De adaptieve accessoires van Microsoft zijn gemaakt om te worden aangepast

Inhoudsopgave:

De adaptieve accessoires van Microsoft zijn gemaakt om te worden aangepast
De adaptieve accessoires van Microsoft zijn gemaakt om te worden aangepast
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft Inclusive Tech Lab heeft een aanpasbare muis, knop en meer gebouwd.
  • U kunt eenvoudig 3D-add-ons printen om de muis in uw hand of ledemaat te laten passen.
  • Computerrandapparatuur zou geen one-size-fits-all moeten zijn.

Image
Image

Met de adaptieve accessoires van Microsoft kun je muizen en knoppen aanpassen voor de perfecte pasvorm.

In 2018 creëerde Microsoft de Xbox Adaptive Controller, een toegankelijke controller die niet alleen gemakkelijker zelfstandig te gebruiken was, maar ook een hele reeks handige plug-in-accessoires toevoegde, zodat bijna iedereen games kon spelen. Tegenwoordig doen Adaptive Accessories hetzelfde voor computerinvoer, met de toevoeging van 3D-printen voor extra maatwerk. Van RSI-patiënten tot mensen zonder handen, het idee is dat deze accessoires op maat gemaakt kunnen worden.

"Het gebruik van technologie die ons een betere ergonomie biedt, evenals manieren om de herhaling van het werken op een computer eenvoudig te onderbreken, is een slimme manier van werken", vertelde docent Jordan Fabel aan Lifewire via e-mail.

Aanpassing

De line-up bestaat uit drie hoofdeenheden: een muisachtige puck met twee knoppen, een set knoppen en een hub. Hiervan is de muis het meest interessant. Je kunt het alleen gebruiken, een dik vierkant, met een ronde dop die in twee knoppen is verdeeld, maar het punt is dat het volledig modulair is. U kunt aan beide zijden een duimborst bevestigen, de "staart" toevoegen om een polssteun te creëren of een scrollwieleenheid toevoegen.

Maar je kunt ook een joystickaccessoire aan de bovenkant bevestigen om het indrukken van de knop te vergemakkelijken, en je kunt het verder aanpassen met aangepaste 3D-printeronderdelen. U kunt bijvoorbeeld een aangepaste staart maken voor extra stabiliteit, om uw ledematen te passen of om het geheel op zijn plaats te klemmen.

"Een consument met behendigheidsproblemen hoeft zich geen zorgen meer te maken dat hij niet met zijn wijsvinger op een muis kan klikken. In plaats daarvan kunnen ze de onderkant van hun hand gebruiken als een aangepaste 'klikker'", marketinganalist Jerry Han vertelde Lifewire via e-mail.

De adaptieve knoppen maken vergelijkbare configuraties mogelijk, alleen met knoppen die kunnen worden ingesteld om acties op de aangesloten computer te activeren, en met de hub kun je verschillende knopeenheden met elkaar verbinden.

Deze adaptieve accessoires maken deel uit van de Surface Adaptive Kit, een reeks stickers, lipjes en riemen die het gemakkelijker maken om elk tablet op te pakken en te gebruiken, niet alleen Microsoft Surface.

Inclusief

Adaptieve en toegankelijke technologie komt steeds vaker voor, maar is er nog niet helemaal. Inspanningen zoals Microsoft's Inclusive Tech Lab werken eraan om computers toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk scala van mensen, maar aan de reguliere kant van de markt is de veronderstelling dat we allemaal exact dezelfde grootte en vorm hebben, en dat als ons lichaam dat niet doet' niet passen bij de muizen en toetsenborden die bij onze computers worden geleverd, dan zijn we op de een of andere manier vreemd.

In werkelijkheid hebben we allemaal verschillende behoeften, en we hebben op zijn minst aanpassingen nodig voor onze randapparatuur en apparaten. We zouden het volkomen absurd vinden als Nike zijn sneakers in slechts één maat zou verkopen, maar dat is de toestand van de markt voor computerinvoerapparaten. Zelfs linkshandige muizen zijn een zeldzaamheid.

Image
Image

Een van de nadelen van de overstap naar thuiswerken is dat we geen experts hebben om onze werkruimte in te richten en in te richten. Een zit-sta-bureau, ergonomisch toetsenbord en perfect afgestelde monitorarm zijn essentieel en gebruikelijk in bedrijfskantoren. Maar thuis willen maar weinigen van ons duizenden dollars uitgeven aan een perfecte bureauopstelling. Sterker nog, weinigen van ons hebben zelfs de ruimte om het te doen.

Het is jammer dat zelfs deze geweldige gadgets van Microsoft's Inclusive Tech Lab waarschijnlijk niet veel zullen worden gebruikt buiten specialistische behoeften. Maar waarom zouden we onze randapparatuur niet aanpassen? We kopen tenslotte veel hoesjes voor onze telefoons, en niet alleen hoesjes met konijnenoren. We voegen koffers toe voor bescherming en grip, koffers met touwriemen om om onze nek of over het lichaam te dragen, en koffers waarmee we cameralenzen kunnen bevestigen.

Misschien is het een marketingfout die ons ervan weerhoudt hetzelfde te doen voor muizen en andere randapparatuur. We kunnen hier voor een voorbeeld naar de keuken kijken. Oxo's Good Grips-assortiment is ontworpen voor mensen die moeite hebben met het gebruik van conventionele keukengadgets. Ze hebben extra grote handgrepen en slimme ontwerpen, en zijn zo goed dat ze een mainstream-nietje zijn geworden.

Stel je voor dat toegankelijke muizen, gamecontrollers, enzovoort op dezelfde manier werden verkocht. We zijn misschien allemaal een stuk comfortabeler op het werk.

Aanbevolen: