Amazon Pharmacy's kortingen kunnen een win-win zijn

Inhoudsopgave:

Amazon Pharmacy's kortingen kunnen een win-win zijn
Amazon Pharmacy's kortingen kunnen een win-win zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon Pharmacy biedt recepten met korting aan.
  • De service is in eerste instantie beschikbaar in New Jersey, Nebraska, Alabama, Florida en Kansas.
  • Amazon zal niet noodzakelijkerwijs lokale onafhankelijke apotheken ruïneren.
Image
Image

Nadat Amazon Pharmacy zich heeft gevestigd, is het klaar om te verrassen en de prijzen van medicijnen te verlagen. Maar is dat echt wat we willen?

Amazon's nieuwe regeling zal kortingen geven aan Blue Cross Blue Shield-verzekeringsklanten in vijf Amerikaanse staten, en - cruciaal - die scherp geprijsde medicijnen zullen nog steeds door hun verzekering worden gedekt. Goedkope medicijnen zijn een zegen voor gebruikers, en veel mensen komen al in aanmerking via hun gezondheidsplannen, maar is deze stap van Amazon zorgwekkend voor fysieke apotheken? Of klanten die voor advies op lokale apotheken vertrouwen?

"Apotheken bieden meer diensten en ondersteuning dan alleen medicatieadvies", vertelde advocaat en juridisch adviseur Irnise F. Williams, Esq, aan Lifewire via e-mail. "Apotheken bieden patiënten de mogelijkheid om vragen te stellen die verder gaan dan medicatie, zoals advies over het beste receptplan, besparingen of suggesties voor zorg als ze geen leverancier kunnen vinden. Apothekers zijn op de hoogte van de nieuwste bijwerkingen, nieuwste medicijnen en de voordelen van medicijnen die veel patiënten in verwarring brengen."

Brick and Mortar

Toen Amazon Pharmacy in 2020 werd gelanceerd, daalden de aandelenkoersen van concurrenten. Van Walgreens en CVS tot GoodRx en Rite Aid, apotheekgerelateerde bedrijven verloren in één dag $ 22 miljard aan marktwaarde, zegt Wikipedia. Niemand zal een traan laten over die grote namen, maar als recepten en andere apotheekdiensten allemaal online gaan, kunnen we dan waardevolle lokale winkels verliezen, zoals Amazon de lokale detailhandel en zelfs grote winkels al heeft vernietigd?

Image
Image

"Hoewel het gebruikelijk is om te denken dat Amazon fysieke apotheken zal sluiten, vergelijkbaar met wat bij sommige andere winkels is gezien, zijn de apotheekdiensten die het biedt meer vergelijkbaar met postorderapotheken dan fysieke apotheken apotheken, "vertelde dokter van apotheek Dr. Erika Gray aan Lifewire via e-mail.

"Dit kan leiden tot meer concurrentie in de postorderruimte voor apotheken die postorderdiensten aanbieden - Walgreens, CVS - maar dit zou geen significante invloed moeten hebben op de verkoop in de winkel bij lokale apotheken."

En hoewel apotheken veel beter advies geven dan alleen Googlen op uw aandoeningen, heeft online drugswinkelen dezelfde voordelen als regulier online winkelen.

Hassle Factor

We herinneren ons allemaal de slechte oude tijd van het proberen om aankopen terug te sturen naar winkels in de winkelstraten voordat Amazon dat repareerde en fysieke winkels dwong om meer meegaand te zijn. Apotheken zijn niet beter dan andere winkels als het gaat om het omgaan met kleine problemen.

Het is tegenwoordig al moeilijk genoeg om mensen ervan te overtuigen dat, als het om pillen gaat, soms minder meer is.

"Als een lange tijd gebruiker van low-tech geneesmiddelen in het publieke domein, zijn de online leveranciers geduldiger, vriendelijker en behulpzamer dan mensen in de winkel", vertelde mediaprofessional en online apotheekgebruiker Deaver Brown aan Lifewire via e-mail.

Als je opiaten bijvoorbeeld gedurende een lange periode hebt gebruikt voor chronische ziekten, kan de aandrang van je plaatselijke apotheker om je te vertellen hoe erg ze zijn, behoorlijk snel oud worden. Gewoon uw medicijn laten bezorgen is een aantrekkelijk alternatief.

"Na jaren van Luddite-gevechten krijgt mijn vrouw eindelijk serieuzere medicijnen per post en is verbaasd over het gebrek aan gedoe", zegt Brown.

Aan de andere kant geven apothekers dat advies niet voor niets. Het kan vervelend zijn, maar het kan ook een waardevolle veiligheidscontrole zijn.

"Platformen zoals Amazon Pharmacy kunnen de afhankelijkheid van het publiek verergeren van algemeen misbruikte vrij verkrijgbare medicijnen, waaronder onnodige voedingssupplementen en mogelijk verslavende medicijnen", vertelde voedingsdeskundige Isla Zyair via e-mail aan Lifewire. "Het is tegenwoordig al moeilijk genoeg om mensen ervan te overtuigen dat, als het om pillen gaat, soms minder meer is."

Image
Image

Nep-drugs

Hoe zit het met namaakmedicijnen? De reguliere etalages van Amazon staan immers vol met vervalsingen en namaakproducten. Het is al erg genoeg dat sommige merken, waaronder hippie-sandalenboer Birkenstock, hun producten daarom van Amazon hebben gehaald. Gelukkig redt overheidsregulering de dag.

"Nee, er zullen geen problemen zijn met namaakmedicijnen door het gebruik van Amazon-apotheken. Hoewel er controverse is geweest over Amazon dat nepvitaminen, supplementen en andere gezondheids-/wellnessproducten verkoopt, worden alle voorgeschreven medicijnen streng gereguleerd door de Food and Drug Administration (FDA), "zegt Dr. Gray.

Uiteindelijk ziet de overstap van Amazon naar de apotheekwereld, en de nieuwe push naar kortingen, er best goed uit voor de klant, met heel weinig nadelen.

Aanbevolen: