Lettertypen toevoegen aan Google Documenten

Inhoudsopgave:

Lettertypen toevoegen aan Google Documenten
Lettertypen toevoegen aan Google Documenten
Anonim

Als u documenten maakt in Google Documenten, bent u waarschijnlijk de noodzaak tegengekomen om lettertypen een keer of twee te wijzigen. Maar heb je ooit gevonden dat het lettertype dat je wilt of nodig hebt niet beschikbaar is? Dat komt omdat Docs maar een beperkt aantal lettertypen in de Lettertypekiezer laat zien. Er zijn een aantal manieren om lettertypen aan Google Documenten toe te voegen, zodat u documenten met de perfecte stijl kunt maken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op zowel Google Documenten in een webbrowser als de iOS- en Android Google Documenten-apps.

Lettertypen toevoegen aan Google Documenten

De gemakkelijkste manier om nieuwe lettertypen aan Google Documenten toe te voegen, is door toegang te krijgen tot de uitgebreide lijst die beschikbaar (maar verborgen) is in de applicatie. U kunt in een nieuw document beginnen of tekst markeren in een bestaand document waarvoor u een lettertype wilt wijzigen. Volg dan deze stappen:

Als u snel een nieuw document in Google Docs in een browser wilt starten, typt u docs.new in de adresbalk van de browser en drukt u op Enter. Hiermee gaat u naar een nieuw, leeg Google-document.

  1. Als u een nieuw document gebruikt, plaatst u uw cursor waar u het op de pagina wilt hebben. Als u bestaande tekst wijzigt, markeert u wat u wilt wijzigen en klikt u vervolgens op de Font Picker in de bovenste werkbalk.

  2. Selecteer bovenaan de lijst Fonts More fonts.

    Image
    Image
  3. Een Lettertypen dialoogvenster wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Scroll door de lijst. Elk lettertype dat blauw gekleurd is en een vinkje ernaast heeft, staat al in uw lettertypelijst. Elk lettertype dat zwart gekleurd is, staat niet in uw lijst.

    Klik erop om een lettertype aan de lijst toe te voegen. Het wordt blauw en verschijnt aan de rechterkant van het dialoogvenster in de lijst Mijn lettertypen.

    Image
    Image

    Als je je lijst met lettertypen netjes wilt houden, verwijder dan ongebruikte lettertypen van je lijst. Klik op de naam van een lettertype dat blauw is en het wordt zwart en wordt van uw lijst verwijderd. Je kunt het later altijd weer toevoegen als je merkt dat je het nodig hebt.

  5. Er zijn honderden lettertypen vermeld in het Fonts dialoogvenster. Om het vinden van de juiste te vergemakkelijken, kunt u de vervolgkeuzefilters gebruiken voor Scripts, Show en Sortboven de lijst met lettertypen om alle beschikbare lettertypen te sorteren en te navigeren.

    Je kunt ook naar een lettertype zoeken als je de naam van het lettertype weet.

  6. Wanneer u klaar bent met het maken van uw selecties, klikt u op OK om het dialoogvenster Fonts te sluiten. De lettertypen die u hebt geselecteerd, zijn beschikbaar in uw lijst met lettertypen, ofwel in de sectie Recent van de lijst of daaronder in alfabetische volgorde.

    Image
    Image

Lettertypen toevoegen aan Google Documenten voor mobiele apparaten

Als je aan een document werkt op een mobiel apparaat, zoals een iPhone of Android-smartphone, heb je geen toegang tot Meer lettertypen In plaats daarvan hebben alle lettertypen worden al vermeld in de lettertypekiezer en je moet er doorheen scrollen totdat je degene vindt die je zoekt.

  1. Open het document waarin u lettertypen wilt wijzigen om te bewerken. Als u een bestaand document heeft, moet u op het pictogram Bewerken (potlood) in de rechterbenedenhoek klikken.
  2. Markeer de tekst die u wilt wijzigen en klik op het Font pictogram.
  3. Selecteer het lettertype dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op de blauwe pijl in de linkerbovenhoek om de wijziging te accepteren en terug te keren naar het hoofddocument.

    Image
    Image

Lettertypen toevoegen met behulp van de Extensis-extensie

Hoewel het lettertypebeheer van Google Docs is gewijzigd en het niet langer nodig is om lettertypen aan Google Documenten toe te voegen, kunt u ook de Extensis Fonts-add-on installeren om het gemakkelijker te maken de lettertypen te vinden en te selecteren die u in een document.

De Extensis Fonts-add-on werkt niet met de mobiele Google Docs-apps.

  1. Zoek en installeer in de GSuite Marketplace de Extensis Fonts Add-on.

    Image
    Image
  2. Nadat de add-on is geïnstalleerd, opent of maakt u een document in Google Docs en gaat u naar Add-ons > Extensis Fonts > Start.

    Image
    Image
  3. De lettertypemanager van Extnesis Fonts wordt rechts van uw document geopend. Daar kunt u de lettertypen die u in uw document wilt gebruiken sorteren en selecteren.

    Image
    Image

    Om een lettertype in de Extensis-lijst te gebruiken, moet u eerst uw tekst typen en deze vervolgens selecteren. Kies vervolgens een lettertype uit de Extnesis-lettertypemanager en uw tekst wordt getransformeerd. Als je eenmaal tekst hebt geselecteerd en gewijzigd, kun je doorgaan met typen in dat lettertype totdat je klaar bent om het opnieuw te wijzigen.

Kunt u uw eigen lettertypen uploaden in Google Docs?

Er is geen manier om uw eigen aangepaste lettertypen naar de applicatie te uploaden. Dit omvat lettertypen die u hebt gemaakt, evenals lettertypen die door anderen zijn gemaakt. Maar wanhoop niet. Er zijn nog steeds tal van lettertype-opties om uit te kiezen, en het is zeer waarschijnlijk dat het lettertype dat je nodig hebt of iets vergelijkbaars beschikbaar zal zijn.

Aanbevolen: