BSA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

BSA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
BSA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een BSA-bestand is een Bethesda-softwarearchiefbestand.
  • Open er een met BSA Browser, BSA Commander of BSAopt.
  • Haal de inhoud uit als je wilt converteren wat erin is opgeslagen.

Dit artikel legt uit wat een BSA-bestand is en hoe je er een kunt openen op je computer.

Wat is een BSA-bestand?

Een bestand met de BSA-bestandsextensie is een BSARC-gecomprimeerd archiefbestand. De BSA staat voor Bethesda Software Archive.

Deze gecomprimeerde bestanden worden gebruikt om bronbestanden voor Bethesda Softworks-computerspellen te bewaren, zoals de geluiden, kaarten, animaties, texturen, modellen, enz. Een archief maakt het organiseren van gegevens veel gemakkelijker dan dat het bestaat in tientallen of honderden aparte mappen.

BSA-bestanden worden opgeslagen in de map \Data\ van de installatiemap van het spel.

Image
Image

BSA staat ook voor de door Microsoft gecreëerde handelsgroep Business Software Alliance, maar heeft niets te maken met het bestandsformaat dat op deze pagina wordt beschreven.

Hoe een BSA-bestand te openen

The Elder Scrolls en Fallout zijn twee videogames die kunnen worden geassocieerd met BSA-bestanden, maar deze applicaties maken er automatisch gebruik van als ze in de juiste mappen staan - je kunt deze programma's niet gebruiken om het bestand handmatig te openen.

Om er een te openen om de inhoud ervan te bekijken, kunt u de BSA Browser, BSA Commander of BSAopt gebruiken. Alle drie de programma's zijn op zichzelf staande tools, wat betekent dat je ze alleen naar je computer hoeft te downloaden om ze te gebruiken (d.w.z. installatie is niet nodig).

Deze programma's worden gedownload in een 7Z- of RAR-bestand. U kunt een gratis bestandsextractorprogramma zoals 7-Zip gebruiken om ze te openen. Wat dat betreft zou een hulpprogramma voor bestandsdecompressie zoals 7-Zip het BSA-bestand ook moeten kunnen openen, omdat het een gecomprimeerd bestandstype is.

Als het bestand niet wordt geopend in een van de bovenstaande programma's, heb je misschien meer geluk met Fallout Mod Manager of FO3-archief. Deze tools zijn ontworpen om BSA-bestanden van Fallout te openen en je kunt ze zelfs bewerken, wat een slimme manier biedt om de gameplay aan te passen.

Een BSA-bestand converteren

Een BSA-bestand converteren naar een ander archiefformaat (zoals ZIP, RAR of 7Z) is waarschijnlijk niet iets wat je wilt doen. Als je het zou converteren, zou het videospel dat het bestand gebruikt het archief niet langer herkennen, wat betekent dat de inhoud van het BSA-bestand (de modellen, geluiden, enz.) niet bruikbaar zou zijn door het spel.

Als er echter bestanden in een BSA-bestand zijn die u wilt converteren voor gebruik buiten de videogame (bijv. audiobestanden), kunt u een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden gebruiken om de gegevens uit te pakken/uit te pakken, en gebruik een gratis bestandsconverter om de bestanden naar andere formaten te converteren.

Misschien is er bijvoorbeeld een WAV-bestand in het archief dat u in het MP3-formaat wilt hebben. Pak het WAV-bestand uit en gebruik vervolgens een gratis audiobestandsconverter om de conversie te voltooien.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet opent, zelfs niet nadat je de bovenstaande programma's hebt geprobeerd, lees dan de bestandsextensie opnieuw om er zeker van te zijn dat je het niet verwart met een bestandsindeling die vergelijkbare letters met bestandsextensies deelt.

Bijvoorbeeld, een BSB-bestand (BioShock-opgeslagen spel) is gemaakt door BioShock - u kunt dat bestand niet openen met de hierboven genoemde programma's, ook al is de bestandsextensie vergelijkbaar met BSA.

BSS is een ander voorbeeld. Deze bestandsextensie behoort tot de achtergrondafbeeldingsindeling die wordt gebruikt met de Resident Evil PlayStation-game. BSS-bestanden kunnen worden geopend op een computer met Reevengi, niet met een van de bestandsopeners van hierboven.

Als het achtervoegsel van het bestand niet ". BSA" is, onderzoek dan de echte bestandsextensie om erachter te komen welke programma's kunnen worden gebruikt om het te openen of te converteren. Misschien heb je zelfs geluk als je het bestand als een tekstdocument opent met een gratis teksteditor.

Meer over BSA-bestanden

The Elder Scrolls Construction Set Wiki heeft nuttige informatie over BSA-bestanden, inclusief hoe je je eigen bestanden kunt maken.

Je kunt meer lezen over dit formaat bij The Garden of Eden Creation Kit (G. E. C. K.) van Bethesda Softworks. Ook van G. E. C. K. is een pagina met informatie over geavanceerde modding-technieken om de werking van het spel te veranderen door de BSA-bestanden te wijzigen.

FAQ

    Welk programma gebruik ik om BSA-bestanden te maken?

    Met het BSAOpt-programma kunt u bestanden in het BSA-formaat verpakken. U kunt ook naar de Nexus Mods-website gaan om de opdrachtregeltool BSArc te gebruiken voor het in- en uitpakken van BSA-bestanden.

    Hoe voeg ik BSA-bestanden samen?

    Als je meerdere BSA-bestanden hebt, open ze dan afzonderlijk en gebruik dan een programma zoals BSAOpt om alle inhoud in een nieuw BSA-bestand te verpakken.

    Wat is een BA2-bestand?

    BA2 is een ander bestandsformaat dat wordt gebruikt door Bethesda-spellen zoals Fallout 4. BA2-bestanden bevatten gecomprimeerde gegevens voor 3D-modellen en texturen.

Aanbevolen: