NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition Review: een alles-in-één media-apparaat

Inhoudsopgave:

NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition Review: een alles-in-één media-apparaat
NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition Review: een alles-in-één media-apparaat
Anonim

Bottom Line

De NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition is het streamingapparaat voor diegenen die een uitgebreide home-entertainmentervaring willen die ook gaming omvat.

Nvidia Shield TV

Image
Image

We hebben de NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je hebt gedroomd over een streamingapparaat dat een complete en rijke media-ervaring biedt, kan de NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition aan je verwachtingen voldoen of deze zelfs overtreffen.

Het is een streamingeenheid die de uitdaging aangaat om al je favoriete programma's en films te consolideren (en ook in 4K). Maar het geeft ook prioriteit aan gaming, muziek en compatibiliteit met smart home. Als je op zoek bent naar iets dat verder gaat dan je gemiddelde streaming-stick of settopbox, dan is dit apparaat klaar om een stapje verder te gaan.

We hebben de algemene streamingprestaties en het algehele meeslepende mediagevoel getest om een idee te krijgen van hoe gemakkelijk het te gebruiken is en of het de hoge prijs waard is.

Image
Image

Ontwerp: Strak met wat fleurt

De fabrikant prijst de unieke waarde van NVIDIA SHIELD TV, en dat komt over vanaf het moment dat je de verpakking opent. Je zult hier geen simpele zwarte puck of blok vinden.

De SHIELD zelf is strak en aantrekkelijk. Het is zwart en rechthoekig van vorm, bijna als een klein notitieboekje, en heeft een combinatie van matte en reflecterende geometrische details aan de bovenkant van het apparaat. Het is niet bepaald klein, maar het is stijlvol en slank genoeg om je mediaconsole of rek niet te overweldigen. De beschikbare standaard voegt nog een ander designbelang toe doordat u het apparaat rechtop in een verticale hoek kunt zetten. Dat kan je ook wat ruimte besparen.

Er is ook een afstandsbediening die de stijl van de SHIELD weerspiegelt, maar deze is meestal glanzend en minder mat, waardoor vlekken ongelooflijk eenvoudig is. Het is vrij dun en lichtgewicht, zelfs met batterijen die er al in zijn geladen. Nogmaals, dit wijst op de verbeterde ervaring die NVIDIA presenteert. De batterijen van de afstandsbediening moeten eigenlijk uit een interne lade worden verwijderd met behulp van een hulpmiddel zoals een balpen.

De NVIDIA Shield TV Gaming Edition is een geweldige koop voor de mediabewuste consument.

Er zijn maar heel weinig knoppen op de afstandsbediening, slechts drie, om precies te zijn. De cirkelknop navigeert je naar het startmenu, de terugknop (die lijkt op een zijwaartse driehoek) staat ernaast en er is een groot microfoonpictogram voor het gebruik van de ingebouwde Google Assistent.

In plaats van richtingsknoppen zie je een ronde pad met richtingsknoppen eromheen. Met de cirkel zelf kun je media aan je kijklijst toevoegen, maar dat is eigenlijk de enige functie voor deze knop.

Hoewel de afstandsbediening zelf niet te zwaar is of vol zit met knoppen, heeft hij geen aan/uit-knop, wat betekent dat je een ander apparaat aan de mix toevoegt. Het heeft ook een soort gimmick-functie voor volumeregeling waarbij je je vinger op en neer schuift om het geluidsniveau te regelen, en er is geen andere manier om het te doen.

Hetzelfde geldt voor de gamecontroller, die mat en brokkeliger van vorm en gevoel is, maar ook dienst doet als afstandsbediening voor de SHIELD. Naast het aanpassen van het volume op dezelfde glijdende manier, kun je de Google Assistent oproepen, door menu's navigeren en ook een koptelefoon aansluiten om privé te luisteren naar alle media op het scherm.

Image
Image

Configuratieproces: Enigszins lang

Wat de kabelsituatie betreft, zijn er niet al te veel bewegende delen. Om het apparaat aan te zetten, hoeft u alleen maar de voedingsadapter aan te sluiten en een HDMI-kabel van de HDMI-poorten in de SHIELD op uw tv aan te sluiten. Er zat geen HDMI-kabel in de doos, wat lijkt op iets dat gezien de prijs van het apparaat had kunnen worden meegeleverd.

Zodra we de juiste HDMI- en netsnoeren hadden aangesloten, detecteerde de tv het apparaat automatisch, ging aan en begon de installatie onmiddellijk. Het proces vereist wel klikken door verschillende prompts, en het is waarschijnlijk meer betrokken dan het gemiddelde streamingapparaat. Dat heeft veel te maken met het feit dat dit een Android TV is en dat je hem moet instellen met een Google-account.

Omdat de afstandsbediening automatisch werd gekoppeld, vonden we het gemakkelijk om door de stappen te navigeren, die begonnen met het kiezen van een taal, de optie om de installatie op een Android-telefoon of -tablet te voltooien en verbinding te maken met een wifi-netwerk.

U kunt uw apparaat registreren op een telefoon of laptop door naar de opgegeven Android TV-installatie-URL te gaan. De SHIELD biedt een activeringscode en u wordt gevraagd om in te loggen op uw Google-account. Zodra je dat hebt gedaan, ben je ingelogd op je tv.

Een unieke stap in het installatieproces omvatte een aantal servicevoorwaardenbeleidsovereenkomsten. We zijn gevraagd akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden van Google, het Privacybeleid van Google en de Servicevoorwaarden van Google Play, die u desgewenst allemaal op het scherm kunt bekijken.

Zodra je akkoord gaat, wordt je gevraagd om te beslissen over andere voorkeuren, zoals of je apps toegang wilt geven tot je locatiegegevens, diagnostische en gebruiksinformatie naar Google wilt verzenden en ook akkoord wilt gaan met NVIDIA-licentievoorwaarden.

Op dit punt kun je beginnen met het samenstellen van de apps die je wilt, naast de vooraf geïnstalleerde programma's, namelijk YouTube, Netflix en Plex.

Het vinden, ordenen, downloaden en verwijderen van inhoud is eenvoudig en pijnloos.

Je krijgt dan een rondleiding over wat de afstandsbediening en gamecontroller kunnen doen, wat handig is om op te letten omdat deze informatie niet is opgenomen in de snelstartgidsen of ondersteuningsgidsen. Na deze presentatie liet het systeem ons weten dat er upgrades en een OS-update beschikbaar waren. Het duurde ongeveer twee minuten voordat deze updates waren geïnstalleerd.

Na deze updates kregen we een overzicht van de Google Assistent-mogelijkheden en een stapsgewijze blik op het apparaat als geheel, inclusief alle knoppen, menu's en hoofdfuncties.

Toen we dachten dat we klaar waren, was er een ander scherm dat ons vertelde wat er was geüpgraded in de meest recente SHIELD-update 7.2.3. Dit lijkt veel informatie uit de poort, maar we waardeerden de beschikbaarheid.

Ten slotte werd ons gevraagd of we automatische upgrades wilden inschakelen voor de nieuwste systeemupdates. Dit leek ons een beetje vreemd, aangezien veel andere streaming-spelers deze upgrades gewoon automatisch uitvoeren.

Van begin tot eind duurde het opzetten ongeveer 30 minuten. En hoewel het niet moeilijk was, leek het scherm na scherm met opties en updates.

Image
Image

Streamingprestaties: snel en helder

Omdat de NVIDIA SHIELD TV onder de categorie "set-top box" van streaming-apparaten v alt, is het gemakkelijk te verwachten dat hij wat meer uitstraling heeft. In het landschap van streamers betekent groter vaak snellere draadloze connectiviteit, snellere streaming en meer opslagruimte.

De NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition houdt vast aan die gedachtegang. Het werkt erg snel en biedt een geweldige beeldkwaliteit. Dat is geen verrassing, aangezien het een NVIDIA Tegra X1-processor met 3 GB RAM heeft die volgens de fabrikant verantwoordelijk is voor de hoge snelheid.

Er is ook 16 GB interne opslag om mee te werken, en dit kan nog verder worden uitgebreid met het gebruik van een USB-drive. Dit is nog een reden waarom dit apparaat razendsnelle streaming biedt, iets wat een gamer zeker zou willen van een mediastreamer die geschikt is voor gaming.

The SHIELD is ook geschikt voor 4K en biedt deze ondersteuning voor een aantal apps zoals Netflix, Prime Video, YouTube, Google Play Movies and TV en Kodi. Hoewel we dit apparaat niet op een 4K-tv hebben getest, vertoonde onze 1080p HDTV helemaal geen waarneembare vertraging of laden, en dat gold voor meerdere media-apps, waaronder de NVIDIA Games-app.

Of je nu een nieuwe game downloadt, een game laadt die we al hadden gedownload, door de Playstore bladert of muziek afspeelt via Google Music, alle ervaringen waren responsief en naadloos, zonder enige hapering.

Image
Image

Software: intuïtief en aanpasbaar

Net als andere streaming-apparaten vind je een startmenu dat is opgedeeld in categorieën. In het geval van de NVIDIA SHIELD TV wordt de inhoud per app geordend, en dit is iets dat u kunt regelen door te kiezen waar een app op het startdashboard wordt weergegeven.

De vooraf geladen apps zijn het meest prominent aanwezig op de startpagina. Dat omvat YouTube-inhoud, Google Music (die gratis en gemakkelijk toegankelijk is terwijl u door inhoud bladert) en de NVIDIA Games-app.

Er zijn een heleboel gratis games met SHIELD via NVIDIA Games, maar hiervoor is een NVIDIA-account vereist. Het duurde een paar minuten om er een te maken, een schermnaam te kiezen en de e-mail te verifiëren.

We speelden met een aantal gratis spellen via de app, die ongelooflijk uitputtend is. U kunt opties vinden op basis van de games voor één speler of voor het gezin, games die met de afstandsbediening kunnen worden gespeeld en zoveel andere criteria. Er is ook de mogelijkheid om in te loggen op een pc om alle GeForce Now-games te ervaren, wat een soort Netflix-streamingservice voor games is.

We hebben genoten van het spelen met de Lego Movie-game en enkele gratis Android-games, en ontdekten dat ze eenvoudig te installeren en ongelooflijk snel te downloaden waren. We ervaarden een kristalheldere beeldkwaliteit en er was nooit enige vertraging of traagheid met de controller. Het enige vreemde dat ons opviel dat ons spel onderbrak, was de Google Assistent-knop. Het bevindt zich precies in het midden van de controller, waardoor het gemakkelijk was om vaak en per ongeluk te stoten.

Hoewel de NVIDIA SHIELD TV prijzig is, doet hij zoveel.

Het gamegedeelte van het startscherm en alle andere aspecten zijn volledig aanpasbaar. Het is gemakkelijk om content in de wachtrij te plaatsen in een wachtrij 'Volgende afspelen', wat betekent dat je elke mix van tv-afleveringen, films, Google Music-nummers en games kunt toevoegen vanuit de NVIDIA Games-app.

We ontdekten dat we niet alle soorten shows of video-inhoud konden toevoegen, maar Amazon Prime-inhoud kon wel worden toegevoegd en YouTube-video's ook, maar Hulu- en Netflix-afleveringen konden niet aan de wachtrij worden toegevoegd.

Door inhoud in dit soort snelkoppelingen te plaatsen, was het niet meer nodig om door eindeloze rijen apps of menu's te bladeren. En zoeken naar iets nieuws is net zo eenvoudig als de Google Assistent vragen het voor je te vinden of te zoeken in de Google Play Store.

Het vinden, ordenen, downloaden en verwijderen van inhoud is eenvoudig en pijnloos. En hoewel we de Google Assistent niet diepgaand hebben ingesteld om andere apparaten, zoals een Google Home of Amazon Echo, te helpen organiseren, reageerde hij op basiszoekopdrachten.

Prijs: een beetje fors maar de moeite waard voor sommigen

De NVIDIA Shield TV Gaming Edition is te koop voor $ 199,99. Voor velen lijkt dat misschien veel geld om te overhandigen voor een streamingapparaat, maar dit is niet echt je alledaagse streamer. Zonder de gaming-component kost de SHIELD TV $ 179, en de controller alleen heeft een catalogusprijs van $ 59, dus het is een deal om ze samen te bundelen.

De echte waarde zou komen voor iemand die een Android- en Google-gebruiker is, zichzelf als een gameliefhebber beschouwt en ook geniet van het idee om te profiteren van een reeks apps die verder gaan dan de gebruikelijke streamingproviders zoals Netflix en Hulu.

Zelfs als je geen enorme gamer bent, maar een soort evangelist die de touwtjes doorsnijdt, vind je misschien iets bij dit streamingapparaat. De grotere waarde ligt waarschijnlijk bij degenen die alle media en technische mogelijkheden die de NVIDIA SHIELD biedt, consumeren en omarmen.

NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition versus Amazon Fire TV Cube

Hoewel de NVIDIA SHIELD TV prijzig is, doet hij zoveel. Je zou echt alles kunnen doen met één apparaat: films kijken, games spelen, naar muziek luisteren en het gebruiken als een slimme hub voor je huis. Het is een soort alles-in-één entertainment- en streamingplatform.

De Amazon Fire TV Cube is een ander product waar je soortgelijke dingen over zou kunnen zeggen. Hoewel het goedkoper is en $ 119,99 kost, is het waarschijnlijk meer voor de Amazon-inhoud en smart-home-enthousiastelingen. Het enige gebied waar het de voorsprong op de NVIDIA neemt, is de handsfree Alexa-mogelijkheid, maar het biedt niet de gamemogelijkheden van de NVIDIA SHIELD TV. Voor de klant die voornamelijk tv en films wil streamen en de optie heeft voor handsfree bediening, is de Fire TV Cube een betere pasvorm.

Wil je shoppen? Bekijk onze keuzes voor de beste apparaten voor het streamen van tv en de beste Android TV-boxen.

Perfect voor de enthousiaste mediaconsument

De NVIDIA Shield TV Gaming Edition is een geweldige koop voor de mediabewuste consument. In plaats van met meerdere platforms te goochelen voor alles waar je toegang toe wilt, kan dit apparaat je helpen tv en films te streamen, games te spelen, naar muziek te luisteren, iets van je telefoon te streamen via de ingebouwde Chromecast-functie, of zelfs een diavoorstelling van Google-fotoalbums weer te geven. Als je klaar bent voor een streamingapparaat dat alles kan, dan is de NVIDIA iets voor jou.

Specs

  • Productnaam Shield TV
  • Productmerk Nvidia
  • MPN P2897
  • Prijs $199,99
  • Gewicht 8.8 oz.
  • Productafmetingen 6,26 x 1,2 x 3,858 inch.
  • Draadloze standaard 802.11ac
  • Poorten HDMI 2.0, voeding, 2 x USB 3.0, gigabit ethernet
  • Beeldkwaliteit 4K HDR, 1080p, 720p
  • Platform Android 8.0
  • Garantie 1 jaar
  • Connectiviteitsopties Bluetooth 4.1/BLE, Captive Portal, Bluetooth, Google Home, Amazon Echo
  • Kabels Voeding, USB
  • Inbegrepen SHIELD-streamingapparaat, SHIELD-afstandsbediening, SHIELD-controller, USB-kabel, Stroomadapter, Snelstartgids

Aanbevolen: