta maakt verhalen slimme bril nog handsfree
Meta maakt verhalen slimme bril nog handsfree
Anonim

Glasses zijn de nieuwste grens in slimme technologie, met Amazon, Razer, Bose en vele andere bedrijven die in de strijd springen om het dragen van specificaties een beetje meer, uh, speciaal te maken.

Een goed voorbeeld? De samenwerking van Meta en Ray-Ban, kortweg Stories genoemd. Deze slimme bril heeft zojuist ondersteuning voor WhatsApp-berichten toegevoegd, naast andere handige handsfree-functies.

Image
Image

Stories-brillen bevatten een ingebouwde microfoon en luidsprekers, dus deze update zorgt voor handsfree bellen, versleuteld sms'en en de mogelijkheid om elk ontvangen bericht hardop te horen. De integratie van WhatsApp volgt op de ondersteuning van vorig jaar voor Facebook Messenger.

Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft ook verklaard dat er binnenkort meer functies naar de slimme bril worden uitgerold, zoals spraakgestuurde berichtantwoorden voor zowel WhatsApp als Messenger.

WhatsApp-integratie in het Stories-ecosysteem gaat al sinds april. Deze nieuwste reeks functies draagt bij aan de functionaliteit van de slimme bril, omdat ze al foto's en video's konden maken met ingebouwde camera's en audio-inhoud konden afspelen via geïntegreerde luidsprekers.

Deze stap zet Meta's transitie voort van een puur socialmediabedrijf naar een leidende stem in de VR/AR-ruimte, samen met de Quest-lijn van virtual reality-headsets en de aanstaande Cambria augmented reality-bril.

Voorlopig zijn de slimme brillen van Stories alleen beschikbaar in de VS, Canada, het VK, Ierland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Australië. Het is vermeldenswaard dat deze bril niet beschikbaar is in India en Brazilië, en deze twee landen vormen wereldwijd het leeuwendeel van WhatsApp-gebruikers.

Aanbevolen: